Sayın TÜROB (Türkiye Otelciler Birliği) Başkanı Timur Bayındır’ın UITT (Ukrayna Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı) sonrası yaptığı yazılı açıklamada Ukrayna’lı turist sayısında %10 artış beklendiğini söylemesi  İstanbul ve Antalya otelcilerinin yüzünü güldürdü. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde paylaştığı sayısal veriler pek çok otelci dostumuz tarafından inandırıcı bulunmamakla beraber Turizm Bakanlığı’nın otellere en yakın kaynak olan TÜROB’la işbirliği içine girmesini istediklerini gözlemledik.TÜROB’un tüm doluluk oranlarını ve sayısal verilerini en yakın kaynaklardan aldığını göz önünde bulundurursak daha bilinçli rakamlar ortaya çıkabileceğini söylemek isterim. UITT’de Türkiye standına yoğun ilgi gösterildiği notunu paylaşan Sayın Bayındır geçen yıl 700.000 turist aldığımız Ukrayna’dan bu yıl çift haneli artış beklendiğini de ekledi.

            Tüm yaşanan tatsız gelişmelere rağmen fuarlarda ülkemizi layığıyla temsil eden tüm kuruluşların başarısı sayılabilecek bu gelişme Ukrayna pazarına kendimizi hazırlamamız için de bir alarm niteliğinde. Son dönemlerde ağırladığımız Ortadoğu pazarının etkileri tüm turistik destinasyonlarda gözlemlenirken, Ukrayna pazarına hazırlıklar  bu standartların  yavaş yavaş ve küçük ölçekli değişmesiyle başlayabilir.

Yönelimini Antalya ve İstanbul’dan yana tutan Ukraynalı dostlarımız için geçen senelere göre %30 daha uygun fiyatlı satışlar yapmaya başlandı bile. Vizesiz giriş-çıkış kolaylığı ve iklimsel özelliklerimiz dışında her şey dahil sistemin de cezbettiği bu pazar Antalya’yı biraz olsun rahatlatacak İstanbul’u da değiştirecek gibi görünüyor. Fiyatlarda ki bu indirim uygulamaları da bizleri Ortadoğu pazarı kadar zorlamayacak gibi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.