IFITT Türkiye’nin yeni yönetim kurulu belirlendi.

IFITT Türkiye'nin yeni yönetim kurulu belirlendi.
Hotel Gazetesi
Posted on Mart 19, 2024, 11:49 pm
7 mins

Turizm ve Teknolojiyi Buluşturan Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu’nun (IFITT) Türkiye Bölümü’nün yeni başkanı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz oldu. Başkan yardımcılığı görevini ise Bursa Uludağ Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Emel Adamış üstlendi. Diğer yönetim kurulu üyeleri arasında Sinan Baran Bayar Genel Sekreter, Dr. Eda Hazarhun Sayman ve Türofed Başkan Yardımcısı Murat Toktaş yer aldı.

IFITT Türkiye Bölümü’nün yeni yönetim kurulu

Turizm ve Teknolojiyi Buluşturan Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu Federasyonu kısa adı ile IFITT Türkiye Bölümü’nün yeni yönetim kurulu belli oldu. IFITT Türkiye’nin yeni başkanı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı, Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı ve turizm alanında farklı dernek ve birliklerin üyesi olarak bulunan Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz; Başkan yardımcı ise Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Adamış oldu.  Sinan Baran Bayar Genel Sekreter, Dr. Eda Hazarhun Sayman ve Türofed Başkan Yardımcısı Murat Toktaş ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak belirlendi.

IFITT Türkiye Başkanı
Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz

IFITT Türkiye Başkanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz

”Daha kapsayıcı ve daha proaktif bir IFITT Türkiye Chapter için ben ve yönetim kurulu ekibim var gücümüzle çalışacağız”

IFITT Türkiye Başkanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, “IFITT Türkiye Yönetim Kurulu olarak ülkemizin 12. Kalkınma Planlarında yer alan turizm hedeflerine ulaşmasında turizm işletmelerinin dijital dönüşüm süreçlerini takip etmesi ve dijitalleşmeyi benimseyerek geniş bir yelpazede konunun ele alınması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle geçmiş dönemde yaşadığımız Covid 19 pandemisi bizlere turizm sektöründe işletmelerin ayakta kalması ve yeninden koyduğu hedeflere ulaşmasında dijitalleşmenin önemini gözler önüne serdi. Pandemi dönemi ve sonrasında akıllı turizm teknolojilerini kullanarak temassız hizmet veren turizm işletmeleri varlığını sürdürmeyi başardı. Diğer bir taraftan artık turistlere deneyim sunan destinasyonlar ve turizm işletmeleri ilgi uyandırmaya başlamıştır. Arttırılmış gerçeklik, karma gerçeklik, sanal gerçeklik, metaverse ve mobil uygulamalar gibi gelişmiş teknolojilerin turist deneyimine aracılık etme potansiyeli oldukça yüksektir. Bu teknolojiler sayesinde otel odalarında misafirler metaverse ortamında ünlü sanatçıların konserlerine katılmakta, farklı sportif deneyimler elde etmekte ve otel odasından dünyanın öbür ucundaki çekiciliklere ziyaretler gerçekleştirmektedirler. Destinasyonlarda arttırılmış gerçeklik uygulamalarını mobil uygulamalarına entegre ederek ürün ve hizmetleri hakkında kullanıcıların önden deneyim elde etmesini sağlamaktadır. Rekabetin yoğun olduğu ve turistik talebin çok esnek olduğu turizm sektöründe turizm ve teknoloji birbirinden ayrılmaz iki kavram olarak ele alınmalı ve  rekabet ortamında turizm işletmelerinin rakiplerine üstünlük ve piyasada varlığını sürdürebilmeleri için akıllı turizm teknolojilerini hizmetlerine entegre etmeleri gerekmektedir.Seyahat ve turizm alanında bilgi teknolojileri kullanmak için deneyim, bilgi ve heyecanın paylaşılması, sektörle iş birliğinin geliştirilmesi, toplumsal sorumluluk hissedilmesi ve bilimsel mükemmelliğin hedeflenmesi misyonu ile kurulan Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu IFITT Türkiye aracılığıyla hem sektör hem akademide turizm teknolojilerine karşı farkındalığı arttırmayı ve turizm işletmelerinde dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırılmasında rol gösterici olmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda University of South Florida ortaklığıyla bu yıl gerçekleştirilmesi planladığımız bir kongre; Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi ile ortak proje inisiyatifleri; Akdeniz Üniversitesi ile stratejik iş birliği ve çeşitli sektör paydaşlarıyla yürütülmesi planlanan aktif çalışmalar için ön görüşmeler yaptık. Daha kapsayıcı ve daha proaktif bir IFITT Türkiye Chapter için ben ve yönetim kurulu ekibim var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Seyahat İşletmeciliği Bölümünden 1998 yılında mezun oldu.  Yüksek lisans derecesini Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği programından 2005 yılında aldı. 2011 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği bölümünden doktora derecesini aldı. 2022 yılında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Turizm Fakültesine Dekan olarak atanan Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz hala bu görevine devam etmekte. Aynı zamanda Çetinsöz Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanlığını yürütmekte ve Profesyonel Otel Yöneticileri derneğinin Akademik Kurulu başta olmak üzere turizm alanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üyeliği bulunmakta. Temel çalışma alanları turizm pazarlaması, destinasyon yönetimi ve gastronomi turizmidir.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.