“GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI” TARİHE KARIŞTI

“GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI” TARİHE KARIŞTI
Hotel Gazetesi
Posted on Mayıs 11, 2023, 1:40 pm
2 mins

TÜROB’un müracaatı sonuç verdi, Covid 19 Salgını sırasında getirilen Güvenli Turizm Sertifikası zorunluluğu kaldırıldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Covid-19’un sağlık açısından artık “küresel bir acil durumu” teşkil etmediğini açıklamasının ardından, Turizm sektörü Covid 19 salgını sırasında aldığı bir dizi önlemi yeniden değerlendirmeye aldı. Bunlardan biri de turizm işletmelerine 30 oda ve üzeri konaklama tesisleri için getirilen Güvenli Turizm Sertifikası oldu.

TÜROB’UN MÜRACAATI SONUÇ VERDİ

Türkiye Otelciler Birliği TÜROB, bugün üyelerine gönderdiği bir genelge ile 30 oda ve üzeri konaklama tesisleri için devam eden “Güvenli Turizm Sertifikası” zorunluluğunun 11 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla TC Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kaldırıldığını duyurdu.

TÜROB’un üyelerine gönderdiği konu hakkındaki genelge şöyle:

“Sayın Üyemiz,

TÜROB olarak siz değerli üyelerimizin haklı talepleri doğrultusunda, “Güvenli Turizm Sertifikası” zorunluluğunun kaldırılması yönünde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde devam eden çalışmalarımızın sonunda, Bakanlık tarafından 11.05.2023 (bugün) yayımlanan 2023/7 sayılı Genelge ile 30 oda ve üzeri kapasitedeki tüm konaklama tesisleri için “Güvenli Turiz Sertifikası” zorunluluğunun kaldırıldığı bildirilmiştir.

Konunun önemine binaen bilgilerinize sunarız”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.