ANTALYA TURiZM FUARI ARDINDAN

ANTALYA TURiZM FUARI ARDINDAN
Cem POLATOĞLU
Posted on Ekim 31, 2023, 10:50 am
5 mins

Cem Polatoglu

Tur Andiamo

Senelerdir, Antalya gibi bir dünya turizm başkentinin neden bir fuara sahip olmadığını sorgulayanlardan biriydim. Özellikle, Antalya otelleri ile çalışmak isteyen tur operatörleri için ürünü, satıcısından dinlemek, kağıt üzerinde veya internetten tanımaya çalışmak yerine, oteline bizzat gidip, lokasyonuna, mutfağına, plajına, animasyonlarına kadar çıplak gözle görebileceği bir fırsat yaratılmış oldu.

5. kez gerçekleştirilen bu fuar, her geçen sene artan ilgi ve potansiyele sahip olmuş. Katlanarak büyümüş. Ben ilk defa bu fuara katıldım. Gerçekten çok beğendim. Zamanlaması çok güzel. Burada, yabancı tur operatörleri şimdiden gelecek senenin anlaşmalarını yaptılar. Oteller de kendilerini en iyi şekilde tanıttılar. Fuar oldukça başarılı ve renkli geçti. Zaten tanıtımda son derece profesyonel olan oteller, tecrübeli satış ekipleri ve animasyon kadroları ile dünyadaki tüm fuarlardan çok daha renkli, çok daha güzel ve eğlenceli bir organizasyona ortak oldular.


Fuar, mekana sığmadı.

Fuar, ağırlıklı olarak otelcilere yönelik olsa da oldukça büyük oranda; 35 ülkeden tur operatörleri, Türkiye pazarının etkin acentaları, hava yolları, Cruise şirketleri, hizmet kalitesiyle dünya markası olan konaklama tesisleri ve turizm sektörüne teknoloji, hizmet, bilgi üreten firmaları aynı çatı altına topladı.

Anfaş fuar merkezinde yapılan bu fuar alanının, artan talepler doğrultusunda seneye yeterli olacağını düşünmüyorum. Mutlaka daha geniş bir mekana ihtiyaç duyulacaktır.

Henüz genç bir fuar olmasına rağmen, organizasyon, makine düzeni içerisinde işledi. Gerek transferler, gerekse basın açıklamaları ve stantlarda yapılan etkinlikler anbean katılımcılara bildirildi.

Fuara katılım sadece B2B yani profesyoneller arasındaydı. Böylece dışarıdan sektör harici gelip, promosyon kalem, hediyelik eşya veya broşür toplayan ve katılımcıların vaktini alanlar yoktu.

Mustafa Üçbaş, Yeşim Sarıtaş, Selçuk Meral, Aliye Üçbaş, Cem Polatoğlu

EMiTT’in sonu mu geldi?

İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya’da artık son derece başarılı fuarlar boy gösteriyor. Bu gidişle, bir zamanlar Türkiye hatta dünyanın sayılı fuarlarından olan Emitt’in zamanlaması, konumu, içeriği ve belediye panayırına dönüşen hali ile kendisine çeki düzen vermezse, sonu gelecek gibi görünüyor. 

Fuarın eksiği yok mu?

Bu kadar genç, dinamik ve başarılı bir fuara toz kondurmak istemem. Mutlaka eksiklikleri vardır. Ancak fuarın akıllı ve zeki yöneticileri tüm açıklıkları kapatacak kabiliyete sahiptirler.

Çok sık yurtdışı fuarlara katılan bir kişi olarak, eksiklik olmasa da tamamlayıcı bir unsur olarak benim aklıma gelenlerin bazıları şunlar;

·         Fuarın ilk gününden itibaren, ziyaretçilerle katılımcılar arasında randevulu görüşmeler ve workshop düzenlenmesi faydalı olabilir. Ekte, İtalya’da bu ay katıldığım bir fuardaki çalışmayı görebilirsiniz.

·         Fuar Gazetesi çıkartmak; Fuar girişinde 3 gün boyunca katılımcılar ve etkinlikleri içeren fiziki bir Fuar Gazetesi dağıtılabilir.

·         FUAR TV. Yine fuarın belirli noktalarına konulan ekranlarda katılımcılar, animasyonlar, reklamlar ve ropörtajları içeren yayınlar yapılabilir.

·         Fuarın arkasına, yabancı katılımcılara yönelik 2 veya 3 gecelik Antalya ve civarı, Kapadokya, Afrodisias vs içeren FAMTRIP adı verilen inceleme gezileri düzenlenebilir.

Yolun açık olsun ATF – 2024

Paylaşmak Güzeldir