Tatilimi Erkenden Almalı mıyım? Covidden dolayı sezonu mu beklemeliyim?

Tatilimi Erkenden Almalı mıyım? Covidden dolayı sezonu mu beklemeliyim?
Yeşim SARITAŞ
Posted on Mart 04, 2021, 3:42 am
3 mins

Buyrun birlikte yorumlayalım !

Tatilimi Erkenden Almalı mıyım?

Covidden dolayı sezonu mu beklemeliyim?

Pandemi derken birde mutasyonlu virüsün ortaya çıkmasıyla yaz döneminin nasıl geçeceğine dair tatilcilerin kaygılar taşıyor olması çok normal.

Bu yılın Erken Rezervasyon fırsatları tatilciler için Kasım ayında başladı ancak büyük oteller için yurtiçinden beklenen talepler tam oluşmadı. Geçen sene olduğu gibi bu yılda kiralık villalar, kiralık tatilevleri ve küçük butik otellerin fiyatları tatilciler tarafından araştırılıyor. Yani satışlar önceki yıllara göre çok daha az ve güvenli tatil için araştırma çok daha fazla. Fakat bu sizi yanıltmasın çünkü  Tui’nin açıklamalarına göre yurtdışı rezervasyonları tam tersine en çok Türkiye’ye yapılıyor. Sonra ise Yunanistan ve İspanya sırayı alıyor.

“son dakika tatilimi alırım”

“daha ne olacağı belli değil, bu fiyatlar düşer”

Hotel Booking Background. Digital Tablet With Application For Travel Accommodation Search Lying On Desk With Travel Map. Collage, Above View

Bu verilere bakacak olursak “son dakika tatilimi alırım”“daha ne olacağı belli değil, bu fiyatlar düşer” gibi düşünen yerli turistler zararlı çıkacak gözüküyorlar. Çünkü sezon başladığında fiyatlar taleplerden dolayı şuandan daha yüksek olacaktır.

Yerli Tur Operatörleri Pandemiyi ve ekonomik durumu baz alarak tatilcilere ödeme kolaylığı için farklı satış stratejileri sunuyorlar. Tatilini şimdi al Nisan’da öde! Tatilinizi 18 aya varan taksitlerle alın! Tatilinizin %25 ini ödeyin kalanı tatilinize 3 gün kala ödeyin ya da iptal edin! Tatilinizin %30 unu ödeyin kalanı girişte ödeyin! gibi bunlara benzer kampanyalar gündemde.

Hatta sigorta şirketleri bu yıl Pandemiden dolayı iptal iade tatil sigortasına girmezken tur operatörleri bu sorumluluğu yüklenmiş durumdalar. Tabi siz yine de tatil alırken iptal iade koşullarını mutlaka kontrol edin.

Tatile gitmek maddi açıdan külfet oluşturmayacaksa bu yıl mutlaka tatile gidin! Çünkü evlere kapanarak sağlığa iyi gelen Güneş enerjisinden mahrum kalırken bir yandan da sağlığa iyi gelen doğal mikroplardan uzak kaldığımız için vücudun bağışıklık sistemi daha zayıf düşüyor.

O yüzden insanlarla sosyal mesafeyi koruyabileceginiz, kendi güvenli hareket ve hijyen alanınızı oluşturabileceğiniz tatiller için şimdiden rezervasyon yaptırın.

Aklınız çok karışıksa mutlaka konusunda uzman tatil danışmanlarına danışın.  Rezervasyonlarınızı ise tatil danışmanlığı eşliğinde yapın ya da online yapacaksanız Tursab’a üye olan köklü tur operatörlerinden alın. Hem fiyattan avantaj kazanın, hem tatilinizi garantiye alın! Olmadı mı iptal ettirin..

Paylaşmak Güzeldir
Yeşim SARITAŞ
1982 Samsun doğumlu Yeşim Sarıtaş, İşletme Fakültesi mezunudur. Datassist İnsan Kaynakları şirketinde 6 yıl İstatistik ve IT Satış Pazarlama Sorumlusu, Jollytur’da 2 yıl IT Proje Analistliği, Metro Travel ve Metro Turizm’de 2 yıl İş Geliştirme ve Reklam Pazarlama Müdürlüğü yaptıktan sonra Küçük Otellere ve Seyahat Acentelerine Sosyal Medya ve Satış Pazarlama konularında, Belediyelere Turizm Projeleri konularında Danışmanlık yapmıştır. Halen, Seyahat Acentesi olarak Bireysel ve Kurumsal hizmet sunmaya devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadınları temsilen görevler almış, Sosyal Sorumluluk ve Turizm Projeleri oluşturmuştur. 2017 yılında, ceza evlerinde anneleri ile büyümek zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için “Minik Duvarları Yıkalım” sloganıyla düzenlediği yardım kampanyası ile takdir toplamış, Türkiye’de ilki gerçekleşen bu sosyal sorumluluk projesi ile dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından ödüllendirilmiştir. 2016’dan itibaren Turizm ile ilgili güncel ve bölgesel yazılar yazmakta olup, Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Fijet-Aturjet Türkiye üyesidir.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.