DÖRT MEVSİM VİZESİZ SEYAHAT FIRSATI İLE
GÜNEY KORE

DÖRT MEVSİM VİZESİZ SEYAHAT FIRSATI İLE GÜNEY KORE
Bilgesu ÜÇBAŞ
Posted on Temmuz 25, 2022, 3:53 am
9 mins

Uzakdoğu coğrafyasının karakteristik özelliklerini yansıtan, dört mevsim seyahat edilebilir, keyif dolu doğa içerisinde de keşifler sunan popüler ve turistik bu ülkeyi seyahat listenize ekleyin.

Kore Turizm Organizasyonu’nun desteklediği kampanya ile, 31 Temmuz’a kadar Güney Kore’ye uçak bileti rezervasyonu yaptıranlara sunulan 1.000 TL özel indirim, Kore’yi keşfetmek için önemli bir fırsat sunuyor.

Türkiye ile tarihten gelen dostluk bağlarının yanı sıra kültürel ve sosyal benzerliklerinden dolayı, seyahatseverlerin popüler seyahat rotalarının başında Güney Kore gelir. Bir Uzakdoğu ülkesi olan Güney Kore’ye seyahat planı yapmak; gittiğiniz her mevsimde sizi gülümsetecek, yeni keşiflerde nabzınızı yükseltecek, farklı ve otantik bir deneyim yaşamanızı sağlayacaktır. Her mevsim, Güney Kore sizi şaşırtacak, ışıl ışıl parlayan şehir tabelalarının altında kendinizi enerjik hissettirecek, kiraz ağaçları ile romantizmi yaşatacak ve kalabalığın arasında özgürlüğünüzün farkına varacaksınız.

DÖRT MEVSİM GÜNEY KORE İHTİŞAMI


Seyahat ettiğiniz bir ülkeyi sevmek ve keyif almak istiyorsanız oraya doğru zamanda gitmelisiniz. Bu nedenle Güney Kore’ye seyahat planlayanlar; “hangi mevsimde gidilir” diye düşünebilir. Güney Kore, ziyaretçileri için 4 mevsim farklı seyahat deneyimleri sunabilen nadir ülkelerden biridir. Hangi mevsim veya hangi ay tercih ederseniz edin, mutlaka yeni deneyimler yaşayacağınız aktiviteler, masalsı ülkenin derinliklerinde huzur bulacağınız ve ruhunuzu dinlendireceğiniz sıra dışı rotalar sunar.

Kore Turizm Organizasyonu (KTO) İstanbul Ofisi Direktörü Hyuncho Cho

TÜRKİYELİ GEZGİNLERE KTO DESTEĞİ

Pandeminin ardından, seyahatseverlere kapılarını yeniden açan Güney Kore’yi daha fazla Türkiyeli gezginin keşfetmesi için Asiana Airlines ve ucuzabilet.com ile birlikte bir kampanya başlattıklarını belirten Kore Turizm Organizasyonu (KTO) İstanbul Ofisi Direktörü Hyuncho Cho, 31 Temmuz’a kadar rezervasyon yaptırmak şartıyla ucuzabilet.com’dan Güney Kore’ye uçak bileti alanlara, 1.000 TL özel indirim ve Asiana Hava Yolları’nda ilave özel indirimler yapıldığını da müjdeledi.
Hazır böyle bir seyahat kampanyası varken, biz de Güney Kore’nin dört mevsim yaşanabilecek keyifli aktivitelerinden bahsedelim istedik…

YAZ AYLARINI EĞLENCELİ FESTİVALLER SÜSLER

Kiraz çiçeklerinin ülkeye veda etmeye başladığı tarihlerde dünyaca ünlü Lotus Feneri Festivali başlar; Buda’nın doğum gününün kutlandığı bu festival Seul’de yapılır. Yol üzerinde göz alıcı güzellikte kıyafetler ve fenerler ile yürüyen insanlar rengarenk görüntüler oluşturur.
 
Güneş yavaş yavaş yerini geceye bırakırken, Seul’de ünlü gece pazarları canlanmaya başlar. Alışverişten yemeğe, eğlenceden müziğe, geleneksel danslardan oyun alanlarına tam bir eğlence noktası haline gelen gece pazarlarından Dongdaemun, Güney Kore’nin en ünlü, gezilesi pazarıdır. Buraya kadar gelmişken geleneksel Kore lezzetlerini tatmam gerekiyor diyenlerdenseniz Gwangiang Pazarı Güney Kore’nin tarihi yemek pazarıdır. İp gibi dizilmiş uçsuz bucaksız tezgahlardan, nefis kokular yükselirken, enfes Kore lezzetlerini deneyebilirsiniz.
 
