İlk sanal turizm fuarını düzenleyerek sektöre yeni bir ufuk açan Travel Turkey İzmir, 2-4 Aralık’ta sektörü bir kez daha fiziksel anlamda buluşturacak

İlk sanal turizm fuarını düzenleyerek sektöre yeni bir ufuk açan Travel Turkey İzmir, 2-4 Aralık’ta sektörü bir kez daha fiziksel anlamda buluşturacak

TURİZMİN ROTASI YENİDEN İZMİR’E ÇEVRİLDİ

Şubat ayında Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarı olan ve sektörün tüm bileşenlerini online olarak bir araya getiren 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı’nın ardından yerli ve yabancı tüm sektör temsilcileri 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında fuarizmir’de fiziksel olarak buluşmanın heyecanını yaşıyor.

Gün geçtikçe hızla dijitalleşen turizm sektörü, Travel Turkey İzmir Fuarı’nın başarısı ile Türkiye’den tüm dünyaya dijital bir ayak izi bıraktı. Şubat ayındaki başarısını artan bir ivme ile sürdüren Travel Turkey İzmir Fuarı, 2021 yılını kapatarak, 2022 yılı için de yeni yol haritası çizecek. Türkiye ve dünya turizmini İzmir’de buluşturarak turizm sektörünü her mevsim canlı tutan Travel Turkey İzmir Fuarı, 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında kapılarını 15. kez açıyor. Sektör temsilcileri, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla düzenlenecek olan 15. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda buluşacak.

TURİZMİN YOL HARİTASI YENİDEN ÇİZİLECEK

Tüm dünyada turizm trendleri hızlı bir değişime girdi, Türkiye’de de sürdürülebilir turizmin önemi açığa çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi öngörüsü ile geliştirilen, şehrin tüm paydaşlarının katkı sağladığı ortak akıl sonucunda İzmir Turizm Stratejisi ve Eylem Planı hazırlandı. Strateji, “dünya uygarlıklarına yön veren pek çok kavram, düşünce ve yaklaşımın İzmir’den dünyaya taşınması” fikrinden hareket ediyor. Fuar ile birlikte bu stratejinin tüm dünyaya duyurulması hedefleniyor. Bu kapsamda İzmir’deki turizm faaliyetlerinin öne çıkarılarak İzmir’in tarih, kültür ve gastronomi değerleri ziyaretçileriyle buluşturulacak. İzmir’in nitelikli turizminin açığa çıkarılması, pandeminin ardından dünya seyahat trendlerinin daha butik, daha özgün ve daha özgür bir algıya dönüşmesinde bir fırsat yaratacak. 

YENİ BİR FUAR DOĞDU: TTI OUTDOOR 

Travel Turkey İzmir Fuarı, geliştirdiği konsept ve özel etkinlikleri ile sektörün dinamizmini her yıl artırıyor.  Dünya turizminde yenilikleri İzmir’de tanıtan fuarın bölümlerinden biri olan alternatif turizm alanı, artan yoğun ilgiyle beraber yeni bir fuarın oluşmasına zemin hazırladı. 15’inci Travel Turkey İzmir Fuarı ile eş zamanlı olarak ilk kez düzenlenecek olan TTI OUTDOOR Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı, 2-5 Aralık 2021 tarihleri arasında fuarizmir C holde halka açık olarak düzenlenecek. Fuar, doğayla iç içe olma isteğini yaşam tarzı haline getiren tüm alternatif turizm tutkunlarının ihtiyaçlarına cevap verecek. Fuarda, Ege Bölgesi’nin doğa ile uyumlu yaşam tarzı sergilenirken, son zamanlarda yoğun ilgi gören doğaya dönüş kavramı ele alınacak.

HİBRİT FUAR: TRAVEL TURKEY İZMİR

Dünya turizm sektörünü İzmir’de buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı bu yıl hibrit olarak düzenlenecek. Fuarizmir A ve B hollerinde fiziksel olarak gerçekleşecek olan fuar aynı zamanda www.travelturkeyexpo.com adresi üzerinden, ziyaretçi kayıt formu doldurularak online olarak takip edilebilecek. Ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, alternatif turizm firmaları, oteller ve seyahat acentelerinden oluşan ürün grubu ile 15’inci Travel Turkey İzmir Fuarı sınırlarını giderek genişletiyor. İlk iki gün profesyonel ziyaretçiye açık olan fuar, son gün halka açık olacak.

2 MİLYONA YAKIN ETKİLEŞİM

Şubat ayında sanal olarak düzenlenen ve turizm sektörüne Türkiye’de bir ilki yaşatarak oldukça ilgi gören ve verim alınan 14. Travel Turkey İzmir Digital, üç günde 1 milyon 889 bin 658 tıklanma ve etkileşim sayısına imza atmıştı. Tüm dünyadan tek bir tıkla oluşturulan online randevularda toplam 750 B2B ikili iş görüşmesi yapılırken; fuara 80 ülkeden 2 bin 134 profesyonel ziyaretçi, 15 ülkeden 120 katılımcı ve 256 satın almacı katıldı.

FIRSATLARIN ORTAYA ÇIKTIĞI PLATFORM

2021 yılı başında pandeminin olumsuz etkisine rağmen sektöre can suyu olan 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı, turizmde fırsat ve ayrıcalıkların ortaya çıkarıldığı uluslararası bir platform oluşturdu. 2022 yılına verimli bir başlangıç yapmak isteyen sektör temsilcileri, turizmde yeni fırsatların tanıtılacağı 15. Travel Turkey İzmir Fuarı için gün saymaya başladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROFED, İzmir Vakfı desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen 15. Travel Turkey İzmir Fuarı; 2-4 Aralık tarihlerinde 10.00 – 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI / ORKUN AVKAN
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.