DİREKT REZERVASYONDA EXTRANETWORK KOLAYLIĞI

DİREKT REZERVASYONDA EXTRANETWORK KOLAYLIĞI
HG Editör
Posted on Ekim 18, 2023, 7:41 am
6 mins

Otellerin kârlılığını ortalama %9 oranında düşüren OTA komisyonlarından kurtulmanın yolu Direkt Rezervasyonları artırmak. Extranetwork, bunun yolunu otel sahipleri için hazırladığı bir makale ile Hotel Gazetesi’nde anlattı.

Oteller İçin Direkt Rezervasyonlarını Artıracak İpuçları

Şüphesiz online seyahat acenteleri otellerin görünürlüğünü artırarak potansiyel misafirlere ulaşmasını kolaylaştırıyor. Ancak bu OTA’lere bağımlı bir gelir modeli, uzun vadede otellere zarar veriyor.

Araştırmalara göre OTA komisyonları rezervasyonlardaki kârlılığı ortalama olarak %9 oranında düşürüyor. Yani direkt rezervasyonla konaklama yapan her misafiriniz sizin için %9 daha kârlı. Odalarınızı OTA’lerde listelediğiniz fiyata kendi kanallarınız üzerinden sattığınızda, bu kanallara trafik çekmek ve satış yapmak için harcamanız gereken reklam bedellerini düştüğünüzde dahi hala %10’a yakın kâr ediyorsunuz!

Yüksek kâr marjı, güvenli altyapı, misafir ilişkilerini iyileştirmek ve geliştirmek, yönetim kolaylığı gibi birçok sebepten son yıllarda oteller direkt rezervasyonlarını artırmak için adım atıyor.

Peki daha fazla direkt rezervasyon almak için nelere dikkat etmelisiniz?

  1. Profesyonel Web Sitesi

Web siteniz dijital vitrininizdir. Modern, şık bir tasarıma, hızlı yüklenen, profesyonel bir web sitesi edinin. Otelinizin imkanlarını ve odalarınızı öne çıkaran profesyonel görseller ile potansiyel misafirlerinizi etkileyin. Ayrıca arama motorlarından gelen organik trafikten faydalanabilmek için web siteniz SEO uyumlu olmalı.

  • İyi Bir Rezervasyon Motoru ve Ödeme Altyapısı

Hala online rezervasyonların büyük çoğunluğu bilgisayarlar aracılığıyla yapılsa da mobil cihazlar ve bilgisayarlar arasındaki fark hızla kapanıyor. Bu nedenle rezervasyon motorunuzun mobil cihazlarla uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Misafirleriniz sunduğunuz farklı oda ve konaklama imkanlarını kolayca kıyaslayabilmeli, farklı tarihler arasındaki fiyat farkını görüntüleyebilmelidir. Rezervasyon motorunuzun tarih, kişi ve oda sayısına göre filtreleme kolaylığı sunması misafirlerinizin rezervasyon deneyimini iyileştirmek için çok önemlidir.

Güvenli ödeme imkanı ile misafirleriniz daha tesise varmadan ödeme almak, misafirlerinize farklı kart ve taksit seçenekleri sunmak hem rezervasyonlarınızı artıracak hem de son dakika iptallerini azaltacaktır.

  • Sosyal Medya Trafiğinizi Web Sitenize Yönlendirin

Otelinizin adını Google üzerinden aratan potansiyel misafirleriniz Online Turizm Acentelerinin sizin adınıza verdiği reklamlar ile karşılaşacak ve muhtemelen bu bağlantılara tıklayarak acenteler aracılığıyla rezervasyon yapacaklardır. Bunun önüne geçmek için sosyal medya hesaplarınızın iletişim kısmında mutlaka web sitenizin adresini bulundurmalısınız. Böylece sizi sosyal medyada keşfeden potansiyel misafirlerinizi direkt web sitenize yönlendirerek aracılara komisyon ödemekten kurtulursunuz.

  • Web Sitesine Özel Rekabetçi Fiyatlar

Misafirleriniz için direkt rezervasyondaki en önemli motivasyon fiyatlandırmadır. OTA’lere ödeyeceğiniz farkın bir kısmını fiyatlarınıza yansıtırsak OTA’lerin sunduğu erken ödeme indirimi, vade farksız taksit ve rezervasyon iptali gibi avantajlara rağmen kullanıcıların direkt rezervasyonu tercih etmesini sağlayabilirsiniz. Misafirleriniz otelinizi bir OTA aracılığıyla keşfetse dahi sitenizde daha uygun fiyatlar sunduğunuzu görünce direkt rezervasyon gerçekleştirmeyi tercih edecektir.

  • Sadakat Programları

İlk seferinde hangi yöntemle rezervasyon yapmış olursa olsun otelinizden memnun kalan ve tekrar gelmek isteyen misafirlerinizi direkt rezervasyona teşvik etmek çok daha kolay ve kârlıdır. Bu noktada onlara sadece uygun fiyat sağlayarak zaten daha öncesinde deneyimleyip memnun kaldıkları bir hizmeti tekrar pazarlama zahmetine girmeden odalarınızı aynı müşterilerle doldurabilirsiniz. Bunu yapmak için misafirlerinize direkt rezervasyonda geçerli kupon kodları verebilir veya otelinizin web sitesinde üyelik sistemi oluşturarak sistem üzerinden hesaplarına indirim tanımlayabilirsiniz.

EXTRANETWORK İLE ÇOK KOLAY!

Otellerin bütün ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış Extranetwork ile profesyonel bir web sitesine, mobil uyumlu kusursuz bir rezervasyon motoruna ve güvenli ödeme altyapısına sahip olmak çok kolay. Üstelik aramadan ödeme aşamasına kadar kusursuz bir deneyim sunan rezervasyon motoru ile 2022 yılında Extranetwork kullanan otellerin rezervasyon iptal oranları %70 oranında düştü! Avantajlı fiyatları, geniş entegrasyon imkanları ve kullanıcı dostu ara yüzleri ile hızla popülerleşen Extranetwork ürünlerini incelemek için www.extranetwork.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.