MOMENTO HOTELS GRUBU GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

MOMENTO HOTELS GRUBU GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Ocak 07, 2021, 5:29 am
7 mins

Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çelik, önceden aldıkları önlemler sayesinde pandemi döneminde rahat ettiklerini söyledi. Tekstil sektöründe de faaliyet gösteren grubun patronu, ilkbaharda toparlanma sürecinin başlayacağını öngörüyor.

Röportaj: Aliye Üçbaş

Covid-19 salgını, tüm sektörleri derinden etkiledi. Özellikle turizm sektörünü durma noktasına getiren pandemi döneminde, kimi turizmciler faaliyetlerine ara vermek zorunda kalırken, kimi de yeni arayışlara girdi. Pandemi diğer sektörleri de oldukça etkilemekle birlikte, oralarda da şirketler dönemi en az hasarla atlatmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Durum böyle iken bazı şirketler, dimdik ayakta kalmayı başarıp, geleceğe umutla bakıyor. Bunlardan biri de Momento Hotels Grubu. Hem Beyazıt’ta hem Karaköy’de 4 yıldızlı iki otelle özellikle yabancı turistlere hitap eden Momento Hotels grubu, turizmin salgın nedeniyle durduğu dönemlerde, faaliyetine devam ettiği gibi, pandeminin tüm gereklerini yerine getirerek, geleceğe güvenle bakmasını bildi.

Momento Hotels Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çelik, bu dönemde zorluklar nasıl baş ettiklerini, karşılaştıkları sorunları ve çözümleri, geleceğe yönelik beklentilerini Hotel Gazetesi’ne anlattı.

Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çelik
Ercan Bey pandeminin ilk başladığı dönemden beri Momento Hoteller Grubunda çok ciddi önlemler aldığınızı biliyoruz.  Bu önlemlerden bahseder misiniz? Ne tür hazırlıklar yaptınız? Bunların karşılığını alabiliyor musunuz?

HİJYENE ZATEN ÖNEM VERDİĞİMİZ İÇİN ZOR OLMADI

Otellerimizi açmadan önce Güvenli Turizm Sertifikası alma zorunluluğumuz olmamasına rağmen, Otellerimiz için ciddi tedbirler aldık. Bunları şöyle özetleyebiliriz; Sosyal mesafe planı, giriş çıkış işlemlerinde misafirlerin sosyal mesafeye uygun olacak şekilde çalışmalar, tüm genel alanlarda ve odalarımızda gerekli olan maske, eldiven ve hijyen ekipmanlarımızı misafirlerimizin kullanımına sunmak üzere temin ettik ve bunun sürekliliğini her zaman sağlıyoruz.

Pandemi sürecinden önce de Otel politikamız gereği, her türlü bakım ve hijyene son derece önem verdiğimiz için bu süreç bizim için zor değildi. Örnek vermek gerekirse su analizimiz 3 ayda bir periyodik olarak yapılmakta ve klima, filtre bakım değişimleri gerçekleşmekteydi. Otellerimizin mutfaklarında tüm gıda prosesleri uygulanmaktadır.

TERSHANE RESTAURANT OTEL MÜŞTERİLERİNE AÇIK

Momento Hotel Golden Horn üst katında muhteşem bir manzaraya sahip TersHane adında bir Restaurantınız var. Kısa sürede sevilen ve tutulan bir Restaurant oldu. Otellerin Restaurantları şu anda kısıtlı imkanlarla hotel müşterilerine hizmet veriyor. Sizlerin yaşadığınız sıkıntılar ve devlet yetkililerden istekleriniz nelerdir?

Şu an yasal zorunluluklardan dolayı TersHane Restorantımıza dışarıdan misafir kabul edemiyoruz. Bununla beraber yalnızca otel misafirlerine hizmet verebiliyor olmamız bizim için önemli. Beklentimiz bu zor günleri bir an önce geride bırakıp normal döneme geçmemiz. Bizim her detayına önem verdiğimiz, titizlikle oluşturduğumuz Hotelimizin bir parçası OLAN TersHane Restaurant’ta da otellerimiz için uyguladığımız tüm hijyen prosedürleri geçerlidir.

LASİAD OLARAK HER TÜRLÜ ÖNLEMİMİZİ ALDIK

Laleli Sanayici ve İşinsanları Derneği’nin (LASİAD) yönetim kurulunda görev alıyorsunuz. LASİAD’DA pandemi sürecinde ne gibi çalışmalar yapıldı ve ne gibi uygulamalar yapıldı?

Pandemi dönemince Laleli Sanayici ve İş insanları Derneği (LASİAD) olarak bizlerde bu aşamada her türlü tedbir ve önlemleri aldık ve bunu üyelerimizle paylaştık. LASİAD üyelerini her hafta başında arayarak, otellerinin açık olup olmadığını, açık olan otellerimizi arayarak, doluluk oranlarını, misafir profillerini, nasıl bir yol izlediklerine ilişkin bilgileri üyelerimizle paylaşmaktayız. Zaman zaman İhracatcılar Birliği ile bir araya gelip bölgemizin sorunlarını ve beklentilerimizi iletmekteyiz.

ONLİNE TEMASLARLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çelik
Turizm yanında ana işinizin tekstil olduğunu biliyoruz. Pandemi Tekstili de etkiledi. Tekstildeki gelişmeler nasıl? Pandemi süresince Online satışların arttığı dönemdeyiz. Online satışa geçebildiniz mi?

Bölgemiz turizmde de tekstilde de tamamen dış piyasaya bağlı olarak hizmet vermektedir. Bu sebeple geçmişten bugüne sahip olduğumuz köklü müşterilerimizle uzaktan görüntülü bağlantılar kurarak onlara sunum ve satış imkanları yarattık. Bunu da etkin çalışma arkadaşlarımızla sağlıyoruz.

Tasarım, tedarik ve üretim hazırlıklarımız her zamanki gibi devam ediyor. Önümüzdeki süreçte fuarlar ve dijital platformlarla müşteri ve misafirlerimize ulaşmayı hedefliyoruz.

TURİZM SEKTÖRÜ HIZLA TOPARLANIR

Yeni yıla yeni girdiğimiz şu günlerde 2021 yılı için beklentileriniz ve öngörüleriniz nelerdir?

Pandeminin etkisinin azalmaya başlamasıyla turizm ve tekstilde hızlı bir toparlanmanın olacağını düşünüyorum. Toparlanma ve düzelmenin etkisiyle birlikte 2021 yılının yaz ayının ilkbaharda geleceğine inanıyorum. Yeni yılda ülkemize ve insanlarımıza sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.

Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.