ALMAN TURİZM DEVLERİ İSTANBUL’DA

ALMAN TURİZM DEVLERİ İSTANBUL’DA
Hotel Gazetesi
Posted on Kasım 17, 2023, 3:36 pm
6 mins

İstanbul’daki Turizm pazarlama ve satış zirvesinin organizasyonunu üstlenen ünlü Turizmci Hüseyin Baraner, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı kültür ve sanat çalışmalarının turizmcilerin elini tüm dünya pazarlarında güçlendirdiğini ifade etti.

Reiseland Grubu, Almanya’nın önde gelen seyahat acentesi zincirlerinden biri olarak bilinen, İstanbul’da satışlarını hızlandırmak ve Türkiye’ye daha fazla turist çekmek amacıyla önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. “Start me up” adlı bu etkinlik, 70 Alman turizm şirketi patronunu İstanbul’da bir araya getirdi.

ÜNLÜ TURİZMCİ HÜSEYİN BARANER’İN ORGANİZASYONU

TGA’nın davetiyle İstanbul’a gelen Alman turizmcilere, İstanbul’da son yıllarda gelişen konaklama, etkinlik, kongre ve sağlık turizmi imkanları tanıtılırken, Organizasyonu üstlenen turizmci Hüseyin Baraner, Almanya’dan Türkiye’ye turist akışını artırmak için büyük bir rekabetin içinde olduklarını belirtti ve Türkiye’nin benzersiz güzelliklerini vurgulamak için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özellikle son dönemde gerçekleştirilen kültür ve sanat çalışmalarının turizmcilerin elini tüm dünya pazarlarında güçlendirdiğini ifade etti.

AMAÇ TÜRKİYE’YE DAVAH FAZLA ALMAN TURİST ÇEKMEK

İstanbul’un gözde yaşam merkezi Fişekhane’de gerçekleşen etkinliğe hepsi seyahat acentesi sahibi katılımcıların yanı sıra, 4 bin acenteden oluşan Reifeisen RTK grubunun ortağı

Herbert Zelzer, İsviçre Bentour sahibi Kadir Uğur ve şirketin CEO’su Deniz Uğur, Almanya’nın büyük tur operatörü Alltours’un Genel müdürü Georg Welbers Alman Haber Ajansı, Alman seyahat sigortası Hanse Merkur’un müdürü Thorsten Tschirner, AIDA Cruise gemilerinin Almanya sorumlusu Uwe Mohr, 300 seyahat acentesinden oluşan Reiseland şirketinin Satış ve Pazarlama Müdürü Anna Schwingenschlögel gibi önemli Turizm temsilcileri, burada gün boyunca resmi toplantılar düzenlediler. Ayrıca, Beyoğlu kültür yolunda yürüyüş yaparak ve tarihi yarımadadaki Divanyolu’nu keşfederek, İstanbul’un tarihine ve modern yaşamına bizzat şahit oldular.

FİŞEKHANE’DE TURİZM ÇALIŞTAYI

2024 satış ve pazarlama çalıştayı ise tam gün İstanbul’un yeni yaşam merkezi Fişekhane’de gerçekleşti . Özak Global Holding sponsorluğunda geçen bu toplantıda Ela Excellence’ın katılımcılara sektördeki yerini, önemini ve gücünü anlattığı etkinlikte, üst düzey Alman turizmcileri ile Özak Global Holding ve Ela Excellence Resort Belek üst düzey yönetimi bir araya geldi. İstanbul Ticaret Odası’nda Türk-Alman turizm ilişkilerinin güçlendirilmesi ve İstanbul’a daha fazla Alman turisti çekmek amacıyla bir yemekli toplantı düzenlendi.

DEV ORGANİZASYONA DEV SPONSORLAR

Bu büyük İstanbul Turizm pazarlama ve satış zirvesinin sponsorları arasında Reiseland, Old City Otelciler Platformu, Özak Global Holding, Fişekhane, TGA, İstanbul Ticaret Odası, TÜROB, The Peninsula Hotel İstanbul, Bentour ve Hansa Merkur yer aldı.

“İSTANBUL’A BÜYÜK BİR ÖNEM VERİYORUZ”

Reiseland sorumlusu Anna Schwingenschlögel, etkinlikte yaptığı konuşmada, İstanbul’a bir destinasyon olarak büyük bir önem verdiklerini ve bu tarihi şehrin büyüleyici tarih ve kültürel zenginliklerinin, güçlü altyapısı ile birleşerek önemli bir merkez haline geldiğini ifade etti. Ayrıca, yeni havalimanının sunmuş olduğu çeşitli bağlantı imkanları sayesinde her türlü müşteriye hitap eden fırsatlar sunulduğunu belirtti.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ise, Alman turizmcilere yaptığı konuşmada, İstanbul’un son yıllardaki kültürel ve sanatsal merkezlerinin yanı sıra Galataport ve Haliçport projeleri gibi yeni gelişmelerini tanıtarak, şehrin turizm potansiyeline vurgu yaptı.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, çok eskilere dayanan İstanbul Almanya arası olan ziyaretçi trafiğine vurgu yaparak, “Almanya turizm pazarı dinamikleri ile çok yakın ilişki içerisindeyiz ve şimdi hedeflerimizi Alman pazarı için büyüttük; sizlerle daha sık bir araya gelerek İstanbul’un tüm ürünlerini kapsayan müşterek pazarlama etkinliklerine imza atacağız” diye konuştu.

Old City Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Oldcity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz de Almanya pazarının büyük önem taşıdığını belirterek, Almanya’yı yeniden harekete geçirmek için her türlü iş birliğine açık olduklarını vurguladı.

Old City Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, “Start Me Up” etkinliğine destek veren Platform otellerinden Barın Hotel, Carlton Hotel, Gülsoy Hotel, Grand Washington Hotel, Klas Hotel, Oran Hotel, Yiğitalp Hotel, Zurich Hotel, otel sahiplerine teşekkür ederek sektördeki dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Paylaşmak Güzeldir