KUMLUCA BELEDİYESİ’NİN HEDEFİ DAHA ÇOK ‘MAVİ BAYRAK’

KUMLUCA BELEDİYESİ’NİN HEDEFİ DAHA ÇOK ‘MAVİ BAYRAK’
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Haziran 03, 2023, 9:47 am
2 mins

Kumluca Belediyesi, Kent Park Halk Plajı, Fener Halk Plajı ve Beykent Plajı’na Mavi Bayrak kazandırdı. Bu sezon da plajlarına Mavi Bayrak kazandırmayı hedefliyor. Türkiye, 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yatla dünya 3’üncüsü oldu. Antalya, 231 plaj, 5 marina ve 14 turizm teknesi ile Türkiye’ye en çok Mavi Bayrak getiren il oldu.

Kent Park Halk Plajı, Fener Halk Plajı ve Beykent Plajı’na Mavi Bayrak kazandıran Kumluca Belediyesi, 2023 turizm sezonu için çalışmalara başladı.

Plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak; Kumluca Belediyesi’nin 2020 yılından beri sürdürdüğü çalışmalarla Kent Park Halk Plajı, Fener Halk Plajı ve Beykent Plajı’na kazandırıldı. Kumluca Belediyesi, bu sezon da plajlarına Mavi Bayrak kazandırmayı hedefliyor.

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılki Mavi Bayrak ödüllerinin kazananlarını da açıkladı. Türkiye, 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yatla dünya 3’üncüsü oldu. Elde edilen başarıda Antalya 231 plaj, 5 marina ve 14 turizm teknesi ile Türkiye’ye en çok Mavi Bayrak getiren il oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, şunları kaydetti: “Kumluca, üç Mavi Bayrak’lı plajıyla ülkemizin bu başarısına katkı sağladı. Mavi Bayrak demek, temiz ve güvenilir plaj demek, hedeflerimiz her yıl artarak devam edecek. Kumluca’yı alternatif turizmin Antalya’daki Başkenti haline getireceğiz. Bütün turistleri sahillerimize getireceğiz. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen denetimlere hazırız.” 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.