ACE of MICE TURİZMİN DEVLERİNİ BULUŞTURDU

ACE of MICE TURİZMİN DEVLERİNİ BULUŞTURDU
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Ocak 11, 2024, 1:39 pm
15 mins

Turizm ve etkinlik sektörünün profesyonelleri, ACE of MICE çatısı altında 12. kez bir araya geldi. KKTC’nin ikinci kez ev sahipliği yaptığı etkinliğe, MICE sektörünün ‘Oscar’ları olarak bilinen Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards damga vurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Turizm Sektörünün en büyük organizasyonuna ikinci kez ev sahipliği yaptı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı katkılarıyla, Elexus Hotel & Convention ev sahipliğinde, Cyprus Royal Turizm ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) destekleriyle düzenlenen organizasyonda, ulusal ve uluslararası kurumsal firmalar, etkinlik ajansları, oteller, acenteler, turizm ve etkinlik sektörü profesyonelleri, ACE of MICE çatısı altında bir araya geldi.

ATAMAN: SEKTÖRÜMÜZÜ 12. KEZ ÜST DÜZEYDE BİR ARAYA GETİRDİK

Yüzlerce kurumsal markanın etkinlik satın alıcılarının yanı sıra uluslararası tur operatörlerinin, acente ve etkinlik firmalarının üst düzey yöneticilerinin 3 gün boyunca hosted buyer olarak ağırlandığı Masters of Events by ACE of MICE Awards açılış konuşmasını yapan Dream Project CEO’su Volkan Ataman; “Bu yıl 12. kez sektörümüzü B2B network toplantılar ve interaktif kaynaşma programları ile en üst düzeyde bir araya getirdik. Sektörün profesyonelleri, 2 gün boyunca B2B toplantılar ile yeni iş bağlantıları oluşturacak” dedi. ACE of MICE organizasyonu ile 11 yıldır sektöre önemli katkılar sağladıklarını aktaran Ataman, KKTC’deki bu etkinlik ile bunu bir üst noktaya taşıdıklarını vurguladı.

“DAHA MÜKEMMELE ULAŞMA ARZUSU YARATMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bu seneki Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards ile yine ulusal ve uluslararası çok önemli markaları ve değerli isimleri buluşturduklarını belirten Volkan Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu büyük organizasyonla etkinlik sektörünün faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde hizmet veren kurum ve kuruluşlarda daha mükemmele ulaşma arzusu yaratmayı hedefliyoruz. Ayrıca etkinliğimiz, Kıbrıs MICE destinasyonuna çok büyük katkılar sunuyor olacak. Birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapan Kıbrıs; muhteşem doğası, denizi, lezzetleri, üst düzeyde hizmet sunan mükemmel tesisleri, yeni hatların eklenmesiyle büyüyen uçuş ağı ve yeni havalimanı ile MICE alanında daha da güçlenerek yoluna devam ediyor. Şimdi alanında uzman çok değerli konuşmacılarımız ile Kıbrıs MICE pazarının aldığı payın ve bu alandaki bilinirliğinin arttırılması için neler yapılması gerektiğini konuşuyor olacağız.”

“PARLAYAN YILDIZ KIBRIS MICE DESTİNASYONU” OTURUMU

Büyük bir potansiyele sahip olan Kıbrıs MICE pazarının bu alanda aldığı payın arttırılması için neler yapılması gerektiğinin ele alındığı oturumda önemli konuşmacılar yer aldı. Açılış günü gerçekleşen “Parlayan Yıldız Kıbrıs MICE Destinasyonu” oturumunda; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Onur Gözet, Kıbrıs Türk Otelciler Derneği Başkanı Dimağ Çağıner, Jolly CEO & Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar, Cyprus Royal Genel Müdürü Kerem Çağlayan, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun ve Elexus Hotel Genel Müdürü Görkem Aydıner, konuşmacı olarak yer aldılar.

