Türkiye’nin en prestijli lezzet festivali CWO

Türkiye’nin en prestijli lezzet festivali CWO
Hayati ARIGAN
Posted on Aralık 24, 2022, 1:35 pm
6 mins

Antalya’da 9-11 Aralık’ta “Gastrofest 2022, Winetolia, Olivetolia, Cheesetolia” festivali gerçekleştirildi. Şarap Üstatları Derneği & Mastersommelierclub Başkanı Murat Yalçın’ın organizasyonunu üstlendiği, derneğin Onursal Başkanı büyük üstat Reha Arar’ın Organizasyon Komitesi Başkanlığını yaptığı festival, amacına ulaştı. İki gün süren etkinlikte 3 bin kişi B2B görüşmeler, workshoplar, panel ve tanıtımlarla birbiriyle bağlantılı şarap-peynir-zeytin sektörüne katkıda bulunmak, ileriye taşımak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak üzere bir araya geldi.

Şarap, peynir ve zeytin üreticileri, hedef kitleye ulaşırken, otel  gastronomi ve turizm endüstrisi temsilcileri, üretici firma temsilcileri, akademisyenler, eğitimciler, gastronomi öğrencileri, otel satın alma müdürleri, otel genel müdürleri, otel satın alma müdürleri, yiyecek içecek müdürleri değerli markalarla işbirliği yapma fırsatı buldu.

Yazarımız Hayati Arıgan moderatörlüğünü Reha Arar’ın yaptığı Gastronomi ve Medya konulu panelde gazeteci Mehmet Ali Dim ve Ankara Trilye Restorantlarının sahibi Süreyya Üzmez ile birlikte katılımcıları bilgilendirdi.

ANA SPONSOR DEĞİŞMEDİ: TAHSİLDAROĞLU

Tuna Aktan, Reha Arar ve Sevdil Yıldırım

Şarap, peynir, zeytin ve zeytinyağı ikramlarının yapıldığı festivalde, ana sponsor  Tahsildaroğlu firması, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Azerbaycan’ın ünlü markası Savalan şarapçılık ile yine ön plana çıktı.

PEYNİR FESTİVALİN SACAYAĞI OLDU

Onursal Başkanı Reha Arar, yola önce “Gastrofest Winetolia” diye çıktıklarını, geçen yıl etkinliğin adına “Olivetolia” eklendiğini, bu yıl da “Cheesetolia”yı ekleyerek yelpazeyi genişlettiklerini belirtti. Sektörün her yıl büyüdüğünü belirten Arar, Türk şaraplarının, zeytinyağlarının ve peynirlerinin dünya pazarında her geçen gün daha fazla tanınıp ödüllendirilmesi en büyük mutluluğumuzdur” dedi.

ONLARCA ÖĞRENCİ YERİŞTİRİLDİ

Murat Yalçın

“Kalite asla tesadüf değildir” sloganıyla hareket eden Murat Yalçın ise Reha Arar’ın öncülüğünde bir akademi kurduğunu belirterek, “Bu akademide sadece şarap ve sommelier eğitimi değil, davranış, kriz yönetimi, yabancı dil, menü eşleşmeleri eğitimleri verdik. Biz istedik ki yetişmiş elemanlar kışın boş kalmasın. Sommelierleri istihdam edelim dedik. Geçen yıl 122 öğrenci yetiştirdik. 24’ü şuan Amerika, Fransa, İtalya, Tayland ve cruise gemilerinde Türk bayrağını dünyanın en prestijli mekanlarında dalgalandırıyorlar” dedi.

GÖNÜLLÜLÜK ESASI

Gönüllülük esasına dayanarak üzerine öğrenciler ücret dahi verdiklerini belirten Murat Yalçın, “Hiçbir öğrenciden para almadık. Her türlü imkanları sağlayarak 4 aylık eğitim verdik. Hiçbir gereksiz harcama yapmadık” diye konuştu.

Trilye Restoranlarının sahibi Süreyya Üzmez ise “Dünyaya kafa tutacak, şarap ve zeytinyağı firmalarımızın olduğu ortaya çıktı. Hedef kitleye ulaşan başarılı bir organizasyon oldu. Şarap-peynir ve zeytin firmaları güzel bir ortak çalışma gerçekleştirdi” dedi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan vekili Mustafa Erol ise organizasyonun amacına ulaştığını söyledi.

MARE ÇİFTLİĞİ FESTİVALN GÖZDESİ OLDU

Mare çiftliği Gökçe Susam Nazlıcan

Festivalde Mare çiftliği organik ve leziz ürünleri ile organizasyonun gözdesi oldu. Dört kuşaktır zeytincilikten gelen bir ailenin mensubu Gökçe Susam Nazlıcan’ın başında olduğu İzmir merkezli Mare Gıda 2013’te kurulmuş. Mare Gıda ürünlerinin yüzde 90’ını İngiltere, Fransa ana Pazar olmak üzere reçellerini de Dubai, Bahreyn pazarına ihraç ediyor.

Mare çiftliği özel üretim yapılan bir yer olduğunu belirten  Gökçe Susam Nazlıcan, “Organik bahçelerimizden biri Nif Dağı eteğinde. Yerel üreticilerle, geleneksel, kıvam arttırıcı, koruyucu kullanmadan ürünler üretiyoruz. Bunlarda lezzet, meyve oranı yüksek ürünler olarak geri dönüyor. Özellikle reçel konusunda yaptıkları çalışmalarla, birçok ülkeden ürünlerine talep var” dedi.

Özlika kozmetik ve gıda firmasının sahibi kimyager Özlem Kıyak

Özlika kozmetik ve gıda firmasının sahibi kimyager Özlem Kıyak ise ürettiği D vitaminli organik zeytinyağı ile fuarın en başarılı işkadını oldu.

Vega Food’un sahibi Ahu Ermeç

Vega Food’un sahibi Ahu Ermeç ise ithal ve yerli peynirleri ile donattığı standı, festivalin en çok ziyaret edilen standı oldu. Ahu Ermeç, İtalyan ve Türk peynirlerini butik oteller ile özel şarküteriler tarafından tercih edildiğini söyledi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.