BOOKİNGİN KAPANMASI TURİZM SEKTÖRÜNÜN BİTMESİDİR KATLİAMDIR…

BOOKİNGİN KAPANMASI TURİZM SEKTÖRÜNÜN BİTMESİDİR KATLİAMDIR…
Ebru YENER
Posted on Haziran 18, 2017, 11:34 am
2 mins

Benim gibi gezginseniz kurtaracak kadar yabancı diliniz varsa tek başınıza seyahati seviyorsanız nereden otel bakacağız?Tabiki Booking..Hem yurtdışı  hem yurtiçi kullanmış olduğum muhteşem bir sistem.Benim gibi zor beğeniyorsanız ıcık cıcık araştırıyorsanız yorum ve resim istiyorsanız bu uyguluma kesinlikle yararlı.. Ben teknoloji çok sevmem ama bazı uygulamalar varki hayat kurtarıcı.Artık herşey digitalde mobilde.2017 senesindeyiz.Millenuma gireli 17 yıl oldu ben bile 39 oldum..

Kapama nedeni haksız rekabet.Pardon neyin haksız rekabeti??????Atıyorum ben Booking’den herhangi bir otele rezervasyon yaptım otel bana fatura kesiyor vergi ödeniyor.Sen devlet olarak Booking’i denetleyemiyorsan bu senin eksiğin…Booking sadece hizmet satıyor.Bu hükümet güzel işlerde yapıyor ama bazen de saçmalıyor.Kafalarının basmadığı Türkiye’de şubesi olmayan her şeyi kapatıyor.Acenteler zor durumda… Pardon kaç tane acenta kaldı?Ekstra yıllarca fahiş fiyatlarla otel satıldı bizlere.Gerçek fiyatları bu uygulama ile öğrendik…Uçak biletlerini bile en uygun fiyatla bu fırsat sitelerinden alıyoruz.THY’de bilet atıyorum 300 tl aynı bilet Skyscanner’da 200 tl.

Peki ya küçük işletmeler ne olacak pansiyonlar butik aile işletmeleri? Biri yazmıştı bulamadım direk kopyalayıp paylaşacaktım…

Genç girişimci bir çocuk yazmış. Ailemle 3 yıldır  4 odali bir pansiyon işletiyorum Booking sayesinde ummadığımız müşterilerimiz oldu.Geçen sene kredi çektim odaları yeniledim ve 2 oda daha ekledim.Hesaplarıma göre 2 yıl sonra kara geçecektim.. Booking’in kapanması herşeyi mahfetti…Ne yapacak şimdi bu çocuk?Nasıl ödeyecek kredisini?Sezonları zaten 3 ay 4 ay..Yazık diyorum olan hep küçük esnafa oluyor.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.