“İSTANBUL REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR!”

“İSTANBUL REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR!”
HG Editör
Posted on Ekim 13, 2023, 3:17 pm
4 mins

İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Başkan Yardımcısı, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, İstanbul’un, ‘Avrupa’nın En İyi Performans Gösteren Şehirleri 2022’ sıralamasında Londra ve Paris’ten sonra 3. Sırada olduğunu açıkladı.

İstanbul, küresel turizm ve kongre sektörleri içerisinde kademeli olarak yükseliş gösteren nadir destinasyonlardan biri olarak ön plana çıkmaya devam ediyor. Pandemi ile başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan zorlu ekonomik süreç ve özellikle bu sektörlerdeki gerilemelere rağmen, İstanbul, uluslararası sıralamalarda ve istatistiklerdeki yerini koruyor ve aşamalı olarak yükseltiyor. 2022 yılında birçok rekora imza atan şehrimiz, bu yıl da küresel pazardaki yükseliş trendini sürdürüyor.

İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Başkan Yardımcısı, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, İstanbul’un, yılın ilk 8 ayına ilişkin Turizm verilerini açıkladı. Yaşık, İstanbul’un, ‘Avrupa’nın En İyi Performans Gösteren Şehirleri 2022’ sıralamasında Londra ve Paris’ten sonra 3. Sırada olduğunu söyledi. İşte Bahadır Yaşık’ın İstanbul turizm raporundan önemli başlıklar:

İSTANBUL AVRUPA’DA İLK ÜÇTE

“2022 yılında Türkiye 51 milyon yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaparken, İstanbul ise 16 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlamıştı. Bu yılın ilk 8 ayına baktığımızda, İstanbul’un bir önceki yıla kıyasla %13.2 oranında artış göstererek 11.5 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladığını görüyoruz. Avrupa destinasyonlarını bir araya getiren CityDNA Derneği tarafından her yıl yayınlanan rapor kapsamında, İstanbul, “Avrupa’nın En İyi Performans Gösteren Şehirleri 2022” sıralamasında Londra ve Paris’ten sonra 3. sırada yer alıyor. Rapora göre, tüm Avrupa şehirleri arasında 2019 yılı sayılarını yükselten tek şehir ise İstanbul.”

KONGRE TURİZMİNDE HER YIL %10 BÜYÜME

“İstanbul kongre turizmi özelinde son 5 yıldır yapılan yatırımlar ve projeler de başarılı sonuçlar vermeye devam ediyor. 2022 yılında İstanbul’da katılımcı sayıları 300 ile 5000 arasında değişen toplam 58 uluslararası kongre ve toplantı, organize edildi. Şehrimiz, kongre turizmi sıralamasında 2022 yılında dünya genelinde 23. sırada ve Avrupa şehirleri arasında 20. sırada yer aldı. 2023’de ise İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından İstanbul’a kazandırılan ve destek verilen, katılımcı sayıları 300 ile 25.000 arasında değişen 50 uluslararası kongre şehrimizde gerçekleşecek. İstanbul’un kongre turizmi alanındaki “fikri sermaye” temelli gelişimine baktığımızda ise şehrimizin her yıl %10 oranında büyüme gösterdiğini ve bu alanda Roma ve Madrid gibi rakiplerinden önde olduğunu görüyoruz.”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.