MICE SEKTÖRÜNÜN “OSCAR”LARI SAHİPLERİNİ BULDU

3500’ün üzerinde B2B toplantısıyla KKTC ticari hacmine katkı sağlayan organizasyonun gala gecesinde 24 ayrı kategoride kongre, toplantı, etkinlik ve turizm sektörünün en iyilerini ödüllendirdi.

Ercüment Şansal’ın kırmızı halıda gerçekleştirdiği röportajlar ile mekana giriş yapan misafirler Elvan Kızılay’ın keman dinletisi ile geceye başladı. Başak Koç’un sunuculuğunu üstlendiği ödül töreninde sevilen sanatçı Gökhan Tepe sahne alırken, gecede ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Onur Gözet, Kıbrıs Türk Otelciler Derneği Başkanı Dimağ Çağıner, Cyprus Royal Kurucu ortaklarından Nusret Polat, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, İstanbul Turizm Platformu Direktörü Şengül Altan Arslan, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik Ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Swissôtel The Bosphorus İstanbul Genel Müdürü Uğur Talayhan, Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve Dream Project CEO’su Volkan Ataman, tanınmış sunucu Özlem Yıldız gibi iş dünyası ve sanat camiasından ünlü simalar da yer aldı.

ATAMAN: YENİ İŞ BİRLİKLERİNİN TOHUMLARINI ATTIK

Yüzlerce kurumsal markanın etkinlik satın alıcılarının yanı sıra uluslararası tur operatörlerinin, acente ve etkinlik firmalarının üst düzey yöneticilerinin 2 gün boyunca hosted buyer olarak ağırlandığı Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards gala gecesinin açılış konuşmasını yapan Dream Project CEO’su Volkan Ataman, 55 sektörle etkileşim halinde olan, ülke tanıtımındaki rolü ve 14 milyar dolarlık ticari hacmi ile ekonomiye önemli katkısı olan MICE sektörü açısından Masters of Events ACE of M.I.C.E. Awards’ın büyük önem arz ettiğinden bahsetti.

Ataman, “Fuar ve ödül organizasyonlarımızla birlikte bugüne kadar toplam da 21’nci kez düzenlediğimiz ACE of M.I.C.E. etkinliğimizin Kıbrıs ayağında birlikte çok keyifli üç gün geçirdik. B2B sayımız 3.500’ü geçerek yeni iş birliklerinin tohumlarını attık ve yeni dostluklara vesile olduk. Ayrıca etkinliğimiz Kıbrıs MICE destinasyonuna çok büyük katkılar sunuyor. Birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapan Kıbrıs muhteşem doğası, denizi, lezzetleri, üst düzeyde hizmet sunan mükemmel tesisleri, yeni hatların eklenmesiyle büyüyen uçuş ağı ve yeni havalimanı ile MICE alanında daha da güçlenerek yoluna devam ediyor. Alanında uzman çok değerli konuşmacılarımız ile Kıbrıs MICE pazarının aldığı payın ve bu alandaki bilinirliğinin arttırılması için neler yapılması gerektiğini konuştuk. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emeği olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na, Elexus Hotel’e ve Cyprus Royal Turizm’e teşekkürlerimi sunuyorum.”

ACE OF M.I.C.E. AWARDS BAŞARI ÖDÜLLERİ

Konuşmaların ardından 24 farklı kategoride projelerin değerlendirildiği gecede, en iyi etkinlik prodüksiyonundan en iyi dijital etkinliğe, en iyi incentive etkinliğinden en iyi spor etkinliğine kadar pek çok ödül sahiplerini buldu. 12’nci ACE of M.I.C.E. Awards Başarı Ödülleri; 2016 yılından bu yana adanın turizmine büyük katkı sunan Elexus Hotel’e, İstanbul destinasyonunun tanıtımı ve İstanbul’a kazandırdığı uluslararası kongreler adına  Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı & İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık’a, vizyoner bakış açısı ve öncü liderliği ile Türkiye’de pek çok başarıya ve ilklere imza atan Swissôtel The Bosphorus İstanbul Genel Müdürü Uğur Talayhan’a verildi.

