“AIRBNB YASAKLANMALI!”

“AIRBNB YASAKLANMALI!”
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Temmuz 30, 2023, 7:45 pm
52 secs

OldCity Otelciler Platformu Başkanı Akyüz: “Ev sahibi Araplar ne vergi veriyorlar, ne de polis kaydı tutuyorlar. Bu durumdan otelciler büyük zarar ediyor.”

Turizm sektörü, yeni bir krizle karşı karşıya. Temmuz ayında otellerin doluluk oranları beklenenin altında kalınca, sektörün STK Yöneticileri, akil insanları ve kanaat önderleri duruma çare olarak öneriler getirmeye başladılar. TÜRSAB’ın fiyatlarda indirim önerisi, sektörden destek görürken, OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz de, önemli bir konuya parmak bastı.

“OTELCİLER AİRBNB YÜZÜNDEN ZARAR EDİYOR”

OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz

Kısaca web üzerinden tatil için ev kiralama sistemi olarak bilinen Airbnb’nin Türkiye’de yasaklanması gerektiğini belirten OldCity Otelciler Platformu Başkanı Akyüz, bunun nedenini de şöyle açıkladı: “Araplar aldıkları evleri Airbnb uzerinden başka Araplara pazarlıyorlar. Kalabalık Arap aileler, başka Araplardan Airbnb üzerinden ev kiralamayı tercih ediyorlar. Ev sahibi Araplar ne vergi veriyorlar, ne de polis kaydı tutuyorlar. Bu durumdan otelciler büyük zarar ediyor. Devlet Airbnb’yi yasaklayarak, hem otelcileri düştüğü zor durumdan kurtarır, hem Arapların vergisiz kazanç sağlamaları ve kayıtsız müşterileri engellenmiş olur, hem de günlük kiralık evlerin de kiralanması engellenmiş olur.”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.