WeBee Direktörü Mehtap Topçu, otelcilik sektöründe dijitalleşmenin önemini anlattı

WeBee Direktörü Mehtap Topçu, otelcilik sektöründe dijitalleşmenin önemini anlattı
Hotel Gazetesi
Posted on Kasım 08, 2021, 6:06 am
13 mins

DİJİTALLEŞMEYE AYAK UYDURAMAYAN İŞLETMELER KAYBOLMAYA MAHKUMDUR

WeBee Müşteri Çözümleri ve Operasyon Direktörü
Mehtap Topçu

WeBee Direktörü Mehtap Topçu, otelcilik sektöründe dijitalleşmenin önemini anlattı

Otellerin misafir ilişkilerini dijital platforma taşıyan WeBee’nin Müşteri Çözümleri ve Operasyon Direktörü Mehtap Topçu, iş dünyasının nabzını tutan Kobilife Dergisi’ne verdiği röportajda, A’dan Z’ye WeBee’yi, hedeflerini, uygulamanın ayrıntılarını ve kullanıcılarına sağladığı yararları anlattı. WeBee’nin oteller için geliştirilen ve misafirlere sıradışı temassız konuk deneyimleri sunmak için mesajlaşmayı, konsiyerj ve otomasyonla birleştiren 360 derecelik bir misafir etkileşim ve deneyim platformu olduğunu anlatan Topçu, Tamamen Türk girişimciler tarafından geliştirilen platformda halihazırda 23 ülkede faaliyet gösterdiklerini söyledi.

WEBEE DAHA İYİ MİSAFİR DENEYİMİ DEMEK

Bu ürün sayesinde otellerin kendi markalarına ait bir mobil uygulamaya iOS ve Android cihazlarda sahip olup; mobil uygulamayla birlikte misafirlerin konaklama deneyiminin tüm aşamalarında uçtan uca etkileşime odaklanabildiklerini vurgulayan Topçu, “Bu da daha iyi misafir deneyimi ve daha iyi oda dışı gelirler demek. Verilen hizmetin kalitesi ve misafirlerle olan etkileşim arttıkça misafirler sadık birer müşteri haline geliyor. Otel misafirleri, uygulamalar aracılığıyla, farklı birçok konuda diledikleri zaman, diledikleri yerde online olarak servis ve hizmet talebinde bulunabiliyorlar. Böylece otel partnerlerimizin oda dışı ekstra gelirlerini rahatlıkla arttırmasına büyük ölçüde yardımcı oluyoruz” dedi.

OTEL İLE MİSAFİR ARASINDA KALICI İLİŞKİ

WeBee’nin otele göre özelleştirilebilen, iletişim, pazarlama faaliyetleri ve otel personelinin iş akışını dijitalleştirerek otelcilerin hayatlarını kolaylaştırmak için otelciler için özel olarak tasarlandığının altını çizen Mehtap Topçu şunları söyledi: “WeBee olarak misafir konaklamaları öncesinde, sırasında ve sonrasında otelciler ve misafirleri arasında kalıcı bir ilişki ve iletişim kuruyoruz. Böylece otelcilerin eşsiz bir konaklama deneyimi yaratmalarına yardımcı oluyoruz. Otelcilerin misafirlerinin konaklama davranışlarını anlamalarına ve onların beklentilerini karşılamalarına yardımcı oluyoruz.”

