Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: SEZON BİRAZ ZOR GEÇİYOR OLABİLİR AMA SEZON SONU ZAFER YİNE BİZİMDİR!
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Sezon biraz zor geçiyor olabilir ama sezon sonu zafer yine bizimdir!
Anasayfa » Blog » SEZON BİRAZ ZOR GEÇİYOR OLABİLİR AMA SEZON SONU ZAFER YİNE BİZİMDİR!
GÜNDEMÖzel HaberlerYAZARYAZARLAR

SEZON BİRAZ ZOR GEÇİYOR OLABİLİR AMA SEZON SONU ZAFER YİNE BİZİMDİR!

Ayşen İNCE
Last updated: 7 Temmuz 2024 18:05
Ayşen İNCE Published 8 Temmuz 2024
Share
SHARE
Sezon biraz zor geçiyor olabilir ama sezon sonu zafer yine bizimdir!
Ayşen İNCE Kempiski Hotel The Dome Belek Antalya’da Satış & Pazarlama Direktörü

SEZON BİRAZ ZOR GEÇİYOR OLABİLİR AMA SEZON SONU ZAFER YİNE BİZİMDİR!

Gün geçmiyor ki turizmde kriz yaşamayalım… Sektöre girdiğim ilk dönemlerde yaşanan her krizde, her talebin düşük olduğunda kısacası satış baskısı yaşadığımda sektörden ayrılmak istedim. Tabi ki tecrübesizliğin verdiği fevri tepkiler. : )

Şimdi sektöre yeni başlayan genç ekip arkadaşlarımızın verdiği tepkilerden bahsetmiyorum bile, ona daha sonra değiniriz.

Hepimizin bildiği gibi Türkiye ekonomisinde turizmin payı çok önemli. Gelir ve istihdam yaratan turizm sektörünün dış ticaret ve cari açığı kapatmada payı yüksek. Turizm sektörü ekonomik büyümeye katkı sağlarken aynı zamanda tarım, iletişim, eğitim ve sağlık alanlarında da etkili.

Tabi bu kadar önemli olan bacasız sanayimiz maalesef yaşanan her olumsuzluktan ilk etkilenen sektör. Güvenlik endişeleri, politik gerilimler, doğal afetler, dış ülkelere yansıtılan imajımız, hava ulaşımı ve alt yapı sorunlarımız hali hazırda sık sık yaşadığımız sorunlar. Pandemi ile başlayan dünya genelindeki kriz ve pandemi sonrası yaşanan enflasyonun para değerimizdeki kaybı, maliyetlerin yüksek artışı işletmeleri de çalışanı da olumsuz etkilemekte.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi ülkemizde yaşanan sığınmacı ayaklanması üzerine bazı kişilerin Ortadoğulu misafirlere oturdukları restoranda hakaret dolu tavırlarına şahit oluyoruz. Sığınmacı ayrı bir şey, ülkemizi ziyaret etmek ayrı bir şey, ülkemize izin yoluyla çalışmaya gelinmesi ayrı ki bizler de yurtdışına çalışma izni ile gidebiliyoruz. Daha önceden İstanbul’da Eminönü tramvay durağında turistleri gören bir kişinin “ülkeye doldurdular bunları” cümlelerine şahit olmuştum ki inanılır gibi değildi.

Keşke gelen bir turistin, milliyet fark etmeksizin büyük AVM’lerde marka mağazalardan alışveriş yapması, lüks otellerde yüksek harcamalar yapması dışında da her harcamasında çiftçiye de tekstilciye de faydası olduğunu anlayabilseydik. Aldığı her suyun, arkadaşlarına aldığı tek bir magnetin bile ekonomiye olan katkısını bilseydik de kendi halinde oturan turiste de bu tür tavırlar sergilemeseydik. Tabi bir de turist dolandırma olayları var üzerine tuz biber.

Dilerim ki yenileri yaşanmaz

Mesleğimiz gereği elbette üzülüyoruz bu tür olaylara. Halihazırda enflasyonun etkisiyle ani fiyat artışları turistleri başka destinasyon denemeye itti, yurtiçi misafirlerimiz de öncelikli Yunanistan olmak üzere yurtdışında tatillerini geçirmek istiyor. Misafirperverliğiyle ön plana çıkan bizler bu tür turiste yönelik görüntüleri görünce üzülüyoruz, bizler için her bir turist değerli.

Elbette ki turizmciler olarak vazgeçmiyoruz, yine en iyi hizmeti vermek için elimizden geleni yapıyoruz ve tabi ki en önemlisi vazgeçip sektörü bırakmak istemiyoruz. : )

Sezon biraz zor geçiyor olabilir ama sezon sonu zafer yine bizimdir!

Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Eğitim Şart

Ayşen İNCE

Ayşen İNCE

1986 Bursa doğumlu olup, liseye kadar öğrenimini Bursa Mustafakemalpaşa’da tamamlamıştır. 2007 yılında Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciği Meslek Yüksek Okul’undan mezun olmuştur. Kariyer hayatına Antalya’da başlayarak, sonrasında 10 yıl İstanbul’da Barcelo Hotels ve Radisson Hotels grubunda sürdürerek şuanda Kempiski Hotel The Dome Belek Antalya’da Satış & Pazarlama Direktörü olarak turizm sektörüne devam ediyor.

Göz At

Türkiye, MSC Cruises için Stratejik Öneme Sahip

Grand S Hotel Tamamen Yenilenerek Misafirlerini Ağırlamaya Devam Ediyor

BVS Pera Bosphorus Hotel,

Uluslararası Turizmde Enerji Krizi

Gastronomi ve Turizmin Devleri Pastory Food Demo Day’de Bodrum’da Buluşacak

TAGGED:AYŞEN İNCEEXTRANETWORKHOTEL GAZETESİHotelRunnerKempiski Hotel The Dome BelekTURİZM
Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Bizim Çocuklar, Dünya Kupası’nda Gururlandırdı! 1 Nisan 2026
  • Ankara’da Konser Soruşturmasında Şok Gelişme! 31 Mart 2026
  • Sofya Havalimanı’nda Yeni Primeclass Lounge Açıldı! 31 Mart 2026
  • Seddülbahir Kalesi’ne Uluslararası Ödül Müjdesi! 31 Mart 2026
  • Vakıflar’dan Doğaya Önemli Destek: Yemleme Çalışması 31 Mart 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum