FOTOĞRAF SANATÇISI HALİL TUNCER VEFAT ETTİ

FOTOĞRAF SANATÇISI HALİL TUNCER VEFAT ETTİ
Hotel Gazetesi
Posted on Eylül 17, 2021, 6:15 am
3 mins

Turizm dünyası, bir değerini kaybetti

Ömrünü gazeteciliğe adayan, kamerasıyla Türkiye’yi dünyaya tanıtan, çok değerli turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer vefat etti. Yaklaşık üç yıldır kanser tedavisi gören Halil Tuncer, son olarak Haseki Sultan Gazi Hastanesi’nden Bahçelievler Vital Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılmıştı. Duayen fotoğraf sanatçısı dün gece, hayata gözlerini yumdu.

Acı haber turizm camiasının derinden üzdü. Turizm alanında yayın yapan haber portalları ve turizm sektörünün önde gelen STK’ları, sektöre büyük emekler vermiş bu değerli ismin vefatını ve onu kaybetmenin üzüntüsünü dile getirdiler.

Merhumun cenazesi, 17 Eylül Cuma günü Cuma namazını müteakip Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Yeni Mahalle Camiinden kaldırılacak.

Yıllardır sektörde birlikte omuz omuza mücadele verdiğimiz, birbirimize destek olduğumuz Halil Ağabeyimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve tüm turizm camiamıza başsağlığı dileriz.

TURİZME ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Sektörün Halil Abisi, ömrünü sektöre hizmet etmekle geçirdi. Sayısız aktivite gördü, sayısız olay görüntüledi, kayıt altına aldı. Gezmediği ülke kalmadı. Bir çok sergi açtı, ödüller aldı.

Halil Tuncer, İlkokulu, İstanbul, Amasya, Diyarbakır ve Kayseri’de okudu. Orta ve Liseyi ise Kayseri, Sivas, Amasya’da okurken, sonrasında ise İstanbul Kabataş Lisesi’ne gitti. 1971 yılında Türkiye Milletler Federasyonu grubu ile Anadolu’yu dolaştı. 1972 de ilk sergisini İsveç’te açtı. İstanbul’da grubuyla seyahate gelen İsveçli bir profesöre Türkiye’den birkaç fotoğraf hediye etti. Arkasından kendisine gelen bir davetle İsveç’e gitti. Orada ilk sergisini fotoğrafseverlerle buluşturdu.

DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Ardından tüm dünyayı dolaştı. İstanbul ve Ankara’da Sanat Galerilerinde çalıştı. Birçok sergi açtı. Resmi davetle gittiği Romanya’da akademi öğrencileri ile birlikte bir sergi açtı. Hayat boyu Amerika vizesi aldı. Orada da sergiler açtı. 2001 yılında Küba’da sergi açtı. Tanzanya’da bile sergi açtı. Arap ülkelerinden teklifler aldı. Nemrut Dağı fotoğrafı ile dünya 2.’ncisi olurken, Türkiye’nin adını bir kez daha dünyaya duyurmuş oldu.

Turizme ve Türkiye’nin Tanıtımına Adanmış Bir Ömür
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.