TRABZON’UN TURİZM POTANSİYELİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR 

TRABZON’UN TURİZM POTANSİYELİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
HG Editör
Posted on Ağustos 21, 2023, 7:49 pm
46 secs

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’a yeni bir havalimanı kazandıracaklarını açıkladı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, ocak-temmuz döneminde Trabzon’da konaklayan turist sayısının 737 bin 137 olduğunu belirterek, Trabzon Havalimanı’nın, yıllık 4 milyon yolcu kapasitesiyle Türkiye’nin en önemli havalimanlarından biri olduğunu vurguladı.

Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’na Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Irak Kürdistan Bölgesi, İsrail, Katar, KKTC, Kuveyt, Suudi Arabistan, Umman ve Ürdün gibi 12 ülkeden uçaklar iniş yaptığını belirterek, “Bu durum bölgedeki turizm potansiyelinin önemli göstergesidir. Her geçen yıl bu potansiyel giderek daha da artıyor” dedi.

Yeni havalimanı projesi hayata geçirilene kadar mevcut havalimanının işlevini sürdüreceğini belirten Uraloğlu, aynı zamanda mevcut havalimanında iyileştirmeler yapıldığını ifade etti. Öte yandan Trabzon Havalimanı’na 2023 yaz döneminde Almanya’dan 260, Azerbaycan’dan 50, Birleşik Arap Emirlikleri’nden 598, Bahreyn’den 236, Irak’tan 35, İsrail’den 59, Katar’dan 57, KKTC’den 87, Kuveyt’ten 521, Suudi Arabistan’dan 1166, Umman’dan 488, Ürdün’den 352 uçuş olmak üzere toplam 3 bin 909 uçuş gerçekleştirildiği bildirildi. Yeni havalimanının, Trabzon’un turizm potansiyelini daha da artırması ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.