” 5 yıldızlı Sorumsuzluluk” başlığı atılarak verilen haberler ile hedef gösterilen Turizmciler ne yapıyor?

" 5 yıldızlı Sorumsuzluluk" başlığı atılarak verilen haberler ile hedef gösterilen Turizmciler ne yapıyor.?
Soner BARIM
Posted on Aralık 22, 2020, 3:41 am
5 mins

Basının konuyu bu şekliyle ele alması, sektörden uzak tüm vatandaşlarımız için ilk bakışta haklı bir eleştiri olarak kabul görebilir. Salgının olanca hızı ile yayılması ve tüm dünyadan gelen kötü haberler bu algının güçlenmesine ve yapılan tüm kampanyaların bir sorumsuzluk örneği olduğu  gibi gerçek dışı bir duruma vesile olabilir.

” 5 yıldızlı Sorumsuzluluk” başlığı atılarak verilen haberler ile hedef gösterilen Turizmciler ne yapıyor?

Peki ama durum gerçekten de böyle mi?

Bu haberlere imza atan gazetelerin genel yayın müdürleri ve gazeteciler ile sektör olanı biteni paylaşıyor mu? Bunlara bakmak gerekir.

Ben şahsen çıkan bu haberleri tekzip amaçlı birkaç girişimi biliyor ve bunu takdir ediyorum ama bu maalesef koca bir sektör için yetmiyor. Yeterli olmuyor. Şahsi fikrim sektörün tüm temsilcileri ile basının en kısa sürede bir araya gelmesi. Hatta mümkünse işletmelerin aldıkları tüm önlemlerin yerinde gösterileceği bir info gerçekleştirilmesi. Aksi halde konaklama ve yiyecek içecek sektörü topluma öcü olarak pompalanmaya devam edecek. Ülkemize önemli ölçüde döviz girdisi sağlayan bu büyük sektöre gerçekten ayıp ediliyor.

Kendi adıma Covid 19 belası için gerçek sorumsuzluk örneklerini sıralamak isterim.

  • TGA (Turizm Geliştirme Ajansı) neden kuruldu? Faaliyet alanı nedir? TGA`nın aldığı önlemler nelerdir? Toplumumuz bu konuları ne kadar biliyor.?
  • Otellerin almak zorunda olduğu Güvenli Turizm Sertifikası nedir? Bu sertifikayı almak için otellerin yapmakla yükümlüğü olduğu maddeler nelerdir? 
  • Alınan bu sertifikalar kimlerden alınıyor. Bu sertifikaları veren kurumlar bu işletmeleri ne kadar sıklıkla denetliyor. Bu firmaları ayrıca denetleyen kurum var mı?
  • Konaklama tesislerini Uluslararası akredite şirketleri, bakanlık kontrolörleri, ilgili belediyeler, Tarım Orman Bakanlığı, ve hatta Asayiş ekipleri denetliyor. Bu gerçek toplumumuz tarafından biliniyor mu?

Değerli basınımız bu ve benzer konuları  araştırma gereği duydu mu? Bakmak lazım şimdilik işin bu boyutu cepte kalsın.

Gelelim Devletimiz bu salgından doğrudan etkilenen bacasız sanayi için ne gibi tedbirler aldı?

  • Kısa çalışma ödeneği ile sektör çalışanları ne kadar daha dayanabilecek. Özellikle evlerinde oturan yetişmiş personel aldıkları üç kuruş ödenekle daha ne kadar hayatlarını  idame ettirebilecekler? Ev kredilerini ödeyebiliyor larmı? Mesela çocuklarının temel ihtiyaçları karşılanabiliyor mu? Ne dersiniz?
  • Özel sektörde İşletmeler için düşünülmüş bir hibe destek oldu mu?
  • Özel Sektörde İşletmeler için düşünülmüş kira yardımı, fatura destekleri gibi ek ödenekler açıklandı mı
  • Süreçte işletmeler için alınması zorunlu olan tedbirler ek bir yük getirdi. Bu konuda bir destek açıklandı mı?

Değerli basınımız bu soruların cevaplarını araştırma gereği duydu mu hiç Mesela icralık olan işletmelerden haberdarlar mı? Mesela yetişmiş personellerini kaybetmemek için katlandıkları maliyetler nelerdir biliyorlar mı?

Sorunları say say bitmeyecek bu sektörü isteyerek ya da istemeden böyle sorumsuzca haberlerle 5 yıldızlı yok etme çabasına ne diyeceğiz.?

Son olarak biz sorumsuz oteller otelimizde kalan misafirlerimiz için tüm önlemleri almak kaydı ile Güvenli Turizm Sertifikamız ve İçişleri Bakanlığı ile Turizm Bakanlığımızın genelgelerine tam uyarak 4 gece kal 3 gece öde kampanyaları yapıyoruz. Detaylı bilgi için otellerimizi arayabilirsiniz.

Türkiye'de yeni bir otel markası daha doğuyor SIGNATURE HOTELS
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.