TUROYD TC. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’u ağırladı

Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz kahvaltıda sektöre ilişkin düşüncelerini dile getirirken “Sahadaki gerçek kahramanlar sizlersiniz.” dedi.
Hotel Gazetesi
Posted on Kasım 21, 2020, 2:39 am
3 mins

TUROYD Başkanı Ali Can Aksu: TURİZMDE YENİ BİR SENARYOYA İHTİYAÇ VAR

TUROYD Swiss Otel The Bosphorus’da düzenlediği kahvaltıda TC. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve turizm basınını ağırladı. Toplantı açılış konuşmasında TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a katılımlarından dolayı onur duyduklarını belirtti. 

TUROYD Başkanı Ali Can Aksu

TURİZM HAFIZAMIZ SİLİNDİ

Başkan Aksu, Ülkemizde ve Dünya genelinde turizmin durumuna gönderme yaparak;  “Çıkar yol bulmaya çalışıyoruz. Bu durum en çok istihdamı vurdu, 600 bin personel evde, KÇÖ olsa dahi ne yazık ki bu yeterli değil. Pandemiden sonra turizmi destekleyecek argümanlardan birinin kültür olduğunun farkındayız. Biz profesyoneller eskiden olduğu gibi bugün de üretmek zorundayız. Turizm hafızamız bu süreç ile silinmiştir. Turizmde yeni bir senaryo yazmaya ihtiyaç var. Sektörün desteklenmesi çok önemli, yoksa ayakta duramaz” dedi.

SAHADAKİ GERÇEK KAHRAMANLAR SİZLERSİNİZ

Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz

Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz  kahvaltıda sektöre ilişkin düşüncelerini dile getirirken “Sahadaki gerçek kahramanlar sizlersiniz. Yatırım elbette önemli. Ancak yatırım profesyonellerin ellerinde değer buluyor. İçinizden gelen biri olarak biliyorum, sizler bazen bir fabrika, bir şehir gibi çalışan tesisleri yönetiyorsunuz.” dedi.

Turizm profesyonellerinin sadece turizm değil teknoloji, tarım, kültür, sanat gibi konularda da proje üretecek, söz söyleyecek yetkinliğe sahip olduklarını belirten Yavuz, “Kalkınmanın en iyi kaldıraçlarından bir olan turizm sektörü, özellikle oteller destinasyonlara büyük katkılar sağlıyor.  Şehirde olan her olay, aktivite otelcinin meselesi haline geliyor. Profesyonel otel yöneticilerimiz aslında şehirlerimizin en önemli paydaşları. Üstelik turizm profesyonelleri sahip oldukları bilginin yanı sıra sahip oldukları kültür, görgü ve dünya görüşü ile sadece turizm değil teknoloji, tarım, kültür, sanat gibi konularda da proje üretecek, söz söyleyecek yetkinliğe sahip. İstanbul’daki tecrübeyi tüm Türkiye’ye yaymamız lazım.” dedi. 

Ülkemizde işlenecek bir çok tema ve hikaye olduğunu belirten Yavuz, basit fikri yatırımlar ile müşteri kapasitesinin arttırılabileceğini ve tüm paydaşların işbirliği içerisinde hareket etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

SON HABERLER

Sitenizi yavaşlatan bir döngüye yol açabileceği için bu sitenin ana sayfasına RSS özet akışı eklemek desteklenmiyor. Sitedeki gönderileri listelemek için Son Yazılar bloğu gibi başka bir blok kullanmayı deneyin.
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.