HİKMET ERASLAN’DAN ‘BAŞARILI BİR İŞİN SIRRI’

HİKMET ERASLAN’DAN ‘BAŞARILI BİR İŞİN SIRRI’
HG Editör
Posted on Mart 18, 2022, 8:54 pm
5 mins

Bu kitap yazarın kendi değimiyle; ‘başarı odaklı bir kariyer planı yapanlar için rehber’ niteliğinde

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan’ın üçüncü kitabı “Başarılı Bir İşin Sırrı”, raflardaki yerini aldı.  “İyi ki Battım” ve “Renkli Fikirler” adlı kitaplarının ardından üçüncü kitabını kaleme alan Eraslan, ‘başarı odaklı bir kariyer planı yapanlar için rehber’ olarak tanımladığı kitabı için, “İş hayatımda edindiğim ve hayati değer taşıdığına inandığım tecrübelerimi, bu kitabımda ele aldım. Bilginin, her an ulaşılabilir bir olgu olduğuna inanıyorum. İş hayatında başarının sırrı bilgi paylaşımında” dedi.

ÜÇ DİLDE BASILDI

Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak üç dilde basılan kitabın tanıtımında kitap hakkında bilgi veren Eraslan, “Ağırlıklı olarak iş sahamızı oluşturan Rusya›ya ve Rusça konuşan ülkelere büyük önem veriyoruz. Türk hazır giyim sektörünün en önemli pazarı olan Rusya›da Dosso Dossi olarak önemli bir takipçimiz var. Bu nedenle önceki kitaplarımda olduğu gibi bu kitabımı Türkçe ve İngilizce›nin dışında Rusça›ya da çevirdik. Dosso Dossi›nin ayrılmaz bir parçası olan ve başarımıza büyük katkısı olan sanatsal yaklaşımlarımızdan yola çıktık, dünyanın en önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Moskova›ya geldik” dedi

FARK YARATAN RESSAMDAN  FARK YARATAN HOLDİNG: DOSSO DOSSİ

Hikmet Eraslan, kitabının tanıtımı sırasında Dosso Dossi Holding’in adının nereden geldiğini de anlattı. Her dönem sanat ile özdeşleşen ve uzun süre konuşulan işlere imza attıklarını belirten Eraslan, sanata olan tutkusunu “Türkiye’nin en özgün iş modeli” olan fashion show’larına ve fuarlarına da taşıdığını belirtti. Eraslan, “Özgün iş modelimizin adı Rönesans döneminde yaşamış bir İtalyan ressam olan Dosso Dossi’den geliyor. Dosso Dossi de döneminin fark oluşturan sanatçılarından. Biz de girdiğimiz her sektörde fark oluşturduk ve başarılı çalışmalara imza attık. Sahip olduğum İtalyan ressamların orijinal yağlı boya tablolarından oluşan koleksiyonumu Renkli Fikirler adlı bir kitapta topladım. Geçtiğimiz yıl Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde İshak Paşa Sarayı’nda sergilediğimiz bu resimler, bölgenin turizm ekonomisine ve hareketliliğine önemli katkı sağladı. Sanatla hep iç içe olduk” dedi.

Sanatın topluma mutluluk verdiğini söyleyen Eraslan, maddi kazançtan çok akıl ve sanata değer verilmesinin gerektiğini belirterek, sanatsal bakış açısına sahip iş insanlarının her zaman daha vizyoner olduğuna ve işlerinde de başarıyı yakaladığına inandığını da ifade etti.

“BAŞARILI BİR İŞİN SIRRI”NI  BU KİTAPTA AÇIKLADI

İş hayatında başarıyı etkileyen pek çok faktör olduğunu, başarılı bir iş ortaya çıkarmak için özgüven ve yapılacak işe odaklanmanın yeterli olmayabileceğini belirten Eraslan, yeni kitabı “BAŞARILI BİR İŞİN SIRRI” hakkında şunları söyledi: “Ekipleri hedefler doğrultusunda ileriye taşıyacak bir lidere ihtiyaç vardır. Bu kitapta, gerek bireyleri gerekse şirketleri kalıcı başarıya götürecek tüm detayları, kendi iş yaşamımdan damıttığım, pusula olabilecek son derece değerli tecrübelerimden aktarmaya çalıştım. Umarım okuyucularımın kariyerleri için bir rehber olur. İş hayatında başarıya ulaşabilmemizin en önemli unsurlarından birisi bilgi alışverişidir. Bilginin, her an ulaşılabilir ve çok kıymetli bir olgu olduğuna inandığım için tecrübelerimi paylaşmaya karar verdim. Paylaşılan bilgi, yeni fikirlerin doğmasına, vizyoner girişimcilerin feyz almasına fırsat verir. Yıllarda edindiğim bu birikimi her ortamda paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum”.

hotelrunner hotel gazetesi
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.