TÜRKİYE’NİN KIŞ TURİZM MERKEZLERİ VE POTANSİYELİ

TÜRKİYE’NİN KIŞ TURİZM MERKEZLERİ VE POTANSİYELİ
Hotel Gazetesi
Posted on Ocak 29, 2021, 2:26 am
3 mins

Türkiye’de ‘Kış Turizmi’nin geliştirilmesine yönelik akademik bir çalışma

TUADER Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna ile Prof. Dr. Erkan Sağlık’ın editörlüğünü yaptığı kitaba, Türkiye’de çeşitli üniversitelerde görev yapan 35 akademisyen imza attı

Günümüzde turizm ürününde çeşitlilik sağlanması ve turizm sezonunun tüm yıla yayılması ilkesi ve değişen turizm talebinin karşılanması amacıyla, turizmin temel dayanak noktası olan doğal ve kültürel değerlerin “Koruma-Kullanma” dengesi gözetilerek bölge ve ülke menfaatleri doğrultusunda kullanılmasına yönelik çalışma başlatıldı.

TURİZM AKADEMİSYENLERİNİN BÜYÜK HİZMETİ

Bu çalışmalar içinde yer alan en önemli projelerden biri de Türkiye’deki kış turizm merkezlerinin geliştirilmesi, Türkiye farklı turizm kaynaklarını harekete geçirerek yılın belli dönemlerinde turizm hareketliliklerinin devamlılığını sağlayabilmek için kış turizm merkezlerinin potansiyelinin değerlendirilmesi oldu.

Prof. Dr. Muharrem TUNA
Prof. Dr. Erkan SAĞLIK

Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde görev yapan 35 değerli akademisyen bir araya gelerek, turizm yatırımcılarına ve kış turizm faaliyetlerine katılacak yerli ve yabancı turistlere rehber olabilmek adına “TÜRKİYE’NİN KIŞ TURİZM MERKEZLERİ VE POTANSİYELİ” kitabını hazırladılar. Özellikle Türkiye’deki kış turizm merkezlerinin sahip olduğu potansiyelleri ortaya çıkararak farkındalık oluşturmayı amaçlanarak hazırlanan bu kitabın Editörlüğünü Prof. Dr. Erkan SAĞLIK ve Prof. Dr. Muharrem TUNA üstlendi. 35 farklı bölümden oluşan kitabın her bir bölümüne birer akademisyen imzasını attı. Kış turizminin Dünya’daki ve Türkiye’deki gelişiminden bahsedilen kitapta Türkiye’nin farklı bölgelerinde yer alan toplamda 30 kayak merkezinin potansiyeli değerlendirilerek öneriler geliştirilirken, kış turizm merkezlerinin yer seçiminde coğrafi faktörler, pazarlama sorunları, hizmet kalitesi ve ekonomik sürdürülebilirlik gibi konular derinlemesine inceleniyor. Eğitim Yayınevi tarafından basılan kitap, Kültür ve Turizm Bakanlığının, Türkiye Turizmine yönelik kararlarına yardımcı olabilecek nitelikte sonuç ve değerlendirmeler içeriyor.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.