TÜRSAB BALKAN TURİZMİNİ İSTANBUL’DA BULUŞTURUYOR

TÜRSAB BALKAN TURİZMİNİ İSTANBUL’DA BULUŞTURUYOR
Hotel Gazetesi
Posted on Ağustos 16, 2023, 4:11 pm
6 mins

Bağlıkaya: İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı ile bölgenin turizm potansiyelini geliştirmeyi hedefliyoruz

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya

Balkan ülkeleri Eylül ayında ilk kez düzenlenecek turizm fuarında İstanbul’da buluşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB ana desteği ve İBB Kültür A.Ş. iş birliği ile TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. tarafından organize edilen IBTB 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı, 20-22 Eylül tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya; fuar hakkında yaptığı açıklamada önemli noktalara değindi.

“HEDEFİMİZ BÖLGEDEKİ TURİZM HAREKETİNİ HIZLANDIRMAK”

Son yıllarda Balkan ülkeleri ile Türkiye arasında stratejik düzeyde artan iş birliklerinin, sosyal ve ekonomik ilişkilerimizi de oldukça güçlendirdiğini belirten Bağlıkaya, şunları söyledi: “Bu gelişmeyi destekleyen alanların başında ise şüphesiz ki turizm geliyor. Her iki bölgede toplam 8 milyonu aşkın bir turist hareketliliği söz konusu. Hedefimiz ise bölgedeki turizm hareketinin daha da hızlanmasını sağlayarak karşılıklı ziyaretçi hacminin 10 milyon seviyesine ve üzerine çıkarmak.”

“TÜRSAB ÖNCÜ ROLÜ ÜSTLENDİ”

Geçmişi 50 yıla dayanan Türk turizminin köklü meslek kuruluşu olarak Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB), böylesi önemli bir sektör olan turizmin gelişiminde yeni olanakların değerlendirilmesi ve geliştirilmesinde her zaman öncü rolünü üstlendiğini belirten Bağlıkaya, “Yüklendiğimiz bu misyondan hareketle Balkanlarda gelişen turizme destek vermek ve ülkemizin Balkan turizm pazarındaki yerini ve konumunu daha da güçlendirmek için gereken adımları atmak üzere çalışmalarımızı hızlandırdık.

Ülkemizde turizm sektörünün geliştirilmesine yönelik desteklerimiz kapsamında, bünyemizde faaliyetlerini sürdüren iştirak şirketimiz TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Ticaret A.Ş tarafından farklı bölgelerimizde düzenlediğimiz turizm fuarlarına bir yenisini ekleyerek, birliğimiz ana desteği ve İBB Kültür AŞ iş birliği ile 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı’nı hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

“SEKTÖRE YEPYENİ BİR KAYNAK YARATACAK”

20-22 Eylül 2023 tarihleri arasında turizm profesyonelleri ve ziyaretçilerini Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda buluşturacak olan 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı’nın, sektöre yepyeni bir kaynak yaratarak sektörel iş birliği imkanlarının artırılmasını sağlayacağını anlatan Bağlıkaya, şunları aktardı: “Konumu itibarıyla Asya ile Avrupa arasında bir köprü oluşturan Türkiye, Balkanlar ve diğer hedef ülkeler arasındaki sağlam turizm bağlarının tesis edilmesi ile bu konumun güçlendirilmesi bakımından önem arz ediyor. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı’nın bu anlamda önemli bir misyon üstlenmesini ve bölge turizmine destek olarak yepyeni bir canlılık getirmesini hedefliyoruz.”

“ÖNEMLİ ANLAŞMALARA İMZA ATILACAK”

“Panel, söyleşi, alım heyetleri programları gibi farklı etkinliklere de ev sahipliği yapacak olan fuarımıza sektörel hacmin ve iş kalitesinin artırılması hedefiyle satın alma ve karar verme yetkisine sahip turizm profesyonelleri özel olarak seçilerek davet ediliyor. Fuarda gerçekleşecek B2B ikili görüşmelerle bölgenin turizm zenginliklerini yakından tanımalarının yanı sıra bölgesel kalkınmaya ve sürdürebilir turizme yönelik önemli anlaşmalara imza atmaları sağlanacak.

Fuarın İstanbul gibi bir büyük dünya metropolünde düzenleniyor olması da katılımcılarına büyük avantajlar sunacak. Dünyanın birçok noktasından gelecek katılımcı ve ziyaretçiler arasında gerçekleşecek ikili görüşmeler ile fuar bir turizm borsası olarak önemli bir işleve sahip olacak. 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı katılımcıları, değişik turizm alanları ve yepyeni pazarlara yönelik iş birlikleri yapabilecek.”

HOTEL GAZETESİ’NDEN ÖZEL SAYI

Tarihi bağları bulunan Balkan ülkelerinin turizm sektörlerini ilk kez bu denli önemli bir organizasyonda buluşturacak olan IBTB 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı’nda, sektörün sesi Hotel Gazetesi hazırladığı özel sayı ile ayrı bir iletişim ağı oluşturacak. Önemli turizm organizasyonlarının değişmez iletişimcisi Hotel Gazetesi, bu fuarda da sektörün gözü, kulağı ve sesi olacak.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.