ANTALYA’NIN TURİZM RÜZGARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

ANTALYA’NIN TURİZM RÜZGARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
HG Editör
Posted on Ağustos 23, 2023, 5:10 pm
2 mins

Akdeniz’in incisi Antalya, tarihi ve doğal güzellikleriyle turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2023 yılının 1 Ocak-22 Ağustos tarihleri arasında hava yoluyla şehri ziyaret eden turist sayısı, geçtiğimiz yıla kıyasla %20 artarak 10 milyon 64 bin 782’ye ulaştı. 

Antalya’nın sahip olduğu denizi, kumu, güneşi kadar zengin kültürel yapısı, antik kentleri ve doğal güzellikleri de büyük ilgi çekmektedir. Bu nedenle Akdeniz’in en önemli turistik merkezlerinden biri olan Antalya’daki sektör verileri oldukça umut verici… 

2023 turizm sezonuna hızlı bir giriş yapan Antalya’daki turist sayısındaki artış oldukça dikkat çekici. Turizm cenneti sadece Ağustos ayının ilk 22 gününde bile %10’luk bir artış yaşanarak toplamda 1 milyon 880 bin 693 kişiye ev sahipliği yaptı.

10 MİLYON 5 BİN 325 TURİST İLE YENİ REKOR!

Bu başarılı performans ile Antalya, “Turizmin Başkenti” ünvanını taşıyan rekorlar yılı olarak bilinen 2019’u geride bıraktı. 2019 yılının aynı döneminde 10 milyon 5 bin 325 turistin ziyaret ettiği Antalya, bu sayıyı geçerek turizmde yeni bir rekora imza attı.

Antalya’nın turizm rüzgarının hız kesmeden devam etmesi, şehrin sadece denizi ve güneşiyle değil, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle de ön plana çıkmasıyla bağlantılıdır. Bu başarılarla dolu yolculukta Antalya’nın daha da büyüleyici olacağına şüphe yok!

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.