Yaz aylarına keyif katan en önemli aktivite deniz, güneş tatili ise biraz da Kore sahillerinden bahsedelim. Sığ sular, bembeyaz kum plajlar, masmavi gökyüzü, kayalar ve orman kokusu… Naksan Plajına hoş geldiniz. Kalabalık bir metropolün ardından kendine biraz huzurlu alan yaratmak isteyenler için idealdir. Popüler ve eğlence dolu bir sahil keyfi arıyorsanız Busan’da Haeundae Plajı da öncelikli tercihiniz olabilir. Harika Kore lezzetlerini de burada deneyimleyebilirsiniz.

GÜNEY KORE’DE SONBAHAR AŞKTIR


Eşsiz bir renk cümbüşünde kendinizi tabiatın derinliklerine bırakarak milli parklarda romantik yürüyüşler yapabilirsiniz. Sokcho bölgesinde bulunan Seoraksan Milli Parkı çiçek çeşitliliği açısından en önemli gezi lokasyonlarından biridir. Dağın eteğinde doğa ile gizlenmiş bir tapınak bulunmaktadır. Sinheungsa Tapınağı dinlendirici bir kültürel gezi yapmak isteyenler için mola tadında olacaktır.


 
TARİHE YAPILAN BÜYÜLÜ VE OTANTİK YOLCULUK


Havanın ne sıcak ne de soğuk olduğu bir mevsimde, Güney Kore’nin geleneksel kıyafeti olan Hanbok kıyafetini denemek için Gyeongbokgung Kraliyet Sarayı harika bir tercih olacaktır. Seul’de ziyaret edilmesi gereken en önemli yerlerden biri olan bu saray, askerlerin önünde seremoni yapmasıyla daha da nostaljik bir havaya bürünüyor.
Benzersiz güzelliğe sahip doğası, unutulmayacak anılar biriktirmenizi sağlayacak sanat ve festivalleri, huzur veren tapınakları ile Güney Kore, tarihi ve kültürü gerçek anlamda deneyimlemek isteyenler için büyülü bir atmosfer sunuyor. 


 
KIŞ SPORLARI İLE ADRENALİNİZİ YÜKSELTİN!


Dağlık coğrafi bir yapıya da sahip olan Güney Kore’de, kayak yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Avrupa’da ve Türkiye’de bir çok kayak merkezini deneyimlemiş ve bir sonraki kayak tatilinde nereye gitsem diye düşlüyorsanız, gerçekten çok şanslısınız! Bu haber sizi Güney Kore’de uzun yıllar anlatabileceğiniz, keyifli bir kayak rotasına götürebilir. Özellikle kayak yapmak için Gangwon Bölgesini tercih ederseniz, bu güzel ülkeye geldiğiniz için bir kez daha mutlu olursunuz. Her seviyeden kayakçının keyif alacağı kayak merkezleri ile donatılmış bu bölgede, Phoenix Pyeongchang Kar Parkı’nın namı, kayak severler arasında gerçekten dünya çapında.

Sıra dışı ve farklı kayak merkezi arayanlar Hongcheon ilçesinde bulunan Vivaldi Park Kayak Dünyası’nı tercih edebilir. Yapmak isteyeceğiniz birçok aktiviteyi bu merkezde bulabilir, yeraltı restoranlarında yeni lezzetler keşfedebilirsiniz. Tesis bünyesinde; su parkı, SPA, golf sahası, yarış arabası pisti, dağ salıncakları, paten pisti ve eğlence salonları da farklı deneyimler için seyahatseverlere güzel imkanlar sunar.

Kore Turizm Organizasyonu (KTO) Hakkında


Kore Turizm Organizasyonu (KTO), Uzak Doğu’nun en önemli ülkelerinden biri olan Kore’yi dünyada tanıtmak amacıyla 1962 yılında Kore Cumhuriyeti’nin turizmi teşvik yasasını çıkarmasından bir yıl sonra kurulmuştur. KTO, Kore ile güçlü diplomatik ve kültürel bağları olan Türkiye’deki ofisinde ise çalışmalarını 2012 yılından bu yana sürdürmektedir. KTO İstanbul ofisi, Türkiye’nin yanı sıra aralarında İsrail, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan’ın da bulunduğu toplam 20 ülkede faaliyet göstermektedir. KTO, dünyanın her yerinden insanları Kore’ye çekmek için turizm pazarlama stratejileri geliştirmekte ve 50 yılı aşkın tecrübesiyle yenilikçi ve sürdürülebilir bir turizmin yaratılmasına katkıda bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için www.ktoturkey.com adresi ziyaret edilebilir.

hotelrunner hotel gazetesi
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.