Rixos Hotels Mısır CEO’su Erkan Yıldırım, şirketin çeşitli destinasyonlarda devletin yatırım ve pazarlama faaliyetlerinden daha fazla çaba gösterdiğini vurguladı. Yıldırım, Rixos’un hedefleri ve destinasyon pazarlama stratejileri hakkında önemli bilgiler paylaştı.
“40 otelimiz var, 20’si de yolda”
Erkan Yıldırım, Rixos bünyesinde toplamda 40 otel bulunduğunu, bu otellerden 20’sinin açılış hazırlıkları içerisinde olduğunu belirtti. Yıldırım, “Destinasyon pazarlama konusunda hem devlet hem de özel sektör için önemli rol ve görevler bulunmaktadır. Sosyal sorumluluk projeleri ve sponsorluklar büyük önem taşımaktadır. Hedefimiz, Türk bayrağını daha fazla ülkede dalgalandırmak ve işimizi global anlamda tanıtmaktır. 24 yıl içinde 20’den fazla ülkede 40 otel açtık ve şu anda 20 otelimiz daha planlama aşamasında. Biz yalnızca bir yatırımcı değiliz; Türkiye’de ve yurtdışında, kendi yatırımlarımızın yanı sıra başkalarına ait mülklerin yönetimini üstlenen bir yönetim şirketi haline geldik. Uluslararası alanda başarılı bir marka olarak Türk bayrağını taşımak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Özellikle Mısır’da sağladığımız etkili yönetimle birlikte, burada herhangi bir sorunla karşılaşmıyoruz ve sadece bilgimizi aktarıyoruz. Çoğu otel sahibi, kendi işletmelerinin sayısının az olduğu göz önüne alındığında, başkalarının otellerini işletmek, istihdam yaratmak açısından etkili bir strateji oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.
“Devletten daha çok pazarlama harcaması yapıyoruz”
Erkan Yıldırım, özel sektör yatırımlarının yanında devlet yatırımlarının da bölgenin gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade etti. Yıldırım, “Devletin havalimanlarını iyi bir konumda tutması ve beklemelerin azaltılması gerekiyor. İlk izlenimler havalimanında belirginleşiyor; ancak şehir içine girdiğinizde altyapı ve ulaşım kritik öneme sahip. Şarm El Şeyh gibi küçük bir destinasyonda bile 6 şeritli yollar bulunmaktadır. Mısır’daki yetkililer, bizim bilgi ve deneyimlerimizden yararlanmak istiyor. Devletin katkılarını küçümsemiyoruz; fakat kendi pazarlama harcamalarımız, devletin yaptığı harcamaları geçiyor. Altyapı devlet tarafından sağlanmışken, sektörün de üst yapıyı geliştirmesi lazım. Doğru insan kaynağına yatırım yapmalı ve uygun turisti çekme konusunda çaba göstermelidir. Bir destinasyonda ne kadar çok uluslararası marka bulunursa, turist çekme olasılığı artar. Markalaşma yalnızca şehrin değil, o destinasyondaki uluslararası zincir otellerin de markalaşmasını içermelidir.” diye konuştu.
“Mısır’da otel sayımızı 17’ye çıkaracağız”
Erkan Yıldırım, bazı önemli destinasyonların hala charter uçuşlarla sınırlı olduğunu belirterek, “İnsanların kendi paketlerini oluşturmasına olanak tanımak ve charter uçaklar yerine doğrudan uçuşlarla ulaşım sağlamak gerekmektedir” dedi. Yıldırım, bu noktada tur operatörlerinin ve havayollarının katkısının ön planda olduğunu ifade etti. “Paydaşların birlikte hareket etmesi oldukça önemlidir. Türk Hava Yolları ile iş birliği yaparak Türkiye’yi turizmde temsil eden en büyük bayrak taşıyıcılardan biriyiz. Türk kökenli tur operatörlerinin desteği de büyük önem taşımaktadır. Gittiğimiz her yerde, Rixos Grubu olarak onların desteğini yanımızda hissediyoruz. ANEX, Coral FUN&SUN, Odeon Tours, Coral Grubu ile sürekli bir iş birliği içerisindeyiz. Bu durum, bizim güvenimizi artır








