TURİZMDE DİJİTALLEŞME ŞART

TURİZMDE DİJİTALLEŞME ŞART / Milad Rahgozar / Genel Müdür / Hotel Şahinler
MİLAD RAHGOZAR
Posted on Mayıs 18, 2022, 10:54 am
3 mins

TURİZMDE DİJİTALLEŞME ŞART

Milad Rahgozar / Genel Müdür / Hotel Şahinler

Dünya hızla değişmekte ve teknolojik gelişmeler yaşanmaktadır, bu durum tüketici davranışlarını da etkiliyor. Bu değişimin turizm sektörüne de önemli oranda yansımaktadır. İnsanlar için seyahat acenteleri, hava yolu şirketleri ve oteller birkaç tıklama mesafesindedir. Bireyler artık daha bilinçli ve istedikleri bütün hizmetlere kolay bir şekilde erişebilme avantajına sahipler.

Ülkemiz önemli bir turizm ülkesidir. Ülkemize gelen ziyaretçi sayıları bazen rakip ülkeleri geride bıraksa da kişi başına harcama oranlarımız ve toplam turizm gelirlerimiz hala yetecek düzeye ulaşmamıştır. Bunun bir kısmı ekonomik sebepler ve kur kaynaklı olsa da bunları alınabilecek önlemler ve ciddi çalışmalar ile giderebilir ve avantaj haline getirebiliriz. 

Dijital dünyayı ve meydana gelen teknolojik gelişmeleri yakından takip etmemiz, bunları ülkemize kazandırmamız ve dünya standartlarına uygun işletmeler haline gelmemiz gerekmektedir. Turizm şirketleri ve tesislerimiz dijitalleşmeye direnmemeli, bunları gereksiz harcamalar ve maliyet artışı olarak görmemeli çünkü artık tek bir tuş ile bütün dünyaya erişim sağlanabilir ve dünyanın her yerinden mal ve hizmet satın alabiliriz.

Sektörümüz için teknolojik gelişmeler ve dijitalleşme sadece potansiyel müşterilere ulaşma aracı değil aynı zamanda şirketlerimiz ve tesislerimizin yönetimi, kontrolü ve kurum içi haberleşme kolaylığı da sağlamaktadır. Hizmetin niteliğini arttırdığı gibi zaman tasarrufu da sağlamaktadır.  Yaşadığımız global dünyanın ve zamanımızın bize sunmuş olduğu bu avantajlardan zaman kaybetmeden yararlanmalıyız.

Kimdir / Milad Rahgozar Hotel Şahinler / Genel Müdür

1991 İran/Tahran doğumlu olan Milad Rahgozar ilkokul eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra
lise eğitimi için Muğla’ya yerleşmiş olup başta Bodrum, Marmaris ve Kuşadası olmak üzere sektörün
önemli tur operatörleri ve otellerinde görev yapmıştır. Yurt içi ve yurt dışında insan kaynakları
yönetimi, dijital pazarlama ve finans eğitimleri aldı. Eskişehir Anadolu üniversitesinde Turizm ön
lisans eğitimini aldıktan sonra İstanbul Arel üniversitesinde turizm ve otel işletmeciliği Lisans eğitimini
tamamlamış olup akabinde tekrar İstanbul Arel üniversitesinde otel yöneticiliği yüksek lisans eğitimini
tamamladı. Farsça ve İngilizce konuşmaktadır. Turizm stratejileri derneği (TURİST) kurucu üyesidir.
Antalya’da görev yaptıktan sonra İstanbul’a yerleşti ve yaklaşık 2019 yılının sonundan itibaren
Lalelide bulunan ve 1978 yılından beri hizmet veren Şahinler Hotelde genel müdür olarak görev
yapmaktadır.

hotelrunner hotelgazetesi hemen başla
Paylaşmak Güzeldir
MİLAD RAHGOZAR
1991 İran/Tahran doğumlu olan Milad Rahgozar ilkokul eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra lise eğitimi için Muğla’ya yerleşmiş olup başta Bodrum, Marmaris ve Kuşadası olmak üzere bu bölgelerde bulunan sektörün önemli tur operatörleri ve otellerinde görev yapmıştır. Yurt içi ve yurt dışında işletme yönetimi, insan kaynakları yönetimi, dijital pazarlama ve finans eğitimleri almıştır. Eskişehir Anadolu üniversitesinde Turizm ön lisans eğitimini aldıktan sonra İstanbul Arel üniversitesinde turizm ve otel işletmeciliği Lisans eğitimini tamamlamış olup akabinde tekrar İstanbul Arel üniversitesinde otel yöneticiliği yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Farsça ve İngilizce konuşmaktadır. Turizm stratejileri derneği (TURİST) kurucu üyesi ve Old City otelciler platformu yönetim kurulu üyesidir. Ortadoğu merkezli uluslararası bir tur operatörünün Türkiye temsilcidir. Antalya’da görev yaptıktan sonra İstanbul’a yerleşti ve yaklaşık 2019 yılının sonundan itibaren Lalelide bulunan ve 1978 yılından beri hizmet veren Şahinler Hotelde genel müdür olarak görev yapmaktadır.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.