Gecede ödül kazanan diğer marka ve projeler şöyle:

  • Air France En İyi Etkinlik: The Planner Co / Adidas Champions Island
  • Skyteam Airline Alliance En Sosyal Sorumluluk Projesi: Hayat Holding/Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi.
  • Verus Group En İyi Gerilla: Key People Media / Dünyanın En Uzun Langırtı Dünya Rekoru
  • En İyi Çıkış Yapan Etkinlik Toplantı Yönetim Firması: Stage Plus Event / Türkiye özel okullar derneği 21. Geleneksel Eğitim Sempozyumu-Cumhuriyetin 100.yılı ve eğitimin geleceği
  • En İyi Konser Etkinliği: Vestel / 19 Mayıs’ı 19 Mayıs gibi #Kutluyoruz
  • En İyi Etkinlik Prodüksiyonu: Imagina Production/ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100. Yılı Kutlaması
  • Oliviera Private Island Hotel En İyi lansman: Oksijen Events / Şişecam Paşabahçe Gururla Lansmanı
  • En İyi Spor Etkinliği: Boogy The Event Company / “100.Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu’’
  • En İyi Roadshow: Ab Kolektif / Fanta Fest
  • En İyi Ses, Işık, Görüntü Uygulaması JÜRİ ÖZEL: Pyrodigy Production / Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 100. yıl etkinlikleri kapsamında Işık, ses ve Mapping Gösterisi
  • En İyi Stant ve Etkinlik Alanı Tasarımı: THY / UEFA Şampiyonlar Festivali – Türk Hava Yolları Fan Zone
  • En iyi Hibrit/Dijital Etkinlik Platformu: Eventmagix / 35th Annual Conference of the International Society for Environmental Epidemiology
  • En İyi Davet Etkinliği: Rush Event / Kalekim 50.Yıl Daveti
  • En İyi Festival: The Others Brand Experience Agency / Fanta Fest
  • En İyi Sürdürülebilirlik Projesi: Konya Selçuklu Belediyesi / Selçuklu Belediyesi Kompost Üretim Tesisi
  • En İyi Kültür & Sanat Etkinliği: Doğuş Holding / Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Cumhuriyet 100. Yıl Konseri
  • En İyi Influencer Kampanyası: Oyak Turizm / Renault Austral Lansmanı
  • En İyi Halkla İlişkiler Etkinliği: Ondokuz Organizasyon ve Message İletişim / Yeni Lexus LM – Fly Lexus Basın Lansmanı
  • En İyi İncentive Etkinliği: Ondokuz Organizasyon / Toyota Türkiye Bayi Toplantısı Ve Yeni Toyota C-Hr Hyrbid Lansmanı
  • En İyi Belediye Etkinliği: Şile Belediyesi / 34.Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali – Şile Belediyesi
  • En İyi Alışveriş Merkezi Etkinliği: Zorlu Center / Eco Love Fest
  • En İyi Ses, Işık, Görüntü Uygulaması: Dimi / Pubg Mobıle Dünya Şampiyonası 2023
  • En İyi Çocuk Etkinliği: Jules Verne / Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu – Çocuk Koşusu
  • En İyi Zirve: Lobby Event Factory / Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış Konferansı

BASIN SPONSORU HOTEL GAZETESİ

Kuruluşundan bu yana turizm sektörünün sesi, gözü, kulağı olan, tüm yerel ve uluslararası organizasyonlarda çeşitli organizasyonlarla yerini alan ve katıldığı organizasyonların tüm turizm dünyasına ve halka tanıtım görevini üstlenen Hotel Gazetesi, KKTC’deki uluslararası bu dev organizasyonda da yerini aldı. Basın Sponsoru olarak ekibiyle birlikte etkinliğe katılan gazetenin Genel yayın Yönetmeni Mustafa Üçbaş ve Yazı İşleri Müdürü Aliye Üçbaş, organizasyonun başarısından dolayı Dream Project CEO’su Volkan Ataman’ı tebrik etti.  

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.