GAZİANTEP PANDEMİ SONRASI TURİZM İLE AYAĞA KALKACAK

GAZİANTEP PANDEMİ SONRASI TURİZM İLE AYAĞA KALKACAK
Hotel Gazetesi
Posted on Nisan 19, 2021, 3:42 am
3 mins

Ünlü Turizmci Sait Keser, normalleşme süreciyle birlikte bölgeye aşırı talep olacağını söyledi.

Türkiye genelinde birçok projeye imza atan başarılı turizmci Sait Keser, turizm haftası ile ilgili yaptığı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Covid-19’un turizm sektöründe konaklama, yeme- içme işletmelerini resmen entübe hale getirdiğini hatırlatan Keser, bir yandan salgınla mücadele ederken işletmelerin de hijyenin ne kadar önemli olduğunu hatırlattığını söyledi.  

Gaziantep yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam etiğini belirten başarılı turizmci, “Bölge GAP kültür turlarının vazgeçilmezidir. Son dönemde yapılan gastronomi çalışmaları ilgiyi daha da yoğun hale getirmiştir. Bu dönemde izole olmuş tesislere ve özelikle butik otellere talep hızla artmaktadır. Gaziantep özelikle Bey Mahallesi başta olmak üzere birçok bölgede irili ufaklı 6 ile 20 odası arası taş konaklardan oluşan otellere sahiptir. Turizm her haliyle buralarda var olmaya devam edecektir. Normalleşme sürecinin başlaması halinde aşırı bir talep bekliyoruz. Gaziantep’i hem ekonomik hem Soysal anlamda kendine getirecek tek şey kültür turizmi olacaktır” diye konuştu.

GÜVENLİ TURİZM SÜRDÜRÜLEBİLİR

Bölgeye turist getiren acentelerin özelikle bu dönemde konaklama tesisleri tarafından desteklediğini hatırlatan Keser, yerel yönetimlerin ise gastronomiye verdiği desteği aynı şekilde işletmelerin hijyen eğitimlerini sağlayarak sürdürmesi gerektiğinin altını çizdi. Keser, “gelecek misafirlere güvenli turizmin sürdürülebilir olduğunu anlatmamız lazım. Böylelikle bacasız fabrika olarak tanımlanan turizmin bölge ekonomisine katkısı hiç bitmeyecektir” dedi.

Keser, tüm turizm sektöründeki meslektaşlarının turizm haftasını kutlayarak sözlerini tamamladı.

TURİZM SEKTÖRÜ ARTIK CEPTE
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.