2012 yılında Laleli bölgesindeki otelcilerin bir araya gelerek kurdukları Laleli Otelciler Platformu, sınırlarını genişleterek büyüdü ve tarihi surların içindeki tüm otelleri kapsayan bir platform haline geldi.

OLD CITY OTELCİLER PLATFORMU RESMEN AÇIKLANDI

2012 yılında Laleli bölgesindeki otelcilerin bir araya gelerek kurdukları Laleli Otelciler Platformu, sınırlarını genişleterek büyüdü ve tarihi surların içindeki tüm otelleri kapsayan bir platform haline geldi. 

İstanbul’un tarihi surları içinde yer alan oteller Old City Otelciler Platformu adı altında birleşti. Sur içinde yer alan tüm otelleri birleşmesiyle ‘Laleli Otelciler Platformu’ iken Old City adını alan plotform, Levni Hotel’de düzenlenen bir lansman ile tanıtıldı. Tanıtıma Tarihi sur içinde yer alan otellerin sahipleri ve yöneticileri katıldı. Yeni bir platform oluşumu yerine Old City adını alarak bugünkü oluşuma dönüşmesine öncülük eden Levni Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay, lansmanın ev sahipliğini de yaptı.  

LOBİ GÜCÜ OLUŞTURACAĞIZ

Toplantının açılışında söz alan Karacabay, bu hareketin başarılı olacağından şüphesi olmadığını söyleyerek başladığı konuşmasında Old City Otelciler Platformu’nun resmen kurulduğunu duyurdu. Karacabay, şunları söyledi: “Dünya başkenti İstanbul’un tam ortasında bulunan tarihi yarımadanın kadim semtleri Sirkeci, Süleymaniye, Sultanahmet, Laleli, Beyazıt, Aksaray ve tümünün ortak adı olan Fatih otelleri bugün birleşiyor. Beraberliğimiz suya atılan taşların genişleyen halkaları misali güzel sonuçlar verecek. Bu lokal mekanlara sığmayan enginlikler ve hizmetler tüm İstanbul’a yayılacak

Karacabay platformun kurulma nedenini ise şu sözlerle açıkladı: “Birlikte büyük bir lobi gücü oluşturarak otellerin karşılaştığı sorun ve haksızlıklara tek vücut olarak belediyeler, Turizm Bakanlığı, vesaire nezdinde hızlı çözümler üretebilmek için birleşmemiz gerekiyordu.

OTA’LARA KARŞI GÜÇLENDİK

Ayrıca teknolojinin çok hızlı gelişmesiyle devreye giren OTA’lar Son yıllarda adeta tekelleşerek neredeyse işimizin yarısına yakın bir bölümüne göz diktiler. İstek ve talepleri günden güne artan bu küresel tröstler ile bireysel olarak baş etmemiz pek mümkün görülmüyordu. Gerçek bir iş birliği içinde çok avantajlar kazanabiliriz. Ayrıca toplu satın alma toplu fuar katılımı bize bir çok maliyet avantajları sağlayacaktır. Değerlerimizin bozulmadan korunması, geleceğe taşınması ve bu muhteşem şehirde birlik beraberlik içinde yaşama kültürümüzü olgunlaştırmak müreffeh bir Türkiye’de hep beraber yaşamak arzusundayız.” 

BAŞKAN AKYÜZ: LALELİ SINIRLARINI AŞTIK

Laleli Otelciler Platformu’nun kabına sığmayarak tüm İstanbul’a yayıldığını belirten Başkan Tarkan Akyüz de konuşmasına Old City Otelciler Platformu’nun resmen ilan ederek başladı: “Birlikten güç doğar fikrinden hareketle 2020 yılından itibaren tarihi yarımadada bulunan otelciler olarak Old City adı altında birleştiğimizi ilan ediyoruz. 2012 yılında birkaç otelci ile yola çıktık. Platform giderek büyüyerek, etkinliğini artırdı. Otellerin sayısı arttıkça Laleli sınırlarını aşan platform İstanbul’un en güçlü dayanışma grubu haline geldi. Sınırları Sultanahmet’ten Beyazıt’a, oradan Sirkeci’ye kadar uzanan geniş bir yelpaze haline geldi. Bunun üzerine oluşumun adını değiştirme kararı aldık. Birlikten güç doğar, fikrinden hareketle 2020 yılından itibaren tarihi yarımadada bulunan otelciler olarak ‘Old City’ adı altında birleştiğimizi ilan ediyoruz. Laleli’de otellere verdiğimiz hijyen, ilkyardım, departman geliştirme gibi hizmetleri vereceğiz Sektörün sorunlarıyla daha güçlü savaşacağız. Faaliyetlerimizi tek elden ve daha güçlü yapacağız. Birlikte yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda yer alacağız.”

LÖSEV’DEN PLAKET

 Lösev Vakfı, düzenledikleri bir etkinlikte kendilerine Konaklama sponsoru olan eski adıyla Laleli, yeni adıyla Old City Otelciler Platformu’nun Başkanı Tarkan Akyüz ve Levni Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay’a teşekkür plaketi takdim etti. Konuşmaların ardından Başkan Tarkan Akyüz ve Aydın Karacabay, konuklarıyla sohbet ederek tüm katılanlarla tek tek ilgilendiler. Konukların Levni Hotel’in ikramlarından son derece memnun kaldıkları gözlendi. 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.