TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ, KÜLTÜR VE SANATIN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 2024: KÜLTÜR VE SANATIN BULUŞMA NOKTASI
HG Editör
Posted on Nisan 02, 2024, 11:29 am
3 mins

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin en büyük ve en zengin marka projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 2024 yılı takvimini açıkladı.

Ersoy, festivalin Adana’dan başlayacak olan etkinliklerinin 13-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirtti. Festivalin bu yılki programının geçmiş yıllara göre daha da genişletildiğini ifade eden Ersoy, 2024’te etkinlik sayısını 6 binin üzerine çıkaracaklarını söyledi.

Bakan Ersoy, festivalin Türkiye’nin farklı bölgelerinde düzenlenecek etkinliklerle geniş katılımlı ve çeşitli bir program sunacağını vurguladı. Geçen yıl 16 şehirde düzenlenen etkinliklerin bu yıl daha da yaygınlaşacağını dile getiren Ersoy, festivalin sanat ve kültür alanındaki zenginliği bünyesinde barındırdığını belirtti.

2024 Kültür Yolu Festivali’nin programında Pablo Picasso’nun ölümünün 50. yılı dolayısıyla ünlü ressamın eserlerine yer verileceğini açıklayan Ersoy, ayrıca Sebastiao Salgado, Güvenç Özel, Refik Anadol ve Frida Kahlo gibi sanatçıların eserlerinin de sergileneceğini ifade etti. Festivalin, Türkiye’nin kültür ve sanatına odaklanarak dünya genelinde benzersiz bir organizasyon olduğunu söyleyen Ersoy, bu yıl festivalin tanıtımının yeni bir logo ile yapılacağını belirtti.

Kültür Yolu Festivali’nin 2024 programının Adana’daki Portakal Çiçeği Karnavalı ile başlayacağını dile getiren Bakan Ersoy, festivalin diğer illerdeki etkinliklerinin sırasıyla Şanlıurfa, Bursa, Samsun, Trabzon, Van, Nevşehir, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Antalya’da gerçekleşeceğini aktardı. Her bir etkinliğin farklı bir kültürel ve sanatsal zenginlik sunacağını belirten Ersoy, festivalin Türkiye’ye adeta bir festival iklimi yaşatacağını sözlerine ekledi.

Festivalin 25 Mayıs-2 Haziran Şanlıurfa, 1-9 Haziran Bursa, 8-16 Haziran Samsun, 22- 30 Haziran Trabzon, 29 Haziran-7 Temmuz Van, 3-11 Ağustos Nevşehir, 17-25 Ağustos Erzurum, 31 Ağustos-8 Eylül’de Çanakkale’de yapılacağını vurgulayan Ersoy, Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivalini (Gastroantep) de kapsayan Gaziantep Kültür Yolu Festivali’nin ise 14-22 Eylül’de gerçekleştirileceğini aktardı.

Mehmet Ersoy, 21 Eylül’de başlayacak Ankara ayağı ile programa dahil olan Konya Mistik Müzik Festivali’nin 29 Eylül’de sona ereceğini dile getirdi. İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin 28 Eylül-6 Ekim’de yapılacağını sözlerine ekleyen Ersoy, 12-20 Ekim’de Diyarbakır, 26 Ekim-3 Kasım’da İzmir, 2-10 Kasım’da ise Antalya’da festivalin gerçekleşeceğini aktardı.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.