
MEAT BURGER GURME MUTFAK ŞUBESİNİ ESENLER’DE AÇTI
Türkiye’nin yerli burger markalarından biri olan Meat Burger Gurme Mutfak, büyüme yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. 2017 yılında kurulan marka, 11. şubesini İstanbul Esenler’de görkemli bir açılış töreniyle hizmete sundu.
Gastronomi Turizm Derneği ile Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, basın mensupları, yatırımcı Emin Güzel, çevre halkı ve davetliler açılışa yoğun ilgi gösterdi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetlilere hitap eden Gürkan Boztepe, gastronomi turizminin önemine dikkat çekti.
GÜRKAN BOZTEPE: “GASTRONOMİ TURİZMİ, TÜRK MUTFAĞININ DÜNYAYA AÇILAN KAPISIDIR”

Gürkan Boztepe, hem bölgenin stratejik önemine hem de gastronomi turizminin yükselen değerine dikkat çekti. Konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bu bölge önemli ve stratejik bir bölge. Osman Bey’i ve yatırımcı arkadaşımız Emin Bey’i yürekten tebrik ediyorum. Gastronomi turizmi, Türk mutfağının dünyaya tanıtılması açısından çok kıymetli. Şimdi gençler ‘hamburger Amerikan değil mi?’ diyecektir. Hayır, değil. Aslında bu ürünün kökeni Tatar etine dayanıyor. Almanya’nın Hamburg kentinden bir işçi Tataristan’a gidiyor. Orada Tatarların yaptığı çiğ eti ekmekle birleştiriyor ve bu fikri alıp Amerika’ya götürüyor. Amerika ise bunu kendi ürünüymüş gibi pazarlıyor. Yani hamburgerin çıkış noktası aslında Tatar mutfağıdır.”
“Benim de 24 yaşında bir çocuğum var. O bile bu bilgileri bilmiyor maalesef. Gençlerimize bu bilgileri aktarmalıyız. Osman Sağdıç kardeşimiz çok kıymetli bir iş yapıyor. 15 şubeye doğru hızla ilerliyor. Yıl sonunda hedef 20, sonra 25. Sadece ürünleriyle değil, yatırımcılarına verdiği destekle, oluşturduğu güçlü takım ruhuyla da markasını büyütüyor. Burada açılan bu şube, sadece bir burgerci değil; bir vizyonun, bir markanın halkla buluşma noktasıdır. Osman Bey’i ve kıymetli yatırımcımızı gönülden kutluyorum. Hep birlikte bu başarıyı alkışlayalım. Kendisine bir de plaket takdim etmek istiyorum.”

OSMAN SAĞDIÇ: “KALİTELİ LEZZETİ UYGUN FİYATA SUNUYORUZ”

Markanın kurucusu Osman Sağdıç, açılışta yaptığı konuşmada, Meat Burger’in kuruluş hikayesini ve kalite anlayışını paylaştı:
“2017 yılında kurulan markamızın bugün 11. şubesini açıyoruz. Ürünlerimizde kullandığımız et, ekmek ve soslar tamamen bize ait özel reçetelerle hazırlanıyor. Ekmeklerimiz her gün taze olarak süt, tereyağı ve yumurtayla yapılmakta; içine su dahi konulmuyor. Kaliteyi uygun fiyata sunuyoruz. Piyasada 400-500 TL’ye satılan burgerleri, biz halkın ulaşabileceği seviyede sunuyoruz.”
Sağdıç, önümüzdeki hafta Bursa Görükle Balkan Mahallesi‘nde 12. şubenin, ardından Bostancı Bağdat Caddesi girişinde 13. şubenin açılacağını belirtti. Yıl sonuna kadar hedeflerinin 25 şubeye ulaşmak olduğunu da sözlerine ekledi.
YATIRIMCI EMİN GÜZEL: “MEAT BURGER’İN DESTEKLERİ KARARIMIZDA ETKİLİ OLDU”

yatırımcı Emin Güzel ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, sektöre giriş sürecinden marka tercihlerine kadar birçok konuya değindik.
Sizi tanıyabilir miyiz?
Ben Emin Güzel, Yozgat doğumluyum. 15 yıldır İstanbul’da yaşıyorum. Aslen elektrik teknikeriyim. Uzun süre inşaat sektöründe çalıştım. 2018 yılından beri kendi işimle uğraşıyorum.
Franchise almaya nasıl karar verdiniz?
Başlangıçta Osman Bey’in işlerine fiyat teklifi veriyorduk. Sonra süreç gelişti. Osman Bey’in sunduğu imkanlar, özellikle açılış sürecinde ve eleman temininde verdiği destekler çok etkileyiciydi. Kimsenin vermediği destekleri verdi.
Marka seçiminde sizi etkileyen en önemli faktör neydi?
Lezzet. Diğer firmalarla da görüştüm ama Osman Bey’in şubelerinde yediğim ürünlerin kalitesi beni etkiledi. Esenler’de başka hamburgerciler de var ama lezzet farkı çok belirgin.
Gurme Mutfak konsepti nedir?
Burger dışında salata, makarna gibi farklı ürünlerimiz de var. Bölgedeki bankalar, hastaneler, ofis çalışanlarına da hitap ediyoruz. Gençlere burger, beyaz yakalılara gurme tabaklar sunuyoruz.
İnşaat sektöründen gıdaya geçiş zor oldu mu?
Aslında yıllardır aklımdaydı. 2019’da bir lokmacı girişimim olmuştu. Ailemde herkes esnaf. Gıda sektörü içimde ukdeydi diyebilirim.
Esenler’i neden tercih ettiniz?
Bu bölgede yaşıyorum, ev aldım. Derneklerle ve çevreyle yoğun ilişkim var. Zaten buradaydım, neden yatırım da burada olmasın dedim.
Açılış saatleriniz nedir?
Sabah 09.30’da açılıyoruz, 10.30’da sipariş almaya başlıyoruz. Gece 02.00’ye kadar hizmet veriyoruz. Özellikle akşam saatlerinden sonra yoğunluk başlıyor.
Yeni şubenin hayırlı olmasını diler, tüm ekibe başarılar dileriz.