“BEŞİKTAŞ CAMİASI ENGELLİLERİN KALBİNDE”

“BEŞİKTAŞ CAMİASI ENGELLİLERİN KALBİNDE”
Hotel Gazetesi
Posted on Haziran 01, 2023, 10:50 am
9 mins

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin İletişim Danışmanı, adını sosyal sorumluluk projeleriyle duyuran Değer Otizm Derneği Başkanı Hatice Şule Gökırmak, Beşiktaş Dergisine Beşiktaş kulübüyle birlikte hayata geçirdikleri engelli projelerini anlattı.

Babasından dolayı zaten ailece koyu Beşiktaşlı olduklarını belirten Şule Gökırmak, henüz bir-iki yaşlarında bile babasının kendisini maçlara getirdiğini anlattı. Beşiktaş’ın kendisine çok destek olduğunu belirten Şule Gökırmak, BJK TV döneminde de sıklıkla beni davet ediyorlardı, televizyona çıkıp bana hikâyemi anlatma fırsatını sunuyordu kulübümüz. Kendime örnek alabileceğim biri olan Başkanımız Ahmet Nur Çebi Başkanlık koltuğuna seçildiğinden beri hep kendisine hizmet etmek istedim ve yaklaşık bir yıldır da kulübümüze ve Başkanımıza hizmet ediyorum” dedi. Geldiğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir proje gerçekleştirdiklerini ve bunun bir hayli ses getirdiğini vurgulayan Gökırmak şöyle konuştu: “Ardından “Emanetim Sensin” projesini yaptık Gazilerimizle birlikte. Tüm özel günlerimize ayrı bir kıymet veriyoruz ve hem Başkanımız hem de yöneticilerimizle birlikte bu özel günlerdeki farkındalığın tüm günlere yayılması adına birçok proje gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Farkındalığın tek bir günde değil de tüm günlerimizin merkezinde olmasını istiyoruz. Bu hem engelli vatandaşlarımız için hem de onların aileleri için çok önemli. Bire bir bu hayatı yaşayan bir kadın olarak, bunun öneminin vurgulanmasının ve insanın kendisini yalnız hissetmemesinin ne denli kıymetli olduğunu en iyi bilenlerden biriyim. Bu anlamda da Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin geldiği ilk günden bu yana bu konudaki hassasiyeti ve önderliğinde geliştirilen projelerin her biri çok kıymetli. Kendisine otizmli iki kız çocuğu annesi olarak özel olarak bir kez daha dergimiz aracılığıyla da teşekkür etmek isterim.”

“BAŞKANIMIZ STK’LARA KARŞI ÇOK HASSAS”

Otizmli ikiz kız annesi Hatice Şule Gökırmak, son bir yıldır Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’ye İletişim Danışmanlığı yapıyor. Bu iki engelli dostu insanın bir araya gelmesiyle de Beşiktaş Kulübü, sosyal sorumluluk projeleriyle diğer tüm kulüplere örnek olmaya başladı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin STK’lara bakış açısının, bu konudaki hassasiyetinin hiçbir liderde olmayan bir seviyede olduğunun altını çizen Şule Gökırmak, “Umarım kulübümüzün de her konuda öncü ve örnek olduğu gibi, Başkanımız Ahmet Nur Çebi de tüm bu emekleri ve hassasiyeti doğrultusunda herkese yeni bir bakış açısı kazandırabilir ve örnek olabilir. Kendisi çok hassas, çok duygusal sahiden ve tüm bu projelerimizle ilgili her detayı ayrıca dinliyor ve tamamen sonuç odaklı çalışıyor. Her ay engellilerden, şehit çocuklarından, STK’lardan birçok mail alıyoruz ve her birini ayrı ayrı destekliyoruz. Sekiz ay önce ilk geldiğimde Başkanımızın bana söylediği ilk şey, “Ayrım yapmayalım Şule. Sadece otizmliye, sadece down sendromluya değil; biz herkese, ihtiyacı olan herkese destek olalım, herkesi duyalım ve herkese duyuralım” oldu. O günden bu yana da tamamen bu doğrultuda çalışıyoruz. Kulübümüzün ve taraftarlarımızın da bu konudaki hassasiyetini zaten tüm dünya biliyor. Stadımız Vodefone Park’ın yapım aşamasında da öncelik hep engelli vatandaşların dostu olmasıydı. Örneğin, taraftarlarımızın 2016 yılında oynadığımız ve hiçbirimiz hafızasından silinmeyen Benfica maçının başlangıcında duyma engelli vatandaşlarımız için tüm dünyada gündem olan “Sessiz Tezahürat”ı yapmıştı.”

“HER MAÇIMIZDA ÖKSÜZ VE YETİMLERİ AĞIRLIYORUZ”

Hatice Şule Gökırmak, Beşiktaş kulübünün Başkan Ahmet Nur Çebi Başkanlığında hayata geçirdiği son projeyi ise şöyle anlattı: “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bir projeye imza attık ve artık annesi-babası olmayan çocuklarımızı her maçımızda ağırlıyoruz. Bunun dışında zaten engelli vatandaşlarımıza engelli tribününde maç izleme fırsatını hep sunuyoruz. Stadımız da engelli dostu bir stat ve engelli tribününe çıkarken hiçbir zorluk yaşamıyorlar. Bunlar dışında kulübümüze mail atan, destek isteyen tüm STK’larla iletişime geçiyoruz, hiçbirini cevapsız bırakmıyoruz ve yapabileceğimiz tüm desteği de kendilerine sunuyoruz. Yalnızca Başkanımız da değil elbette, tüm Yönetim Kurulumuz engelli vatandaşlarımızla ilgili olan her bir projeye ayrı ayrı destekte bulunuyor.”

DESTEK VE FARKINDALIK ÇAĞRISI

Otizmli ikiz kızları Dila ve Serra’yı yetiştiren, onların bakımı ve tedaviseyle ilgilenirken, Değer Otizm Derneği’ni kurarak, bu durumdaki birçok otizmli birey ve ailesi için umut ışığı olan Hatice Şule Gökırmak, bu konunda topluma şöyle bir mesaj veriyor: “Evde iki kızım var; konuşamayan, kendini ifade edemeyen iki güzel kızım. Herkes benimle ama aslında kimse benimle değil. Günün sonunda kimse ben otizmli iki çocuk annesiyim diye iyi davranmıyor. Bana, kızlarıma yapılan her şey bir destek aslında.
Duyurmak, destek olmak ve bir süreklilik sağlamak. Konuşmak, eşit görmek. Kulübümüz ve Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin de yaptığı gibi aslında; sadece otizmliye, down sendromluya, şehit çocuklarına değil… Ayırt etmeksizin sesini duyabileceğimiz, destek olabileceğimiz herkese yardımcı olabilmek gerekiyor. Yalnız olmadıklarını bilmeye, birilerinin onların yanında olduğunu hissetmeye ihtiyaçları var. Tüm bu projeler artarak çoğalmalı ve bir süreklilik kazanmalı. Yalnızca konuşulmamalı bu konuda, Beşiktaşımızın da yaptığı gibi kalıcı ve önemli aksiyonlar alınmalı ve hayata geçirilmeli. Biz Beşiktaş camiası olarak, Başkanımız, Yönetim Kurulumuz ve taraftarlarımızla birlikte engelin kalbindeyiz.”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.