TÜRKİYE’DE PAZAR LİDERİYİZ

Türkiye’de pazar lideriyiz ve birçok şehirde hem zincir oteller hem de münferit oteller ile iş bilgimiz söz konusu. Şu an itibari ile Rixos Otel Grubu, Divan Otel Grubu, Dedeman Otel Grubu ve bunlarla beraber Swissotel the Bosphorus Istanbul, Movenpick Golden Horn gibi birçok tanınmış marka ile işbirliğimiz mevcut. Ayrıca aralıklı olarak 2 yatırım aldık. İlk yatırım, 2019-2020 yıllarında Turizm sektörünün lider firmalarından Biletbank’ın ortağı Sn. Mustafa Oğuz Akdeniz ve öncü telekom firmalarından Artımobil’in ortağı ve genel müdürü Sn. Burak Şen melek yatırım turunda WeBee’ye ortak oldu. İkinci yatırım turu, Diffusion Capital Partners (DCP) öncülüğünde gerçekleşti. DCP ile birlikte yatırıma Türkiye Kalkınma Fonu altında faaliyet gösteren Teknoloji İnovasyon Fonu ve Angel Effect kurumsal yatırımcıları oldu. Melek yatırımcılar; Yemek Sepeti Genel Müdürü Sn. Nevzat Aydın, Almanya’dan yatırımcı Sn. Sinan Özel ve İngiltere’den yatırımcı Dr. Sinan Düztaş. WeBee bu yatırım ile 38 milyon TL üzerinde değerlemeye ulaştı.

EN İYİ MİSAFİR ETKİLEŞİM PLATFORMU ÖDÜLÜ

WeBee global ölçekte pazar lideri olmak üzere yola çıktı ve şirket bu hedef doğrultusunda 2017 yılında yeniden yapılandı ve sadece bu alana odaklanarak büyümeye başladı. Şu an Costa Rica’dan Hint Okyanusu’na uzanan 23 farklı ülkede müşteri portföyümüz var. İşbirliklerimiz olan pazarlarda pazar payımızı artırıyoruz ve bazı ülkelerde distribütörlerimiz var.

Maldivler’deki pazar payımızı hızlı bir şekilde artırıyoruz. Bölgede bilinen bir marka haline geldik. Bunlarla beraber son aldığımız yatırımla beraber İngiltere’de bir ofis açma çalışmalarına başladık. Ayrıca WeBee, 2019 yılında Travel & Hospitality Rewards’te En iyi Misafir etkileşim Platformu ödülü ve 2020 yılında Dünya Turizm Örgütü tarafından İyileştiren Çözümler kategorisinde 1183 şirketin arasında 6 En Yenilikçi Start-up ödülü kazandı. 2021 yılında ise Silicon Review tarafından Takip Edilmesi Gereken 50 Şirket arasında gösterildi. Yine bu yıl Travel Forward’ın düzenlediği ve dünyadan 3000’den fazla start up’ın katıldığı yarışmada Hospitality of the Future kategorisinde ilk beş şirket arasında yer aldık. Bunlar ne kadar doğru bir uygulama ile çalışma yaptığımızı işaret ediyor.

WEBEE’YE YAPILAN YATIRIMLARIN 30-60 KATI GERİ DÖNER

Otel misafirlerine pürüzsüz ve akılda kalıcı bir konaklama deneyimi yaşatırken, otel partnerlerimizin misafir skor yorumlarını ve oda dışı ekstra gelirlerini artırıyoruz. Otelcilerin bizim platformumuza yaptığı yatırımın 30 ile 60 katı geliri geri kazanmalarını sağlayacak bir iş modelimiz mevcut. Burada kanıtlanmış rakamlar üzerinden konuşuyoruz. Bir otel misafirlerine hangi hizmetleri veriyor ise WeBee onları misafirlerini parmaklarının ucuna taşıyarak ulaşılabilir kılıyor. Platformun çift yönlü dil çevirisi ile misafirler otelin sunduğu tüm hizmetlerden haberdar oluyor ve kişiselleştirilmiş kampanyalar ile hizmetleri satın alma oranları artıyor. Otellerimizden en çok aldığımız yorumlardan biri daha önce misafirlerine satmakta zorlandıkları oda dışı servisleri artık kolaylıkla sattıkları yönünde oluyor. Ayrıca otel partnerlerimizin tripadvisor yorumlarında appten bahseden yorumlar görünce ne kadar doğru bir iş modeli ile partnerlerimize katkı sağladığımızı görüyoruz. Oteller bu platform üzerinden konaklayan tüm misafirlere en doğru zamanda ve en doğru kanal üzerinden ek gelir yaratabilecek muazzam bir fırsat sunuyoruz. Mobil uygulama kullanımından elde edilen KVKK ve GPDR uyumlu datalar ile otel pazarlamasında partnerlerimize vazgeçilmez bir çözüm oluyoruz.

