İÇ TURİZM HAREKETLENDİ YERLİ TURİST TATİL BELDELERİNE AKIN EDİYOR 

İÇ TURİZM HAREKETLENDİ YERLİ TURİST TATİL BELDELERİNE AKIN EDİYOR
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Haziran 10, 2023, 2:53 pm
46 secs

Ayvalık’taki turizm işletmeleri, Şengen vizesi sorunu sebebiyle yurt dışına çıkamayan yerli turistlerin iç turizmi tercih etmesinin de etkisi ile 9 günlük Kurban Bayramı ve yaz sezonu rezervasyonlarında yoğunluk yaşıyor.

Ayvalık Turizm Geliştirme Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin, bu sene turizm sezonuna Kurban Bayramı ile başlayacaklarını söyleyerek şunları kaydetti: “Artık seçim sürecini atlattık. Meteorolojiden aldığımız güzel havalara ait haberlerle bayrama giriyoruz. Sanıyorum bayramın son gününe kadar otellerimizde boş yer kalmayacak. Şu anda yüzde 90’larda devam eden rezervasyon süreci bayramın ilk günlerine kadar yüzde 100’e ulaşmış olacak.” 

VİZE SORUNU İÇ TURİZMİ HAREKETLENDİRDİ

Vize sorunu nedeniyle iç turizmin hareketlendiğinin altını çizen Özgültekin, “Yurt dışında tatillerini geçirmek isteyen vatandaşlarımız vize sorunları dolayısıyla yurt içine dönmeye başladılar. Bu da bizim satış potansiyelimizi yükseltti. Rezervasyonlarımız daha iyi olmaya başladı. Bundan dolayı da bayram sonrasında başlayacak turizm sezonunda yüzde 90 ile yüzde 100 seviyelerinde geçeceğine inanıyoruz. Hava şartları müsaade ettikçe çok güzel bir sezon geçireceğiz” dedi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.