TURİZM SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ KAYBETMEYELİM

TURİZM SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ KAYBETMEYELİM
PELİN TUNA
Posted on Ocak 12, 2021, 10:19 am
3 mins
İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı Pelin Tuna

İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı Pelin Tuna, Turizm sektörü temsilcilerine çağrıda bulundu

Coronavirüs salgınından en çok etkilenen Turizm sektörü, tüm dünyada neredeyse durma noktasına gelirken, bu durum domino etkisiyle, bu sektörün tüm katmanlarına zarar verdi. STK’lar, kanaat önderleri sektörün geleceği hakkında öngörüleri ve endişelerini şirketler ve çalışanlar açısından ele alırken, ortada kimsenin hesaba katmadığı bir tehlike vardı. O da sektörün geleceğinin emanet edileceği gençlerin durumu. Bu noktada sektöre kalifiye eleman ve geleceğin yöneticilerini yetiştiren İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı Pelin Tuna devreye girdi ve bugüne kadar kimsenin üstünde durmadığı bir tehlikeye dikkat çekerek Turizm sektörü temsilcilerine çağrıda bulundu:

TURİZM SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Son günlerde sektör temsilcilerinin turizm sektörünü canlandırılmak adına 2021 yaz sezonu için iç turizmi hareketlendirmemizin çok önemli olduğunu ve bunun için halkımıza seslendiğini görmekteyiz. İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri adına bende bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Hepimizin bildiği gibi siyasi, ekonomik vb. olağanüstü durumlardan en hızlı etkilenen sektörlerin başında turizm sektörü gelmektedir. Turizm sektörünün paydaşları sadece konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri ve yiyecek içecek işletmeleri değildir. Turizm sektörünün geleceği yarın koltuklarınızı bırakacağınız öğrenciler tarafından devam ettirilecektir. Tam da bu noktada değerli sektör profesyonellerinden öğrencilerimize destek olmalarını bekliyoruz.

Öğrencilerimizin Şubat 2021 itibariyle stajlarına başlamaları gerekmektedir. Ne yazık ki kapılarını çaldığımız birçok otelden ellerimiz boş dönmekteyiz. Durumun vahametinin farkındayız fakat birer ikişer öğrencilerimize sahip çıkmazsak, sadece şu anda mezuniyet aşamasındaki öğrencilerimizi kaybetmekle kalmayıp, önümüzdeki yıllarda turizm programlarınızı seçmeyi düşünen özellikle bugün turizm meslek liselerinde okuyan öğrencilerimizi de kaybetmiş olacağız.

Turizm sektörüne olan inançlarını kaybetmiş olacağız…

Turizm sektörünün geleceğini kaybetmiş olacağız…

Paylaşmak Güzeldir
PELİN TUNA
Öğr. Gör. Pelin Fatma TUNA İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaöğretim sonrasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği lisans eğitimi ardından Turizm ve Otel İşletmeciliği yüksek lisans programından mezun oldu. Şu anda Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü, Üretim Yönetimi ve Pazarlama anabilim dalında doktora eğitimi devam ediyor. 2006 yılından bu yana çeşitli otel ve eğitim kurumlarında görevler aldı. 2016 yılında Bahçeşehir Üniversitesi, 2017 yılı ve sonrasında da İstanbul Kültür Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak Turizm ve Otel İşletmeciliği program başkanlığı görevinin yanı sıra yönetim kurulu üyeliği ve müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.