POZİTİF YORUMLARI ARTIRMAK ELİNİZDE

Bunun dışında en büyük ikinci katkımız pozitif yorum skorlarını artırmak. Artık hepimiz konaklayacağımız oteli yorum skorlarına göre seçiyoruz. Bu oteller için artık bir online itibarlarını ve satışlarını etkileyen en önemli kanallardan biri haline geldi. Özellikle yurtdışından Türkiye’yi hiç bilmeyen ve otelinizde konaklamayı düşünen bir yabancıyı düşünün. İlk yapacağı iş bu misafir yorum skorları kanallarına girerek en ince detayına kadar özellikle düşük yıldızlı yorumları okumak olur. Biz WeBee olarak otel partnerlerimize misafirlerine konaklama sırasında ve sonrasında gönderecekleri bir misafir memnuniyeti anketi sunuyoruz. Böylece otel partnerlerimize misafirleri henüz oteldeyken sorunu çözerek onları mutlu misafirlere dönüştürme imkânı tanıyoruz. Mutlu misafirleri direkt bu kanallara yönlendirerek otellerin pozitif yorum skorlarını ve online itibarlarınıarttırmalarına yardımcı oluyoruz. Daha çok pozitif yorum skoru yarışta otelleri bir adım öne taşıyarak daha çok oda satışı yapmalarına yardımcı oluyor.”

MÜŞTERİ BAŞARI PROGRAMI

Müşteri Başarı Programı ile Türkiye’de ilki gerçekleştirdiklerini belirten Topçu, WeBee’nin iş ortaklarının her ihtiyacını anlayarak, onlara kârlarını en üst düzeye çıkarmalarına ve APP’i indirterek misafirlerinin seyahat deneyimlerine değer katmalarına yardımcı olacak verimli çözümler ve hizmetler sağladığını belirtti. Topçu “Bu nedenle otelcilerin WeBee, platformdan 7 gün 24 saat tam kapasite yararlanmalarını sağlayan ve sektörde bir ilk olan “Müşteri Başarı Programı” na sahip” diye konuştu.

HEDEF 2.500 OTEL

Kobilife Dergisi’ne 2021 yılını değerlendiren WeBee Operasyon Direktörü Mehtap Topçu, yakın dönemdeki hedeflerini şöyle anlattı: “Pandemi sürecinde en çok etkilenen sektörlerden birisi de turizm sektörü. 2021 yılında hızlanan aşılama ve turizmdeki canlanma ile operasyona başlayan oteller ve seyahatlerin artması ile birlikte özellikle yurtiçi pazarda iyi bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim. Yıl sonu hedeflerimizde globaldeki seyahat yasaklarının hafiflemesi ile birlikte içinde bulunduğumuz 23 ülkede pazar payımızı artırmayı hedeflerken aynı zamanda yeni pazar araştırmalarına devam ediyor olacağız. Şöyle ki, 2020’de ciromuzu yüzde 65 artırdık. 2021’de iki katlık bir büyüme hedefiyle, üç sene içinde bin, beş sene sonunda 2 bin 500 otele ulaşmayı hedefliyoruz.”

HIZLI DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK!

Dijitalleşmeye ayak uyduramayan işletmelerin kaybolmaya mahkum olduğunu vurgulayan Topçu, “İçinde bulunmuş olduğumuz dönem birçok standart yapının değişmesine neden oldu. Otellerde yıllardır süregelen operasyonel akışta değişkenlik ve artan dijitalleşme ve temassız etkileşim isteği ile aynı şekilde misafir tarafında beklentiler ve talepler değişkenlik gösterdi. Hem de artan bir hızla. Ben hep şuna inanırım dijitalleşmeye ayak uyduramayan işletmeler kaybolmaya mahkumdurlar. Kendi işlerini kendileri yıkıp baştan yaratmazlarsa bir başkası bu yıkımı onlar için yapacaktır. Bu sebeple otel yöneticilerimize bu hızlı değişimi ayak uydurmak için trendleri takip etmeli ve teknolojik yatırımlar sayesinde Dijital Dönüşüm Yol Haritası’nı çizmelidirler.”

Kaynak: KobiLife Dergisi

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.