DÜNYA KUPASI ORGANİZASYONU İSTANBUL TURİZMİNİ ETKİLEDİ

DÜNYA KUPASI ORGANİZASYONU İSTANBUL TURİZMİNİ ETKİLEDİ
MİLAD RAHGOZAR
Posted on Aralık 22, 2022, 12:48 pm
2 mins

Turizm açısından son yılların en iyi dönemini yaşayan İstanbul bu yıl turist ve turist çeşitliliğine doydu. Gelen talep ve rezervasyon yoğunluğu umut verici ve hepimizi sevindirdi. Pandemi döneminde çok düşük rakamlara gerileyen fiyatlarımız 2022 yılının 2. Yarısında tekrar istenilen seviyelere yaklaştı. Verilen hizmet ve emeğin karşılığını almaya başladık ve bunun devam etmesini sağlamak için adımlar atıldı.

Bu umut verici gelişmeler tüm turizm işletmecilerini ve yatırımcılarını tekrar harekete geçirdi. 2023 yılı bütçeleri hazırlandı ve iş geliştirme programları yapılmaya başlandı. Oteller birçok konuda yenilikler yaparak hizmet kalitesini arttırmaya ve gelirlerini yükseltmeye endekslendi. Tüm bu gelişmeler turizm için sevindirici adımlardı. Artık sadece para kazanmaya yönelik değil aynı zamanda iyi hizmet verme prensiplerini benimsemeye başladık.

Bütün dünyanın sabırsızlıkla beklediği ve 32 ülkenin katıldığı 2022 dünya kupası organizasyonunun başlaması ile birlikte genel olarak Katar’a yönelen turizm talepleri birçok destinasyonu etkilediği gibi İstanbul’u da etkiledi. Aslında bu organizasyonun İstanbul’u etkileme sebebi en çok talep gelen ve İstanbul’un ciddi misafir kitlesini oluşturan İran, Suudi Arabistan, Fas, Tunus, Sırbistan, Hırvatistan Ve Almanya’nın bu organizasyonlarda yer almasıdır. Sona eren kupa organizasyonunun ardından tekrar talep yoğunluğu ve doluluk oranlarının yükseleceğini düşünmekteyim. Kruvaziyer gemilerinin rota planlarının açıklanması ve uçuş programlarının belli olması ile birlikte ortaya çıkan tabloda görülen 2023 Yılının 2. Çeyreği ile birlikte ciddi talepler almaya başlayan İstanbul otelleri için güzel bir sene daha yaşanmasını umuyor ve bütün camiamıza şimdiden başarılar diliyorum…

Paylaşmak Güzeldir
MİLAD RAHGOZAR
1991 İran/Tahran doğumlu olan Milad Rahgozar ilkokul eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra lise eğitimi için Muğla’ya yerleşmiş olup başta Bodrum, Marmaris ve Kuşadası olmak üzere bu bölgelerde bulunan sektörün önemli tur operatörleri ve otellerinde görev yapmıştır. Yurt içi ve yurt dışında işletme yönetimi, insan kaynakları yönetimi, dijital pazarlama ve finans eğitimleri almıştır. Eskişehir Anadolu üniversitesinde Turizm ön lisans eğitimini aldıktan sonra İstanbul Arel üniversitesinde turizm ve otel işletmeciliği Lisans eğitimini tamamlamış olup akabinde tekrar İstanbul Arel üniversitesinde otel yöneticiliği yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Farsça ve İngilizce konuşmaktadır. Turizm stratejileri derneği (TURİST) kurucu üyesi ve Old City otelciler platformu yönetim kurulu üyesidir. Ortadoğu merkezli uluslararası bir tur operatörünün Türkiye temsilcidir. Antalya’da görev yaptıktan sonra İstanbul’a yerleşti ve yaklaşık 2019 yılının sonundan itibaren Lalelide bulunan ve 1978 yılından beri hizmet veren Şahinler Hotelde genel müdür olarak görev yapmaktadır.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.