Herhangi bir restaurant zincirinin başarısı, restaurant işletme el kitabının kalitesine bağlı. Bu temel belgeyi elde etmek artık kolaydır, tek yapmanız gereken, kaliteli bir el kitabı “şablonu” bulmak ya da bu işi yapan bir firmadan destek almaktır.

Restaurant operasyon el kitabı için böyle bir şablon kullanmak çok zaman ve para kazandırabilir. Tek yapmanız gereken, şablonu iş özelliklerini yansıtacak şekilde özelleştirmektir. Günümüzde piyasada bulunan en kaliteli el kitabı şablonlarının çoğu, restaurant danışmanı ve Franchise uzmanları tarafından yazılmıştır ve herhangi bir sorun olmadan özelleştirilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Özelleştirme işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır.

Restoran (Operasyon Manuel) İşletme el kitabının yapmanın ipuçları

Yeni restaurant sahipleri ya da franchise verecekler, işletme el kitabında çalışmadan önce restoran işletme özelliklerine aşina olmalıdırlar. İşletmelerini franchising yapan restoran sahipleri, franchise işlemleri el kitabı özelleştirmesi için gerekli olan bilgilerle daha iyi hazırlanmış olsalar da; operasyon prosedürlerini işletmelerinin konsept ve şartlarına göre hazırlamaları gerekir.

Bir restaurant ya da kafenin ana ürünleri yiyecek ve içecek olduğu kuşkusuzdur. Bu yüzden öncelik menü geliştirme ve ürünleri, mutfak hazırlık-üretim ve hijyeni, Bar ürünleri ve yönetimi ile tatbikî salon hizmetlerinin standardize edilmesi gerekir. Her restoran işletme elkitabı, eksiksiz ve yüksek standartlı hizmet sağlamak için, bu bölümlerin tümünde operasyonların nasıl yürütüleceğine ilişkin kuralları detaylandırmalıdır. Örneğin, menü içeriği ve yönetimi ile ilgili bölüm, menülerin nasıl monte edilmesi gerektiği, hangi ürünlerin kullanılması ve hangi tedarikçilerden satın alınması gerektiğinin yanı sıra gıda güvenliği, mutfak envanter prosedürleri ve kontrolü ile bu ürünün satın alınması yiyeceklerin fotoğrafları eklenecekse, nasıl görünmeleri gerekiyorsa, her menü öğesi menü listesinde gösterilmelidir. 

Personel yönetimi, tüm franchise el kitabında (kullanım kılavuzu) bulunan ortak bir bölümdür. Restaurant yönetimi hakkında konuştuğumuzda, bu da benzersiz bir yaklaşıma ihtiyaç duyulan alanlardan biridir. Kaliteli bir mekan işletmek için Franchise alacaksanız o markanın el kitabında alacağınız personelin özellik ve görevlerinden hatta niteliklerine kadar el kitapta açıkça yazılması gereklidir. Bu personelin ek eğitime ihtiyacı olması muhtemeldir, bu konuların ve ihtiyaçların dahi yukarıda sözünü ettiğimiz manuelde olması gerekmektedir. 

Eğer Franchise verecekseniz bu el kitabınızda emniyet ve güvenlik bölümlerine dahi özel dikkat edilmeli ve bu konulara yer vermelisiniz. Genel emniyet ve güvenlik yönetimi, acil durumların nasıl ele alınması, yangından korunma kuralları ve ilk yardım kuralları gibi kural ve prosedürleri içermelidir. Geri kalan herhangi bir restoran operasyon el kitabı oldukça standart olabilir. Genel işletme yönetimi, pazarlama ve tanıtım gereksinimleri ve yönetimi, genel personel yönetimi ve finansal yönetim hakkında prosedürler ve talimatlar içermelidir.

Paylaşmak Güzeldir
ORHAN GENCELİ
Özellikle yurt içi ve yurt dışı deneyimine sahip olması ile açılış ve yeniden yapılanmada önemli tecrübeleri ile tanınıyor. Otelcilik lisesi, Turizm işletme mezunu ve Florida International Üniversite’de yüksek lisans yapan temelden bir turizmcidir. Otelcilik lisesi stajını 1984 yılında Hilton’da yaparak mesleğe başlayan ve tecrübeleri arasında Hyatt Otelleri, Intercontinental otelleri, Royal Caribbean Cruise Line Miami, Cevahir otelleri ve Dedeman Bulgaristan Otelleri, Radison Blu Leogrand Moldovada çeşitli yönetim kadrolarında bulunmuş, Silence İstanbul Hotel Convention Center da Genel Müdür yardımcısı, Haliç Kongre Merkezi’nde operasyondan sorumlu Genel Müdür ve en son Qalaaltı Hotel & Spa Medikal Center – Azerbaycan da Açılış Genel Müdürü ve Wyndham İstanbul Airport otelde Genel Müdür olarak görev almıştır. Görevlerini icrası süresince birçok otel açılış ve yeniden yapılandırma yapması ile birlikte bir cruise gemisi açılışı tecrübesi edindi. Ayrıca Dünyanın bir çok ülkesinde (Azerbaycan, ABD, Dubai, Moldova, Bulgaristan, , Kazakistan, Qatar, Gana, Libya, v.s) yeni açılan birçok otel yatırımına; yatırım ve açılış danışmanlığı yapmıştır. Birçok Restaurant yatırımına danışmanlık vermiştir, birçok zincir Restaurant gruplarına kurumsal alt yapı oluşumunda danışmanlık yapmıştır. Bir çok ilimizde ve yutdışında bir çok destinasyonda, destinasyon yönetimi hakkında danışmanlık ve seminerler vermiştir. Tüm konseptini kendisinin yaptığı ve kendine ait geliştirdiği bir Restaurant markası vardır. Genceli TUROYD (Turizm Otel Yöneticiler Derneği) Yönetim kurulu üyesidir. Ayrıca çeşitli sektörel yayınlarda ve portallarda köşe yazarlığı yapmaktadır ve TUYED (Turizm Yazarları Derneği) Üyesidir. Genceli www.hotelrestaurant.press haber sitesinde mesleki yazılarına devam etmektedir.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.