Turizmde çalışma arzusu azalmaya ve yok olmaya başladı.
PANDEMİ SONRASI NASIL BİR TURİZM BEKLİYORUZ?
Ali Can AKSU
TUROYD Yönetim Kurulu Başkanı

Her krizden ciddi yara alan turizm sektöründe, çalışanlar başta olmak üzere yatırımcı da çok zor günler yaşıyor.
Krizlerin yarattığı etki ile turizm sektörünün sürdürülebilir bir meslek olmaktan çıktığını gözlemleyebiliyoruz.
Turizmin bugün geldiği durum sadece kovidin yarattığı etkiden kaynaklanmıyor. İstikrarlı bir Turizm politikasının olmayışı ile birlikte yılların hataları sektörü her dönemde sekteye uğratmış ve daha da uğratmaya devam edecektir.
Dünyada ekolojik sürdürülebilir adımlar atılırken, ülkemizde hala yüksek tüketim olan “Her şey dahil” sistemi pazarlamadaki en güçlü silah olarak görülmesi, acizliğin yanında dünya ile yarışabilecek coğrafyamıza ihanettir.
Hafif bir rüzgar esintisi ile oraya buraya savrulup, darmadağın olan Türk turizmi için, sağlam temellere ihtiyaç var.
Turizm meslek yasası ile birlikte tüm turizm organları birlikte ve aynı çatı altında yürümeli.
Turizmde kovidin verdiği mesajla, büyük fotoğraf henüz görülmedi.
Büyük fotoğraf okunmadıkça, Türkiye’de Ekonomiyi güçlendirecek sürdürülebilir turizm adımları hayal olur.
Köklü ve kalıcı yapılanmaya gitmedikçe pandemi sonrası turizm sıkıntı yaşamaya devam eder.
Kovid 19’un dünyada ve ülkemizde yarattığı etki karşısında, yeni dünya düzeninde turizm algısını tasarlayacak hiçbir aksiyon alınmadı.
Kovidin mesajı sadece hijyenden ibaret değildi. Ekolojik dengenin ve doğanın harap edilmesi ile denge bozuldu.
Doğa = Denge. Doğa yeniden tasarlanmalı
Sonuç olarak, en büyük aksiyon olarak yürüttüğümüz pazarlama stratejileri pandemiden sonra sadece günü kurtaracaktır. Hafif bir rüzgar ile birlikte yeniden sektör savrulmaya devam edecektir.
Kalıcı, ilkesel, saygın ve doğa ile barışık bir turizm kimliği Türk ekonomisinin en büyük sektörü olacaktır.

- CUMHURİYETİN 100. YILINDA EDEBİYAT FAKÜLTESİ 4-5-6 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenecek […]
- Turizme dair her şey fuarda TTI Health 1. Sağlık Turizmi […]
- Turizm Endüstrisinde Yeni Bir Trend: Bleisure Seyahatler İnsanlar seyahatlere, sadece […]
- İstanbul’daki Turizm pazarlama ve satış zirvesinin organizasyonunu üstlenen ünlü Turizmci […]
- İnstagram’daki canlı yayında Aliye Üçbaş’ın sorularını yanıtlayan Murtaza Kalender, TÜRSAB […]
- Eskişehirli hayırsever iş insanı Avni Ongurlar, memleketine 32 derslikli ortaokul […]
- Cumhuriyetin 100. Yılında, 16-19 Kasım’da kapılarını açacak Travelexpo Ankara Uluslararası […]
- TÜRKİYE’NİN İLK ÇAY FESTİVALİ 2024’TE KTÜ Kimya Bölümü Mezunu Gülhanım […]
- Davetliler, otelin muhteşem manzarası eşliğinde Cumhuriyet Bayramını kutlarken, türk ve […]
- Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde bugün […]