DİVAN MERSİN’E YEŞİL ANAHTAR ÖDÜLÜ

DİVAN MERSİN’E YEŞİL ANAHTAR ÖDÜLÜ
Hotel Gazetesi
Posted on Haziran 25, 2023, 1:10 am
2 mins

2024 yılında listeye giren 148 otelden biri olmaya hak kazanan Divan Mersin, çevre alanında yürüttüğü çalışmalar sonucunda bu ödülün sahibi oldu.

5 yıldızlı otel konforunu şehir merkezinde sunan Divan Mersin, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından Yeşil Anahtar ile ödüllendirildi.

Divan Mersin

Divan Mersin; kentin sayısız uygarlığın izleriyle zenginleşen geleneği, Divan markasıyla özdeşleşmiş mükemmeliyetçi hizmet ve modern tasarım anlayışı ile, çevrenin korunması yönündeki girişimleri ödüllendirerek destekleyen, iklim değişikliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir turizme katkıda bulunmayı amaçlayan uluslararası bir eko- etiket ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın programlarından biri olan Yeşil Anahtar Ödülü’nün sahibi oldu.

ÇEVREYE DUYARLI OTELLERE VERİLİYOR

Dünya çapında 60’tan fazla ülkede 4.000’den fazla turizm tesisinin dahil olduğu, Türkiye’de ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından otellere verilen Yeşil Anahtar Ödülü, çevre yönetimi, personel eğitimi, misafirlerin bilinçlendirilmesi, su tasarrufu, atık yönetimi, enerji tasarrufu, yiyecek ve içecek, iç çevre, yeşil alan ve bahçeler, yeşil aktiviteler, idare ve yönetim, kurumsal sosyal sorumluluk gibi kriterlere sahip otellere veriliyor.

YEŞİL ANAHTAR HAKKINDA      

Yeşil Anahtar Yeşil Anahtar Ulusal Jüri’si tarafından bir yıl için verilmektedir ve her yıl yeniden başvurular yenilenmektedir.

Ülkemizde Yeşil Anahtar alan tesisler öncelikle denetlenmektedir, kriterlere uygun olan tesislere bayrak, plaket ve sertifikaları verilmektedir. Daha sonra yıl içinde de en az bir kez denetimleri yapılmaktadır. Kriterlere uymayan tesislerin sertifikası yıl sonu beklenmeden geri alınmaktadır.

2023 yılı itibari ile ülkemizde 148 tesiste Yeşil Anahtar sertifikası bulunmaktadır. Uluslararası alanda ise 60’tan fazla ülkede uygulanmakta olan bu program kapsamında toplam 4000’in üzerinde Yeşil Anahtar sertifikalı tesis bulunmaktadır. 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.