Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır!

Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır!
Yeşim MUTLU
Posted on Eylül 06, 2022, 9:25 am
4 mins

Kültürümüzde Kahve” çok sevilen değer verilen önemli bir içeçek. Günlük yaşamımızın ve sosyal hayatımızın bir parçası. Kahve içmek, eşliğinde sohbet etmek sonrasında fal kapatmak hepsi hayatımızın içinde.

Kahve, 1517’de Osmanlı topraklarına Yemen Valisi Özdemir Paşa ile saraya dahil olmuş. Önceleri sarayda padişahlara ve konuklara ikram edilen kahve 1554 yılında dünyada açılan ilk kahvehane ünvanı alan Kivahan sosyal hayatı çok etkilemiş. Sonrasında da kahve geleneği evlerde devam etmeye başlamış.

Geçmişten günümüze nesiller boyu yaşatılan gelenekleri, ritüelleri ve kahve seremonileriyle kültürel miraslarımız arasında yer alıyor kahve. Kahvesi, suyu, sunum stilleri, lokumu, şekeri, falıyla kahve anlatmakla bitmez.

40 yıllık hatırı ile kahve her zaman çok sevilen bir içecek olmaya devam ediyor. Kahve içmek için her zaman bahanemiz var 🙂 Canımız mı sıkkın bir kahve, çok mu mutluyuz bir kahve, çok mu yorgunuz bir kahve, arkadaşımızla mı buluştuk hemen bir kahve, uykumuz mu var hemen bir kahve… Kahve içmek için sebep çok. Kahvesiz asla diyenlerdeniz. Bir de sonrasında fincanı ters çevirip kapattığımız fincanlarda çıkan telve izlerine bakarak anlamlandırılan fallar. Nesillerdir devam eden gelenek hep hayatımızda. Büyüklerimiz “Fala inanma , falsız kalma.” deseler de ne kahvesiz ne de falsız olmaz diyenlerdeniz.

Kahve falı demişken çok sevdiğim arkadaşım Sertaç Taşdelen’in annesinin adını verdiği gerçek danışmanların online hizmet verdiği Binnaz’ın son projesinden bahsetmeden geçmek istemedim.

Binnazdan ücretsiz sigarayı bırakma programı!

2010 yılından beri spiritüel ve canlı danışmanlık kategorilerinin tümünde uzmanların hizmet verdiği Binnaz, sosyal sorumluluk faaliyeti olarak ücretsiz bilinçaltı yöntemiyle sigarayı bırakma programını başlatıyor!

Uzman Eğitmen Amara SerpilHan’ın bilinçaltı ve meditasyon teknikleriyle buluşacak olan Binnaz kullanıcıları sigarayı tamamen bırakmak ve sağlıklı bir yaşama adım atmak için harika bir fırsat yakalayacak!

Haftanın 2 günü, Pazartesi ve Salı günleri, saat 21.00-23.00 arasında Amara SerpilHan Binnaz’da ücretsiz bilinçaltı yöntemiyle sigara bırakma programı ve danışmanlık hizmeti verecek.

Belirlenmiş gün ve saatler arasında Binnaz kullanıcıları uygulama üzerinden ücretsiz hizmet alabilecek. Uzman Eğitmen Amara Serpilhan’ın geniş kapsamlı programı ile sigarayı bırakmak için geçerli nedenleri doğru yöntemlerle bilinçaltına telkin edecek ve kişinin sigarayla arasındaki duygusal bağı koparacak sigarayı bırakma programı şimdi Binnaz’da!

Aranızda sigarayı bırakmak isteyenler varsa bu ücretsiz programı kaçırmayın derim. Bir şartla kahveyi asla bırakmayın 🙂

Kahvenizin köpüğü ve sohbetiniz bol olsun.

Paylaşmak Güzeldir
Yeşim MUTLU
24 Temmuz 1971'de Çanakkale'de doğdu. Uzun yıllar sağlık sektöründe proje, marka yönetimi, pazarlama ve iletişim alanında çalıştı. Çalışma hayatını fotoğraf çekmek için bıraktı. 2014 yılına kadar doğum, düğün gibi birçok özel anı ölümsüzleştiren Yeşim Mutlu, fotoğraf eğitimleri, sosyal medya eğitimleri, dijital içerik üretimi, sosyal sorumluluk projeleri, fotoröportaj ve fotoğraf projeleriyle sanat hayatına devam ediyor. http:/www.yesimmutlu.com/ adresli blogunda içerik üretiyor. Yeşim Mutlu’nun Melis, Maya Su ve Mira adında üç kızı var.  Yeşim Mutlu fotoğraf projelerinde hayat buluyor. Kişisel ve karma olmak üzere birçok sergi çalışması bulunuyor. Yeşim Mutlu; 2011 yılında yayınlanan “Engelsizsiniz” (Destek Yayınevi) ve “30 yaşa mektuplar” (Doğan Kitap), "Nisan, Ayların En Güzeli” Hülya Uçansu/ Doğan Kitap) kitapların da kapak fotoğraflarının yanı sıra sanat ve iş dünyasına ait birçok ünlüyü fotoğrafladı. Uluslararası fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. milliyet.com.tr Pembe Nar Yaşam, Haberler.com’da dijital köşe yazarı olarak okuyucularla buluşan Yeşim Mutlu’nun; 2020- 2021 yılında Milliyet ve Haberler olmak üzere “Yılın En iyi Dijital Köşe Yazarı “ olarak beş ayrı ödülü bulunuyor. Yeşim Mutlu birçok internet sitesinde teknoloji, yaşam, sağlık, otomobil vb hakkında yazılar yazarken, Yüksek Teknoloji ve Sosyopix dergilerinde köşe yazılarıyla buluşuyor. 2005 yılında blog yazarak başladığı dijital ekosistemde fikir lideri olarak sayısız projeye imza atan Yeşim Mutlu “Sosyal Medya Stratejik Danışmanı” olarak markalarla işbirliği yapıyor. Anne olmak, Sosyal Medya, Hayat ve Fotoğraf hakkında üniversitelerde, sektörel konferanslarda,  iş yerlerinde , hastanelerde vb bir çok yerde konuşmacı olarak yer alıyor. En çok okunan bloglar arasında yer alan yesimmutlucom ile aktif bir içerik üreticisi ve sosyal medya insanı olan Yeşim Mutlu hayatı, fotoğraf çekmeyi, yazmayı ve hayata farklı bakmayı çok seviyor. Kendisini tanımlamakta zaman zaman zorlansa da fotoğrafçı, anne, dijital içerik üreticisi, hayal kurucu ve yeni dünya insanı olarak tanımlıyor… http://www.yesimmutlu.com http://www.instagram.com/yesimmutlu http://www.twitter.com/yesimmutlu71 http://www.youtube.com/yesimmutlu http://wwww.facebook.com/yesimmutluphotographer https://www.linkedin.com/in/yeşim-mutlu-7202b317

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.