MISIR’DAKİ EKOTURİZM KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MISIR’DAKİ EKOTURİZM KONFERANSINA YOĞUN İLGİ
Hotel Gazetesi
Posted on Eylül 13, 2023, 3:05 am
5 mins

Kalender: 50’ye yakın ülkeden 200’den fazla turizm profesyoneli organizasyona katıldı. 400 milyar Dolar turizm hacmi olan Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm’e önem vermeliyiz.

Uluslararası Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Derneği 18. Konferansı ve B2B Çalıştayı Mısır’ın Luksor şehrinde düzenlendi.

İlk organizasyonun başarısıyla geleneksel hale gelen, Tokat ilimiz ve Vietnam’ın ardından 18.si Luksor’da düzenlenen Uluslararası Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Konferansı ve B2B Network Çalıştayı, her zamanki gibi yoğun ilgi gördü. 50’ye yakın ülkeden 200’den fazla Turizm profesyonelinin katıldığı organizasyona Türkiye’den 3 Milletvekili, bir Belediye Başkanı ile Yardımcısı ve bir Turizm İl Müdürü katılarak ülke turizmimize katkı sağladı.

KALENDER: YILLIK BÜTÇESİ 400 MİLYAR DOLAR

International Ecotourism & Sustainable Tourism Association Başkan Yardımcısı ve TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender, dünya genelinde 400 Milyar Dolara yaklaşan yıllık bütçesi ile turizmin en önemli kolu olan Ekoturizm hakkındaki etkinlikle ilgili Türk Turizm Basınına şu açıklamayı yaptı: “Dünya’da her yıl  400 milyar Dolar turizm hacmi olan Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı’na Türkiye’den Tokat Milletvekilimiz Sayın Yusuf Beyazıt, Sayın Yücel Bulut, Sayın Cüneyt Aldemir, Tokat Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Eroğlu, Tokat Turizm İl Müdürümüz Sayın Yılmaz Kılınç, Belediye Başkan yardımcılarımız ve bir çok konuşmacılarımıza katılarak ülke turizmine verdikleri katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum.
Sabancı Holding’den, ENERJISA’nın Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm hakkındaki çalışmalarını içeren çok güzel bir sunum gerçekleştirerek, plan ve projeleri anlattılar.

International Ecotourism & Sustainable Tourism Association Başkan Yardımcısı ve TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender

“SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZME ÖNEM VERMELİYİZ”

Dünyada hızla ilerleyen küresel ısınma ile birlikte Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm çok önem arz etmektedir ve biz de ülke olarak Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizme çok önem vermeliyiz.
Sizlere Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm hakkında biraz da istatistiki bilgi vermek istiyorum.
Öncelikle Dünya genelinde Ekoturizmin 400 Milyar Dolara yaklaşan yıllık harcaması olan ve turizm sektörünün en önemli kolu olduğunu belirtmek istiyorum.
Her yıl %25 Artış göstererek dünyada hızla büyüyen tek turizm sektörü olduğunu da belirtmek isterim.
İki bin Amerikan Doları kişi başı harcaması ile en çok para harcanan turizm sektörü olduğunu belirtmek isterim.
Ekotourizm seyahati yapan kişiler genelde 40 yaş üzerinde ve bu seyahatleri yıllık yüz bin Amerikan Dolar geliri olan insanlar tercih ediyor.

Ekoturizmin bir diğer güzel yanı ise, 12 ay boyunca sürekli seyahat ediliyor olması ve sadece 5 yıldızlı oteller değil, köy evlerinde konaklama yapılabiliyor olması. Bununla birlikte köy pazarlarından alışveriş yaparak yerel üreticiye yardımcı olması. Aslında temiz, hijyenik ve güvenilir her ürüne rağbet olması.
Ülke olarak turizmi 12 aya ve 81 ilimize yayıp daha büyük katma değer üretmek istiyorsak, mutlaka Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizme önem vermeliyiz.”

BAHREYN BİR SONRAKİ ÇALIŞTAYA ADAY OLDU

Ayrıca Mısır Turizm Bakanlığı Genel Sekreteri Mohamed Salama, Bahreyn Turizm Bakanlığı ve Etkinlik Daire Başkanı Dr. Ali H. Follad, Hindistan Tur Operatörleri Birliği Başkanı Mr. Riaz Munshi organizasyona katılarak Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm ile ilgili sunum yaparken, Bahreyn Turizm Bakanlığı bir sonraki ecotourism çalıştayını ülkesinde gerçekleştirmek için aday oldu.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.