CANLANMA

CANLANMA
MUSTAFA KURT
Posted on Şubat 18, 2019, 12:39 pm
3 mins

2018 yılı son altı aylık dönemine baktığımızda ülkemiz genelinde turizmde bir canlanma yaşanıyor. Bu canlanma halen devam ediyor. Bu da gösteriyor ki artık her kesim, bütün STK’lar ellerini taşın altına koydular. Hatta sivil toplum kuruluşları birbirleri ile adeta takım çalışması yapmaya başladılar. Ülke turizmimiz için neler yapabiliriz, neler yapmalıyız konulu paneller veya farklı etkinlikler yaparak göz dolduruyorlar.

Sektörel verilere göre Kasım 2018 ayı turist sayısında %96 artış olmuştur. Özellik Antalya bölgesine gelen Avrupalı turist sayısında artış gözlenmiştir.

Aslında turizmde canlanmanın birinci sebebi yada etkin nedeni turizmin ehline, bilirkişisine teslim edilmesidir. Bahsetmek istediğim T.C. Kültür ve Turizm Bakanımızın (Sn. Mehmet Nuri Ersoy) turizm sektörünün içinden gelmesi, 33 yıllık bir sektör geçmişi olması ve turizmdeki sıkıntıları çok iyi bilmesinin faydalarıdır. Göreve geldiği günden beri durmaksızın turizm acentaları temsilcileri, çeşitli turizm dernek ve kuruluşları ile istişare toplantıları yaparak sorunlara çözüm odaklı yaklaşmakta.

Turizmcilerin beklentileri ve sorunları çok fazla, bu beklenti ve sorunların çözümü ancak birlik ve beraberlikle, çalışmakla mümkün olacaktır. Bakanlık ve turizmcilerin çok sık istişare toplantıları yaparak ortak paydada birleşmeleri gerekmektedir.

OSMED Başkanımızın dediği gibi, sektör insanların 5 duyu organına hitap edecek durumda olmalıdır. Ülkemiz sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri, coğrafi konumu, genç ve dinamik nüfus potansiyeli ve bunun gibi nedenlerle son yıllarda önemli bir turistik cazibe merkezi haline gelmiştir. Bununla birlikte sahip olduğu potansiyeli yeterince değerlendirebildiği söylenemez. Sahip olduğumuz yöresel değerler ise bu noktada bize önemli fırsatlar yaratmaktadır. Özellikle yöresel değerlerin, ziyaretçilerin gastronomi ve beş duyusuna hitap edebilecek şekilde etkin sunumu ile duygusal anlamda etkili bir iletişim ve bağ kurarak ülkemizin tercih edilebilirliği artabilecektir.

En önemlisi de Avrupa ile ilişkilerimizin iyileştirilerek Avrupalı turist sayının  artmasını temenni ediyorum.

Paylaşmak Güzeldir

Sonraki Yazı

BARIŞ

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.