Türkiye’nin Avrupa’daki gururu: Bentour Reisen
Bentour’un 2023 sloganı: ‘MUTLU EDER’-‘MACHT GLÜCKLİCH’

Türkiye’nin Avrupa’daki gururu: Bentour Reisen Bentour’un 2023 sloganı: ‘MUTLU EDER’-‘MACHT GLÜCKLİCH’
Hayati ARIGAN
Posted on Aralık 19, 2022, 6:12 pm
5 mins
https://www.extranetwork.com/tr

Türkiye’ye geçen yıl Avrupa’dan 100 binin üzerinde turist getiren Avrupa’nın en büyük Türk tur operatörü Bentour Reisen, 2023’te 200 binin üzerinde koltuk satmak için kollarını şimdiden sıvadı. Avrupa’dan 800 acenteyi “Türkiye Tanıtımı & Comedy Night 2022” programı kapsamında Antalya otellerinde ağırlayan Bentour Reisen, pandeminden sonra ilk defa gerçekleştirdiği dev organizasyonda Türkiye 2023 katalog tanıtımı, seyahat fuarı, çeşitli turlar ve geziler düzenlendi.

Antalya Nirvana Cosmopolitan yapılan basın toplantısında Bentor’un 2023 hedefleri ve 2023 Türkiye kataloğunun yenilikleri hakkında bilgi verildi.

KADİR UĞUR TURİZMİ ÖZLEDİK

Türkiye tanıtım organizasyonlarının bu yıl onuncusunu düzenlediklerini belirten Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, “Pandemi sebebiyle Comedy Night’a iki yıl ara verdik. Sizleri özledik. İki senenin ardından pandemiye elveda, turizme hoş geldin dedik”dedi.

Turizme 1968’de Alanya’da başlayan 54 yıllık turizm duayeni Kadir Uğur, tur operatörlüğüne yenilikler kattıklarını ve bunun meyvelerini düzenli olarak topladıklarını belirtti. Seyahat Acentaları Çalışanları Olimpiyatı’nı düzenlediklerini belirten Uğur, “Onlarla spor müsabakaları yaptık, madalyalar dağıttık. Üçüncü yılın sonunda Olimpiyat Komitesi, ‘Bizim ismimizi kullanıp da böyle şeyler yapamazsınız, sizi ihtar ediyoruz, yoksa cezaya girersiniz’ diye mektup yolladı. Ardından Comedy Night’ı Almanya, İsviçre, Avusturya’da yapmaya başladık. Antalya’ya taşıdık. Türkiye’ye destek olan, satan acentelere teşekkür etmek ve yeni bulduğumuz icatları ortaya koymak amacıyla Comedy Night doğdu” dedi. Almanya’da yaşayan komedyen Özcan Coşar, programı gala akşamında sahne aldı.

PANDEMİDE YARA ALMADIK

Pandemide çalışmaya devam ettiklerini ve Antalya’da incoming acentelerini kurduklarını belirten Kadir Uğur, “ Pandemide yara almayan çok az tur operatöründen biri olduk. Yemin ediyorum, borcumuz yok. Hatta bu sene kara da geçtik. Böyle bir tur operatörünün sahibi olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

VAZGEÇİLMEZ OLDUK

Türk tur operatörlerinin ikiye aldığını bire sattığını ve sonunda battıklarını söyleyen Kadir Uğur, “Biz bunu yapmıyoruz, hizmete önem veriyoruz. Vazgeçilmeziz diyoruz. Bu yolda ilerliyoruz. Türkiye’den de beş kuruş yardım almadık” dedi.

ÇALIŞANLARA ULTRALUKS BENTOUR MERKEZİ

Antalya’da çalışanları için havuzu, saunası, oyun sahaları olan 6 katlı Bentour merkezini inşa ettiklerini belirten Kadir Uğur, hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

BENTOUR: MUTLU EDER

Bentour Reisen Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş 2022’de 170 binin üstünde koltuk sattıklarını belirterek 2023 hedeflerini şöyle anlattı;
“2023’te uçuş kapasitesinde yüzde 50 artış, otel kategorilerinde genişlemeyi öngörüyoruz. CIP servisini 2023’te İzmir ve Bodrum’da sürdüreceğiz. İstanbul programlarına komple paketler çok da pozitif algılandı. MYBENTOUR.com uygulamasıyla dijital dünyaya adım attık. 2023’te Bentour’un sloganı ‘mutlu eder’ olacak. Kampanyamızı bu sene en güzel hizmet veren insanlara vermek istiyoruz. Amacımız, misafirperverliği öne çıkarmak.”

TÜRKİYE’Yİ BEDAVA VERMEK İSTEMİYORUZ

Bentour Reisen CEO’su Deniz Uğur ise, 2023 yılı için 200 bin koltuk planladıklarını belirterek, “Ama daha fazla da olabilir. Rekabet bizim için önemli değil çünkü ucuz satmıyoruz. Ucuz satanlar hep vardı. Babamın dediği gibi bazıları gitti. Yenileri de gelecek. Bizim bir hırsımız yok. Türkiye’ye bedava vermek istemiyoruz. Hamallık yapmak istemiyoruz. Bedava verdiğiniz şey, kıymetsizdir. Değerini almak lazım. Tüccarlık bunu gerektirir. Tüccarlık yapmayanlar da zaten, elenip gittiler” dedi.


Deniz Uğur tüm satıcıları ödüllendirilmesi sonrasında sahneye davet edildiğinde enerjik Bentour imajını sahnede şınav çekerek ilan etti.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.