İRANLI TURİSTLERİN YENİ ROTASI OLD CITY

MİLAD RAHGOZAR / İRANLI TURİSTLERİN YENİ ROTASI OLD CITY
MİLAD RAHGOZAR
Posted on Temmuz 17, 2022, 2:01 pm
3 mins

 İran ülke nüfusu, ziyaretçi sayısı, ziyaretçilerin ülkemizi ziyaret etme sıklığı ve kişi başına yapılan harcama miktarları göz önüne alındığında Türkiye için çok önemli bir potansiyele sahiptir. Vize muafiyeti, kültürel yakınlıklar, arz edilen unsurların mevcut olması ve sınır komşusu olmamız sebebi ile İranlı turistlerin en çok seyahat ettikleri ülke Türkiye’dir. Tekrar yapılan araştırmalar ve turist uyruk istatistiği verilerine göre İstanbul’u en fazla ziyaret edenler arasında İranlı turistler ilk sırada yer almakta. İstanbul’a 2000 yılının başlarından itibaren yoğun olarak gelmeye başlayan İranlı turistler destinasyon olarak Old City bölgesini tercih ederken, bir süre sonra yapılan reklam ve tanıtım çalışmaları, tur operatörlerinin satış stratejileri ile Taksim / Beyoğlu bölgesine talep geçişi olmuştur. Bütün dünyada olduğu gibi küresel ekonomik krizlerden İran da nasibini almış durumda. Kur artışlarının devasa boyutlara ulaşması, alım gücünün düşmesi sebebi ile İranlılar daha ekonomik tatil destinasyonlarına yönelmeye başladılar.  

Pandemi sonrası merkezi olmaları sebebi ile Taksim ve Şişli otelleri talep artışı ve enflasyon sebebi ile fiyatlarını ciddi oranlarda yükselttiler bu durum ekonomik olarak zorluk çeken ülkeleri daha az seyahat etme,  konaklama süresini azaltma, otel kategorisini düşürme veya bölge seçimini değiştirmek zorunda bıraktı. Old City bölgesinde bulunan otellerimiz diğer bölgelere kıyasla daha uygun fiyatlarla hizmet vermekte ve hatta fiyat/performans olarak değerlendirilirse daha avantajlı durumdalar. Eğer doğru çalışma yapılırsa Rusya ve Ukrayna’dan gelen turistlerin boşluğunu İran ile doldurabilir. 12 ay sezonu bulunan ve yaklaşık 85 milyon nüfusu ile İstanbul’a günlük 30-40 uçuşu bulunan bu potansiyelden faydalanabiliriz. Hafta içi valiz ticaretine gelenleri hafta sonu 2 günlük gurup ağırlama alışkanlığımızdan vazgeçmeli ve bölgesel olarak bir çalışma yaparak doluluk oranlarımızı arttıracak stratejiler geliştirmeliyiz. Bu alışkanlıklar sebebi ile bir çok potansiyeli gözden kaçırmaktayız…

hotelrunner hotelgazetesi hemen başla
Paylaşmak Güzeldir
MİLAD RAHGOZAR
1991 İran/Tahran doğumlu olan Milad Rahgozar ilkokul eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra lise eğitimi için Muğla’ya yerleşmiş olup başta Bodrum, Marmaris ve Kuşadası olmak üzere bu bölgelerde bulunan sektörün önemli tur operatörleri ve otellerinde görev yapmıştır. Yurt içi ve yurt dışında işletme yönetimi, insan kaynakları yönetimi, dijital pazarlama ve finans eğitimleri almıştır. Eskişehir Anadolu üniversitesinde Turizm ön lisans eğitimini aldıktan sonra İstanbul Arel üniversitesinde turizm ve otel işletmeciliği Lisans eğitimini tamamlamış olup akabinde tekrar İstanbul Arel üniversitesinde otel yöneticiliği yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Farsça ve İngilizce konuşmaktadır. Turizm stratejileri derneği (TURİST) kurucu üyesi ve Old City otelciler platformu yönetim kurulu üyesidir. Ortadoğu merkezli uluslararası bir tur operatörünün Türkiye temsilcidir. Antalya’da görev yaptıktan sonra İstanbul’a yerleşti ve yaklaşık 2019 yılının sonundan itibaren Lalelide bulunan ve 1978 yılından beri hizmet veren Şahinler Hotelde genel müdür olarak görev yapmaktadır.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.