Matbah Restaurant’tan ‘Türk Mutfağı Haftası’na özel İSTANBUL MENÜSÜ

HG EDİTOR_2
Posted on Mayıs 24, 2022, 11:49 am
3 mins

Türk mutfağının dünyaya tanıtılması amacıyla 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” olarak kutlanacak. Bu hafta boyunca, İstanbul başta olmak üzere ülkemizdeki otel ve restoranlar ile ülkemizde faaliyet gösteren yerli ve yabancı otel zincirlerinin yurt dışı otellerinde “İstanbul Menüsü”nün hazırlanarak servis edilmesi bekleniyor.

TÜRKİYE’NİN LEZİZ TATLARI DÜNYAYA AÇILIYOR

Anadolu’nun binlerce yıl öncesine uzanan köklü tarihinden beslenen Türk yemekleri, sağlıklı, yaratıcı ve sürdürülebilir yapısıyla ön plana çıkıyor. Selçuklu ve Osmanlı saraylarında, sayısız medeniyetle etkileşim kurarak şekillenen Türk lezzetleri, engin bir kültürel birikimi günümüze taşıyor. Ürünlerin her bir parçası kullanılarak, boşa harcanmadan hazırlanan yemeklerle süslenen masalar, ekolojik açıdan da sürdürülebilir olan bir lezzet geleneğini gözler önüne seriyor. Vejetaryen ve vegan beslenme için de sınırsız seçenekler sunan, turşuları ve sirkeleriyle şifa kaynağı olan Türk mutfağı, aynı zamanda tüm yeme içme trendlerine cevap verecek potansiyele sahip bir dünya mutfağı konumunda.

MATBAH RESTAURANT / ISTANBUL MENUSU
MATBAH RESTAURANT / ISTANBUL MENUSU

Bu zengin mutfak, her biri asırları aşan bilgi birikiminin yansıması olan dillere destan tatlarını sunarken de geleneklerin ve bu alandaki kültürün de gelecek kuşaklara aktarımını sağlıyor. Bu kapsamda, tüm dünyadaki Türkiye Büyükelçiliklerinde ve ülkemizde kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası ile bu kadim mutfağın hikayesi, tüm derinliği ile uluslararası ölçekte tanıtılacak. Bu sayede Tarifler eşliğinde Türk mutfağının geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, dünya beslenme trendlerine uygunluğu ve bin yılları aşan kültürü daha geniş kitlelerle buluşacak.

OTTOMAN HOTEL IMPERIAL / MATBAH RESTAURANT

Ottoman Hotel Imperial bünyesinde yer alan Matbah Restaurant, Yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğuna ev sahipliği yapan Tarihi Yarımada da “BURAM BURAM TARİH KOKAN AMBİYANSI” ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında, Türk Mutfağı haftasına özel ‘İstanbul Menüsü’ ile siz değerli konuklarını ağırlıyor.

MATBAH RESTAURANT / ISTANBUL MENUSU
hotelrunner hotel gazetesi

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.