EN BÜYÜK ARMAĞAN

EN BÜYÜK ARMAĞAN
Remzi YILMAZ
Posted on Temmuz 13, 2021, 1:25 am
6 mins

REMZİ YILMAZ

Bu aralar çok mutluyum, her şeye iyi tarafından bakıyorum. Onca olumsuzluğa karşın iyimserim ve 60 yaşıma rağmen geleceğe yönelik hayaller kuruyorum.

Bunun sebebi açık aslında. Avrupa Fair Play Birliği EFPM, 2020 yılında Sporda ve Yaşamda Fair Play kitabımdan dolayı bendenizi Fair Play VOX ödülüne layık görmüştü. 

Uluslararası seyahatler kısıtlanıp, geçen yılki ödül törenleri iptal edilince, EFPM, bendeniz, Yazar Melih Esen Cengiz ve Galatasaray’ın U14 takımında oynayan Kırgız futbolcu Beknaz Almazbekov’un ödüllerini Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne gönderdi.

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar ve TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan’ın katıldığı küçük bir törenle, bu büyük ödülleri Yazar Melih Esen Cengiz’le birlikte aldık. Kariyerinde birçok esere ve önemli oluşumlara imza atan Melih Esen Cengiz’in de benim gibi mutluluğu gözlerinden okunuyordu.  

Galatasaray’ın Kırgız futbolcusu Beknaz Almazbekov’un ödülü ise kendisi kampta olduğu için Galatasaray kulübüne özel bir kurye ile gönderildi.

50 yıla yakın mesleki ve eğitim hayatımda, aldığım birkaç ödül olmuştu. 

Göl Öğretmen Okulu’nda Süleyman Özdemir ve Yaşar Gedik ile birlikte grup olarak katıldığımız müzik yarışmasında kendi derlediğim bir mahalli Türkü ile 2. olmuştuk. Ödül olarak da Aziz Nesin’in kitabı ZÜBÜK verilmişti. 

1983 yılında mesleğe başladığım Günaydın Gazetesi’nde ilk başarı ödülümü alırken çok heyecanlanmıştım. 

Mesleki yaşamım daha sonra sporda düzenlediğimiz organizasyonlarla neredeyse ödül vermekle geçti diyebilirim. 

Bugün kulüplerde ve Türk Sporunda yönetici konumunda olan futboldan basketbola, atletizmden güreşe birçok spor insanının şeref köşesinde elimin değdiği bir ödül mutlaka vardır. 

Renault Mais Şeref Kürsüsü, Ziraat Bankası Ayın Altın Adamı, Güriş Holding 11 Altın Adam, Fıratpen 3 Altın Adam, Tofaş Ayın Basketi, Garanti Bankası Basketbolun Yıldızları, Spor Toto Liseler arası Penaltı Yarışması, Türkiye Tavla Şampiyonası, Skoda Ayın Golü, Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası, Coca Cola Mahalli Takımlar Futbol Turnuvası, TMOK Türkiye Fair Play Ödülleri, Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması, Dünya Fair Play Karikatür Yarışması gibi birçok organizasyonda tüm kademelerde görev aldım. Yani ödül törenlerinde hep verenlerin bulunduğu bölümdeydim. 

Sevgili Mustafa Üçbaş’ın tasarımını yaptığı ve baskıya hazırladığı Sporda ve Yaşamda Fair Play kitabı nedeniyle şahsıma layık görülen, EFPM’nin AIPS’in uhdesinde verdiği Fair Play VOX ödülünün töreni, pandemi nedeniyle birkaç kez ertelendi. Bu ödülü kalabalık bir salonda Viyana’da Avrupa delegelerinin önünde almak kısmet olmadı. Eğer olsaydı, orada hem kitabın baskı masrafını karşılayan Spor Adamı Mehmet Samsa, hem de tasarımını yapan Mustafa Üçbaş’a teşekkür etmek isterdim. Bu kısmet olmadığına göre, onlara buradan teşekkür ederim. 

Ödül vermek güzel, alan kişinin gözlerindeki mutlukta payınız varsa bu sizi de mutlu ediyor. Ancak Sayın Erdener’in elinden bu ödülü alırken, ödül almanın da mutluluğunu yaşadım. O kısa süre içinde gözlerimin önünden mesleki yaşamımda verdiğimiz sayısız ödüller ve aldığım birkaç başarı ödülü ve o anlar geçti. 

Mesleki yaşamıma 1983 yılında yanında başladığım, yukarıda sözünü ettiğim tüm organizasyonları birlikte düzenlediğimiz Başkanım Erdoğan Arıpınar ile de bugüne kadar çektirdiğim en anlamlı fotoğraflardan birini çektirirken duygularım tavan yaptı. 

Burada beni heyecanlandıran ödül almam değil, verilen ödülün Fair Play Ödülü olması ve Avrupa Fair Play Birliği tarafından verilmesiydi. Bu anlamda verdiğiniz hizmetin değerinin sınırlar ötesinden görülüp değerlendirilmiş olması insana muhteşem bir duygu hissettiriyor. 

Bugüne kadar aldığım en büyük ödül oğlum Berkay’dı… O yüzden adı Armağan Berkay..

Bu aldığım ikinci en büyük ödül oldu.. Çünkü ikisi de iyilik, doğruluk ve sevgi içeriyor..

Paylaşmak Güzeldir
Remzi YILMAZ
1961 yılında Bartın’da doğdu. Kastamonu Göl Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde okudu. Gazeteci. Birçok gazete ve TV’de çalıştı. Son olarak TRT Spor Haber Müdürlüğü görevinden emekli oldu. TMOK, TSYD ve TGC üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu’nda aktif olarak görev almakta, Türkiye’deki tüm BESYO’ları dolaşarak yaşamda ve sporda Fair Play’i anlatan Üniversiteler Fair Play Kervanı ekibinde yer almaktan gurur duyuyor. Bir süre TJK Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde geleceğin jokeylerinin Davranış Bilimleri dersine girdi. Türkiye’nin ilk ve tek spor haberleri ajansı Türk Spor Ajansı’na ve Turizm sektörüne hitap eden Hotel Gazetesi ile gazetenin web sayfasına yayın danışmanlığı yapıyor. Değer Otizm Derneği gönüllüsü.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.