TÜROB Başkanı Müberra Eresin “ Sahte Tatil Sitelerine Karşı Dikkatli Olunması Gerekiyor“

HG Editör
Posted on Nisan 02, 2024, 10:10 am
2 mins

Anadolu Ajansı haberine göre, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, dolandırıcıların otellerin ve seyahat şirketlerinin internet sitelerinin kopyalarını açabildiğini belirterek, sahte siteler konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Eresin, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizm sektörü için olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Tatilin erken açıklanmasının planlama açısından önemli olduğunu söyleyen Eresin, kıyı bölgelerinde doluluk oranlarının artmasını beklediklerini dile getirdi.

Türk vatandaşlarının bayram tatillerinde genellikle şehir ve kültür turlarını tercih etmediklerini belirten Eresin, “memleket turizmi” trafiğinin yoğunlaşmasını beklediklerini ifade etti. Kıyı bölgelerindeki turizm hareketinin hızlanacağını ve özellikle Antalya’da bayram canlılığının hissedileceğini belirten Eresin, ayrıca Anadolu şehirlerine yönelik kısa kültür turlarında artış öngördüklerini söyledi.

Eresin, TÜROB olarak sürekli olarak sahte çevrim içi sitelere karşı uyarılarda bulunduklarını belirtti. Özellikle online siteler üzerinden tatil planlanırken güvenilirliğin kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan Eresin, vatandaşlara otellerin kendi web sitelerinden doğrudan rezervasyon yapmalarını önerdi. Ayrıca, çok düşük fiyatlı tesisler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ve otellerin daha esnek iptal şartları sunduğunu belirtti.

Eresin, sahte sitelerden yapılan işlemlerin riskinin sadece çekilen para ile sınırlı kalmadığını ve dolandırıcıların kredi kartı bilgilerini çalarak daha fazla zarar verebileceğini de dile getirdi. Son olarak, vatandaşlara arama motorları ve sosyal medya reklamları üzerinden gelen sitelere dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak: A.A.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.