TravelShop Turkey, düzenlediği motivasyon toplantısında yeni sloganını belirledi

TravelShop Turkey, düzenlediği motivasyon toplantısında yeni sloganını belirledi
Hotel Gazetesi
Posted on Temmuz 28, 2023, 3:56 am
5 mins

“DAHA FAZLASINI YAPABİLİRİZ!”

Murtaza Kalender yaptığı konuşmada çalışanlarını; “Başarısızlık diye bir şey yoktur. Nereye gideceğini bilen insana dünya önünden çekilir” diyerek motive etti.

Düzenlediği uluslararası turizm organizasyonlarıyla hem kendi ismini hem de ülkemizin adını Dünyaya duyuran TravelShop Turkey, bu defa kendi personeli için bir motivasyon toplantısı düzenledi. Mayi Hotel’de düzenlenen ve TravelShop Turkey’in 50’yi aşkın personelinin tamamının katıldığı gecede, en alt kademeden en üst seviyeye tüm çalışanlar sırayla kendisini tanıttı, şirketteki görev ve sorumluluklarını dile getirdi.

BANA KENDİNİ ANLAT!

TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender, eğitim toplantısında ilginç bir deneye imza attı. Kalender herkesin kendisinin iyi olduğu 4 özelliğini, ardından eksik olduğu 4 yönünü kağıda yazmasını istedi. Herkes iyi olduğu ve eksik olduğu yanlarını yazdığı kağıtları uçak yaparak fırlattı. Herkes, birinin fırlattığı uçağı kaparak, birlikte çalıştığı iş arkadaşı veya yöneticisinin iyi olduğu yönlerini ve eksik olduğu taraflarını öğrenmiş oldu. Bir ay süreyle, çalışanlar kendi eksik olduğu yönlerini diğer arkadaşından tamamlayarak kendisini geliştirme fırsatı bulurken, bir ay sonra yapılacak bir başka motivasyon toplantısında bu deneyin sonuçları ve yararları ortaya çıkacak.

“BİZ HEP ÜRETTİK, OTURUP İŞ BEKLEMEDİK”

Aynı zamanda Uluslararası Ekoturizm Derneği Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Destinasyon Düğün Profesyonelleri Derneği Avrupa ve Asya’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı, İstanbul Turizm Derneği (İSTTA) Yönetim Kurulu Üyesi olan TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender, geceye damga vuran şu motivasyon konuşmasını yaptı: “Biz hiçbir zaman ofiste oturup, iş beklemedik. Şirket olarak her zaman farklı şeyler ürettik. Neler yapabiliriz diye düşündük. Hatta paket turlarında, kültür turlarında lider olduğumuzu düşünüyorum. Anadolu’da 45 günlük programlar yapan bir şirketiz. 2006 yılında Güneş Tutulması Turu yaptık. Çünkü dünya dönüyor. Dünya döndükçe her zaman bir etkinlik ve bir aktivite yapabiliriz. Yeni bir şeyler katabilmek önemli. İşler elinize gelmiyor. İşleri kovalamanız gerekiyor.

“DÜNYADA VE TÜRKİYEDE BU İŞLERİ YAPAN YOK”

Uluslararası işler yaptık. Uluslararası Ekoturizm çalıştayını Tokat’ta gerçekleştirdik. 30’a yakın Büyükelçiyi ağırladık. Yurtdışında katıldığım organizasyonlarda “senin moral motivasyon etkinliğine katılmıştım” sözlerini duyuyorum. Dünyada ve Türkiye’de bu işleri yapan yok. Düşünmek istiyor, emek istiyor, inanmak istiyor, uygulamanız gerekiyor. Uluslararası marka değerinizin olması gerekiyor. Tembel insan yoktur. Sadece yapacağı işe güçlü inançları olmayan insan vardır.

“KENDİNİZE İNANIRSANIZ BAŞARIRSANIZ”

Hedefiniz yoksa hiçbir şey ifade etmiyor. Hedefe ulaştığında elde edeceğin başarı nedir. Zamanı doğru kullanmak çok önemli. İşe geliş gidiş saatleriniz ve mola saatlerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Başarısızlık diye bir şey yoktur. Bill Gates dediği gibi Ne kadar büyük risk, o kadar büyük kazanç. Nereye gideceğini bilen insana dünya önünden çekilir. Hepiniz üniversite mezunusunuz. Her biriniz iki yabancı dil biliyor. 3 dil bileniniz var. Hepiniz yeteneklisiniz, hepiniz önemli ve değerlisiniz. Kendinize inanırsanız başarırsanız.”

DAHA FAZLASINI YAPABİLİRİZ!

TravelShop Turkey’in tüm personeli, pür dikkat dinlediği Başkanları Kalender’i, konuşmasının ardından dakikalarca ayakta alkışlarken, şirketin yeni sloganı olarak “Daha Fazlasını Yapabiliriz!” mottosu benimsendi.  

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.