Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Şanlıurfa’da Kültür Yolu Festivali Coşkusu!
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Şanlıurfa’da Kültür Yolu Festivali Coşkusu!
TURİZM

Şanlıurfa’da Kültür Yolu Festivali Coşkusu!

AI Editör
Last updated: 21 Nisan 2026 12:01
AI Editör Published 21 Nisan 2026
Share
SHARE









Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa’nın tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliklerini vurgulayarak, burada gerçekleştirilecek festivalin müjdesini verdi. Ersoy, “2021’de Beyoğlu’nda başlattığımız Türkiye Kültür Yolu Festivali, artık 7 bölgede 26 şehre yayılan güçlü bir kültürel hareket haline geldi. Şimdi ise Şanlıurfa’da Kültür Yolu Festivali ile insanlık tarihinin en eski yerleşimlerinden birine ev sahipliği yaparak, bu kadim şehrin zengin mirasını kültür ve sanatla buluşturuyoruz. Festival süresince, Şanlıurfa’nın güçlü kültürel dokusu ve eşsiz gastronomisi daha görünür hale gelecek.” diyerek etkinliğin kapsamını açıkladı.

Sergilerle geçmişten günümüze uzanan sanat yolculuğu

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında, Şanlıurfa birçok özel sergiye ev sahipliği yapacak. Şehrin farklı yerlerinde düzenlenecek sergiler, tarih, sanat ve kültürel mirası bir araya getirerek her yaştan sanatseveri ağırlamayı hedefliyor.

2025 yılı “Aile Yılı” temasıyla hazırlanan “Hâne” sergisi; aile, yuva ve nesiller arası bağları geleneksel İslam sanatlarının estetik diliyle ele alacak. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Geçici Sergi Salonu’nda yer alacak sergide; 13 hat, 17 seramik hat, 12 tezhip, 6 tarihi hat eseri, dijital eserler, geometrik desenlerden oluşan kandiller ve mermer işleme celî sülüs eserleri sergilenecek.

Diğer bir sergi ise “Osmanlı’nın Mukaddes Emanetleri” adını taşıyor. Bu sergi, Osmanlı dönemine ait kutsal emanetleri ve tarihi mirası ziyaretçilerle buluşturacak. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sergi, İstanbul’daki önemli müze koleksiyonlarından seçilen 57 eseri içerecek.


“Yaşayan Miras: Şanlıurfa Sergisi”nde, Hüsn-i hat, kaligrafi, tezhip, minyatür gibi birçok sanat ve zanaat unsuru bir araya getirilecek. Bu sergi de Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Mehmet Akif İnan Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek “Pastelden Tarihe: Şanlıurfa Neolitik Dönemin Sanatla Yeniden Yorumu” sergisinde, lise öğrencileri Göbeklitepe ve diğer merkezlerden ilham alarak oluşturdukları figürleri sergileyecekler.

Şanlıurfa’da ünlüler geçidi

Festival boyunca farklı mekanlarda düzenlenecek konser ve sahne performansları, müzikseverlere zengin bir program sunacak.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde Haluk Levent, Murat Boz, Betül Demir gibi birçok ünlü sanatçı sahne alacak.

“İlgi Okulları 90 Kişilik Dev Orkestrası” pop konserinde genç yetenekler, dinleyicilere enerjik bir performans sunacak. Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi Reji Kilisesi’nde yapılacak “İki Mızrap Bir Ses” projesinde unutulmaya yüz tutmuş eserler yeniden seslendirilecek. Aynı mekanda “Vox Humanis Çoksesli Koro Topluluğu”, Anadolu ezgilerini çağdaş çoksesli koro anlayışıyla yorumlayacak. Ayrıca, “Urfa Ahengi Sıra Gecesi” etkinliği, Şanlıurfa’nın köklü müzik geleneğini sahneye taşıyacak.

Festival programında “Ozanların İzinde Aşıkların Yolunda: Opera Anadolu’da” adlı eser, Anadolu’nun köklü müzik geleneğini evrensel sahne diliyle yorumlayacak.

Festivalde gastronomik yenilik

“Lezzet Nok

Göz At

Qlusive Otel’de Yeni Nesil Güzellik ve İletişim Buluşması

Kaş’ta 5 Bin Kaçak Yapı İçin Yeni İhale Duyurusu

Kaş’taki 5 Bin Kaçak Yapı İçin 10. İhale Açıldı

Orta Doğu’daki Gerginlikler Piyasalara Yansıdı

Hürmüz Boğazı’ndaki Ekosistem Tehlikede!

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Qlusive Otel’de Yeni Nesil Güzellik ve İletişim Buluşması 21 Nisan 2026
  • Kaş’ta 5 Bin Kaçak Yapı İçin Yeni İhale Duyurusu 21 Nisan 2026
  • Şanlıurfa’da Kültür Yolu Festivali Coşkusu! 21 Nisan 2026
  • Kaş’taki 5 Bin Kaçak Yapı İçin 10. İhale Açıldı 21 Nisan 2026
  • Orta Doğu’daki Gerginlikler Piyasalara Yansıdı 21 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum