Kış güneşi…

Asım TOPÇUOĞLU
Posted on Aralık 14, 2019, 9:06 pm
3 mins

Yer gök beyazlara bürünmüşken bir anda her tarafı aydınlatır, kısa süre sonra söner ve yerini bulutlara, soğukluğa bırakır… Aldatıcıdır kış güneşi, sizi ısıtıcağınızı düşünseniz de içinize bir türlü işleyemez, sadece geçici bir mutluluk verir, belki de heveslendirir, üşüyeceğinizi unutturur ve  umutlandırır hepinizi, öyle  uzaktan bakınca o kadar  parlak, sıcak ve güzeldir ki birden kaybolunca tekrardan soğuk gerçekler çöker içimize…Varlığı sıcak gibi hissettirse de diğer kış soğuk günlerimizden hiç bir farkı yoktur aslında. Sadece insanı karamsarlıktan kurtarır bir süre açık hava olduğu için. Umut saçan çoşkulandıran bir şeydir kış güneşi. Hayal etmek gibi!

Yani öyle uzaktan bakınca her şey çok güzel olacakmış gibi gelir insana, penceremizin önüne gelip, perdeleri acınca; sanki kış bitmiş bahar gelmiş, mükemmel bir güneş selamlıyor gibi, ama büyük yanılgıdır aslında. Aldanırız ve heyacanlanır biraz ince giyinir ve yola çıkarız, o bütün bulutları kovmuş dururken birden kaybolur, bizde soğuğun ayazında buz tutmuş kar yığınlarının arasında kendimizle baş başa kalır, yıkılmadan yürümeye çalışırız gidebildiğimiz kadar…

İçinde yaşadığımız günlerin de pek farkı yoktur biz otel işletmecileri olarak aslında. Sektörümüzün vermiş olduğu sinyaller pozitif yönde artarken, piyasalar toparlanıp fiyatlarımız ve gelirlerimiz iyileşmeye başlamışken, heyecanlanıp umutlanırız. Yatırımlarımızı ve maliyetlerimizi ona göre hesaplar hedeflerimizi koyarız. Sonra bir bakmışız bunların üzerine soğuk kış günleri geri gelmiş, piyasalar altüst olmuş, talepler azalmış ve herkes fiyatını olabildiğince hızlı aşağılara çekivermiş olur, biz daha hayalimizi yaşamadan. Önümüzde kar-zarar tablolarıyla birden baş başa kalırız, işletmeciler her daim kazanmak ister, personel en yoğun aylarda olduğu gibi çalışmak ister, yöneticiler en sağlıklı şekilde yürütmek ister. Ama kışın gerçeği pek soğuk ve keskindir. Bizden istihdam noktalarının tekrar tekrar izlenmesi ve tüm birimlerin maliyetlerinin kısıtlanması istenir..

Yani yöneticiler olarak ya karda yürümeyi öğreneceğiz ya da kış güneşini görünce aldanıp yanılmayacağız…

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.